Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel egyetemistáknak

2022.11.11.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. november 11. 14:21

A babaváró hitel egyetemistáknak is elérhető, de a feltételeket ebben az esetben is teljesíteni kell – mutatjuk, mire kell figyelned, ha még tanulsz!

Babaváró hitel egyetemistáknak

A babaváró hitel egyetemisták számára is lehetőséget biztosít arra, hogy lakáshoz juthassanak, vagy más, az életük elindításához szükséges dolgokra költhessenek nagyobb mennyiségű pénzt. A konstrukció által akár 10 millió forinthoz is hozzá lehet jutni, ami a folyósítás első öt évében kamatmentes, ha gyermek születik, akkor pedig a kamatmentesség a futamidő végéig meg is marad.

A babaváró hitel egy szabad felhasználású konstrukció, amit kizárólag házastársak igényelhetnek, és aminek különlegessége a rendkívül hosszú futamidő: maximum 20 év lehet. A törlesztőrészletet is maximálták 50.000 forintban. A törlesztés három évig szüneteltethető az első gyermek megszületése után, a további gyermekeknél pedig újabb három év halasztást lehet kérni.

Itt azonban nincs vége az előnyöknek, ha ugyanis megszületik a második gyermek, akkor a tőketartozás 30%-át, a harmadiknál pedig a teljes egészét elengedik, azaz a babaváró hitel támogatássá alakul át.

A babaváró hitel feltételei már alapjáraton is meglehetősen nehezen teljesíthetőek, hiszen sokkal több van belőlük, mint egy átlagos személyi kölcsön esetében; igaz, az előnyei kárpótolnak minden nehézségért. Ha viszont a babaváró hitelt egyetemistaként szeretnéd igényelni, jóval több buktatóra számíthatsz.

Lássuk, mire kell figyelned, ha a babaváró hitelt egyetemistaként szeretnéd igényelni!

A TB jogviszony megléte a legfontosabb!

Ha babaváró hitelt szeretnél igényelni, számos feltételt kell teljesíteni; az egyik legfontosabb a társadalombiztosítási jogviszony megléte, ami persze a felsőoktatási jogviszonyhoz automatikusan jár. Fontos viszont, hogy a legalább 3 éves, folyamatos jogviszonyt igazolni is kell.

A tanulói jogviszony azonban nem elég, mivel legalább 180 napnyi, munkaviszonyból származó jövedelemre is szükség van. Elegendő azonban a házaspár egyik tagjának igazolnia a TB jogviszonyt, illetve a jövedelmet, tehát, ha egyikőtök egyetemista, akkor a másik fél jogosultsága is elég, azonban ezt nem minden bank fogadja el.

Fontos tudni, hogy a tanulmányok befejezése a munkába állás között is lehet maximum fél év megszakítás.

A jövedelmet igazolni kell!

A jövedelem kérdése minden hitelnél megjelenik, hiszen ebből számítja ki a bank az adható hitelösszeget, illetve ez szolgál fedezetként is. A babaváró hitel sem kivétel ez alól, és a jövedelmet igazolni is kell; enélkül a bank nem tudja pozitív végeredménnyel elbírálni a hitelkérelmet.

Ha a babaváró hitelt egyetemistaként is lehet igényelni, joggal gondolhatod, hogy az ösztöndíj is beleszámít a végösszegbe, azonban ez sajnos nincs így. Viszont mivel elegendő a házaspár egyik tagjának igazolnia a jövedelmét, ennél a feltételnél sem probléma, ha a másik fél egyetemista.

Különlegesebb a helyzet, ha nem a feleség egyetemista, hanem a férj, hiszen a jövedelmet ekkor az előbbinek kell igazolnia. Márpedig a szülés után a jövedelem drasztikusan lecsökken, a bankok pedig szintén gondolnak erre a problémára, és az igényelhető hitelösszeg jóval kevesebb lesz, mintha fordított lenne a helyzet.

Ezzel tehát számolni kell, és, ha fontos, hogy minél többet hozzatok ki ebből a lehetőségből – hiszen a babaváró hitelt csak egyetlen alkalommal lehet igényelni –, akkor jobb, ha vártok a babaváró hitel igénylésével az egyetem elvégzéséig.

Az életkor is lényeges!

További feltétel a babaváró hitel igénylésekor az életkor: a minimum a legtöbb banknál 21 év, de előfordul 23 éves minimum korhatár is. A felső korhatár viszont csak a nők esetében fontos: maximum 41 évet írnak elő.

Ha a babaváró hitelt egyetemistaként szeretnéd igényelni, lényeges az alapos tájékozódás és a banki ajánlatok összehasonlítása, de természetesen ezeket akkor sem kerülheted el, ha már lediplomáztál. Oldalunk a segítségedre lesz mindenben, hiszen rengeteg információval szolgálunk, és az összehasonlítást is egyszerűen megoldhatod. Tedd meg, majd indítsd el az igénylési folyamatot mindössze néhány kattintással, online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mi a JTM, és hogyan befolyásolja a hitelfelvételt?

Mi a JTM, és hogyan befolyásolja a hitelfelvételt?

2023.03.31.

A JTM – azaz a jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató – minden hitel igénylésének szerves része, ezért érdemes megismerni.

Tovább olvasom
Ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra?

Ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra?

2021.02.05.

Azt, hogy ki nem jogosult a lakásfelújítási támogatásra, számos tényező határozza meg; az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom
SZJA-bevallás: mutatjuk, mire kell figyelned

SZJA-bevallás: mutatjuk, mire kell figyelned

2021.05.17.

Az SZJA-bevallás minden évben kötelező, és ugyan a legtöbbeknek a munkahelyük adja be a NAV felé, sokan önadózók. Mutatjuk, hogy idén mire szükséges odafigyelni az SZJA-bevallás elkészítésekor.

Tovább olvasom
Banki átutalás ideje 2020-ban

Banki átutalás ideje 2020-ban

2020.06.22.

A banki átutalás ideje idén márciusban komoly változáson esett át hazánkban. Az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) bevezetésének köszönhetően komoly gyorsulás valósult meg bizonyos banki átutalásoknál.

Tovább olvasom