Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

2022.10.18.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2022. október 18. 13:29

A Széchenyi MAX hitelek igénylése nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból kiderül, mire lesz szükség hozzá.

Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

A Széchenyi MAX hitelek igénylése nem nehezebb, mint bármely más vállalkozói hitelé, de persze ez még nem jelenti azt, hogy egyszerű lenne. Ha egy személyi kölcsönnel vetjük össze, az igényléshez szükséges dokumentumok sokszorosát kell összegyűjteni, ám egy vállalkozó – és könyvelője – számára ez korántsem akkora probléma, mint azt sokan gondolják.

A vállalkozók nagy többsége ugyanis pont a procedúra miatt nem kedveli a hitelfelvételt, és bár időnként él a lehetőséggel, csak nehezen veszi rá magát; a Széchenyi MAX hitelek igénylése ugyanebbe a kategóriába esik, hiába előnyösek.

A Széchenyi MAX hitelekről röviden

Jelenleg a mikro- és kisvállalkozások számára a Széchenyi Max hitelek  jelentik az egyetlen, széles körben elérhető, támogatott hitellehetőséget. A kamat továbbra is a teljes futamidő alatt fix, ráadásul továbbra is rendkívül alacsony – hitelcéltól függően 0,5-3,5%, és ezzel a rátával akár 10 évig is lehet kalkulálni.

Fontos, hogy mindegyik Széchenyi Max hitelnél számolni kell további évi 2% kezelési költséggel, ami a korábbi újraindítási Széchenyi hiteleknél nem volt; egyéb költségként a garanciadíj merülhet fel, ami mindössze 0,06-0,36%.

Több konstrukció is elérhető a Széchenyi Max hitelprogram keretein belül, így például folyószámlahitel, forgóeszközhitel, energiakártya, likviditási és beruházási hitel, valamint egy lízingkonstrukció is, melyek korlátozott keretösszeggel bírnak, azaz minél előbb érdemes elindítani az igénylési folyamatot, nehogy elfogyjon a rendelkezésre álló összeg  – lássuk, hogyan is működik mindez!

Az ajánlatok összehasonlítása

Érdemes több bank ajánlatát is bekérni, hiszen a Széchenyi MAX hitelek igénylése ezzel kezdődik, és ugyan a keretrendszer adott – hiszen azt nem a bankok, hanem a KAVOSZ határozta meg –, ám bankonként számos eltérést tapasztalhatsz az ajánlatok között; ezek a következők lehetnek:

 • hitelösszeg – a folyószámlahitelek esetében a keretrendszer szerint a maximálisan adható összeg az árbevétel 25%-a, de a bankok mindig kisebb összeget ajánlanak,
 • elvárt biztosítéki háttér – a kötelező elemeken túl a bank akár plusz ingatlanfedezetet is kérhet,
 • költségek – a bankok rendelkezésretartási díjat számolhatnak fel, ami éves szinten a fel nem használt hitelösszeg 1%-a, emellett a bankszámla használatának díja is bankonként eltérő.

A szükséges dokumentumok összegyűjtése

A Széchenyi MAX hitelek igényléséhez szükséges dokumentumok – mondjuk úgy – bőségesek, ám a könyvelő segítségével egyszerűen összegyűjthetőek; a következőkre lesz szükséged:

 • társasági szerződés,
 • aláírási címpéldány,
 • 2021-es beszámoló,
 • 2021 év végi és egy 2022.07.31-i főkönyvi kivonat,
 • az ügyvezető és a kezes, vagy kezesek személyes okmányai,
 • az esetleges beruházás dokumentumai: ingatlanvásárlásnál adásvételi szerződés, tárgyi eszköz vásárlásánál árajánlat,
 • NAV nullás igazolás, amely tartalmazza, hogy az igazolás kiállításakor a vállalkozás nem részesül fizetési kedvezményben – ha a cég szerepel a köztartozás-mentes adósok listáján, erre nincs szükség,
 • emellett szükség lesz az igényléshez szükséges, kitöltött adatlapra is.

Végezetül néhány plusz tudnivaló

A KAVOSZ irodában a vállalkozás ügyvezetőjének és a leendő kezeseknek személyesen kell megjelenniük. A regisztráció igénylésenként 17.000 forint, a cégkivonatot az iroda kéri le, amelynek díja 3.050 forint, ehhez pedig célszerű készpénzzel készülni, mivel előfordulhat, hogy a kiválasztott irodában nem lehet kártyával fizetni.

Mint fentebb írtuk, a Széchenyi MAX hitelek igénylését érdemes a hitelajánlatok összehasonlításával kezdeni, ehhez pedig a legegyszerűbb módszer, ha az internetet használod. A különböző bankok ajánlatait – többek között – oldalunkon is könnyedén összehasonlíthatod, és, ha megtaláltad, amit kerestél, az igénylési folyamatot is elindíthatod online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Emelkedik a Széchenyi hitelek kamata

Emelkedik a Széchenyi hitelek kamata

2022.11.18.

A Széchenyi hitelek kamata sajnos emelkedik, viszont érkezett egy jó hír is, aminek valószínűleg sokan fognak örülni.

Tovább olvasom
Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

2020.11.07.

A szabad felhasználású likviditási hitel egy olyan eszköz lehet a vállalkozások kezében, amely nemcsak rövid távú segítséget jelenthet, hanem hosszabb távon is hasznot hozhat számukra.

Tovább olvasom
A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

2021.07.14.

Idén júliustól debütál a kríziskonstrukciókat váltó Széchenyi Kártya Újraindítási Hitel Program, amelynek banki produktumai kifejezetten a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor újraindítási folyamatait támogatják a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhető kedvező kamatszinttel, valamint egyéb üzleti paraméterekkel rendelkező likviditási segítséget nyújtó csomagokkal.

Tovább olvasom
Mely bankoknál igényelhetjük a Széchenyi MAX+ hiteleket?

Mely bankoknál igényelhetjük a Széchenyi MAX+ hiteleket?

2023.03.01.

A Széchenyi MAX+ hitelek mostanra több banknál is elérhetővé váltak; az alábbiakból megtudhatod, melyeknél.

Tovább olvasom