Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

2022.10.18.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2022. október 18. 13:29

A Széchenyi MAX hitelek igénylése nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból kiderül, mire lesz szükség hozzá.

Milyen dokumentumokra van szükség a Széchenyi MAX hitelek igényléséhez?

A Széchenyi MAX hitelek igénylése nem nehezebb, mint bármely más vállalkozói hitelé, de persze ez még nem jelenti azt, hogy egyszerű lenne. Ha egy személyi kölcsönnel vetjük össze, az igényléshez szükséges dokumentumok sokszorosát kell összegyűjteni, ám egy vállalkozó – és könyvelője – számára ez korántsem akkora probléma, mint azt sokan gondolják.

A vállalkozók nagy többsége ugyanis pont a procedúra miatt nem kedveli a hitelfelvételt, és bár időnként él a lehetőséggel, csak nehezen veszi rá magát; a Széchenyi MAX hitelek igénylése ugyanebbe a kategóriába esik, hiába előnyösek.

A Széchenyi MAX hitelekről röviden

Jelenleg a mikro- és kisvállalkozások számára a Széchenyi Max hitelek  jelentik az egyetlen, széles körben elérhető, támogatott hitellehetőséget. A kamat továbbra is a teljes futamidő alatt fix, ráadásul továbbra is rendkívül alacsony – hitelcéltól függően 0,5-3,5%, és ezzel a rátával akár 10 évig is lehet kalkulálni.

Fontos, hogy mindegyik Széchenyi Max hitelnél számolni kell további évi 2% kezelési költséggel, ami a korábbi újraindítási Széchenyi hiteleknél nem volt; egyéb költségként a garanciadíj merülhet fel, ami mindössze 0,06-0,36%.

Több konstrukció is elérhető a Széchenyi Max hitelprogram keretein belül, így például folyószámlahitel, forgóeszközhitel, energiakártya, likviditási és beruházási hitel, valamint egy lízingkonstrukció is, melyek korlátozott keretösszeggel bírnak, azaz minél előbb érdemes elindítani az igénylési folyamatot, nehogy elfogyjon a rendelkezésre álló összeg  – lássuk, hogyan is működik mindez!

Az ajánlatok összehasonlítása

Érdemes több bank ajánlatát is bekérni, hiszen a Széchenyi MAX hitelek igénylése ezzel kezdődik, és ugyan a keretrendszer adott – hiszen azt nem a bankok, hanem a KAVOSZ határozta meg –, ám bankonként számos eltérést tapasztalhatsz az ajánlatok között; ezek a következők lehetnek:

 • hitelösszeg – a folyószámlahitelek esetében a keretrendszer szerint a maximálisan adható összeg az árbevétel 25%-a, de a bankok mindig kisebb összeget ajánlanak,
 • elvárt biztosítéki háttér – a kötelező elemeken túl a bank akár plusz ingatlanfedezetet is kérhet,
 • költségek – a bankok rendelkezésretartási díjat számolhatnak fel, ami éves szinten a fel nem használt hitelösszeg 1%-a, emellett a bankszámla használatának díja is bankonként eltérő.

A szükséges dokumentumok összegyűjtése

A Széchenyi MAX hitelek igényléséhez szükséges dokumentumok – mondjuk úgy – bőségesek, ám a könyvelő segítségével egyszerűen összegyűjthetőek; a következőkre lesz szükséged:

 • társasági szerződés,
 • aláírási címpéldány,
 • 2021-es beszámoló,
 • 2021 év végi és egy 2022.07.31-i főkönyvi kivonat,
 • az ügyvezető és a kezes, vagy kezesek személyes okmányai,
 • az esetleges beruházás dokumentumai: ingatlanvásárlásnál adásvételi szerződés, tárgyi eszköz vásárlásánál árajánlat,
 • NAV nullás igazolás, amely tartalmazza, hogy az igazolás kiállításakor a vállalkozás nem részesül fizetési kedvezményben – ha a cég szerepel a köztartozás-mentes adósok listáján, erre nincs szükség,
 • emellett szükség lesz az igényléshez szükséges, kitöltött adatlapra is.

Végezetül néhány plusz tudnivaló

A KAVOSZ irodában a vállalkozás ügyvezetőjének és a leendő kezeseknek személyesen kell megjelenniük. A regisztráció igénylésenként 17.000 forint, a cégkivonatot az iroda kéri le, amelynek díja 3.050 forint, ehhez pedig célszerű készpénzzel készülni, mivel előfordulhat, hogy a kiválasztott irodában nem lehet kártyával fizetni.

Mint fentebb írtuk, a Széchenyi MAX hitelek igénylését érdemes a hitelajánlatok összehasonlításával kezdeni, ehhez pedig a legegyszerűbb módszer, ha az internetet használod. A különböző bankok ajánlatait – többek között – oldalunkon is könnyedén összehasonlíthatod, és, ha megtaláltad, amit kerestél, az igénylési folyamatot is elindíthatod online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

2021.04.07.

A Széchenyi Likviditási Hitel komoly segítséget nyújthat a vállalkozásod sikeressé tételében – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla!

Tovább olvasom
Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

2022.09.23.

Ha csak egy kicsi hiányzik, vagy ha mersz nagyban gondolkodni, és konkrét célokat megvalósítani vállalkozásod kapcsán, akkor neked nyújt megoldást a Széchenyi Beruházási Hitel MAX, hogy fejleszd, okosabbá, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tedd vállalkozásodat! A Széchenyi hitelekről már beszámoltunk nemrég, vegyük most alaposabban szemügyre a Széchenyi Beruházási Hitel MAX előnyeit és lehetőségeit.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

2021.09.16.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működik, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig. De hogy juthatunk Széchenyi Kártyához?

Tovább olvasom
Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.09.08.

Az induló mikro vállalkozások alapesetben nehezen jutnak kölcsönhöz. Bár a bankok hitelezési gyakorlata eltérő, szinte mindenhol elvárás az egy lezárt üzleti év. Mit tehet egy mikro vállalkozás, ha pénzre van szüksége, de nem kap hitelt? Van-e alternatívája az induló vállalkozásokat sújtó magasabb kockázatú, és így magasabban árazott hiteleknek? Megnéztük a Széchenyi Mikrohitel GO!-t.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával