Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Melyik a legkedvezőbb lakáshitel az Erste Banknál?

2022.09.02.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. szeptember 2. 11:36

Lakáshitelt az Erste Banktól? Kifejezetten jó ötlet, különösen abban az esetben, ha a legjobb konstrukciót választjuk!

Melyik a legkedvezőbb lakáshitel az Erste Banknál?

Az Erste Bank lakáshitelei közül kiemelkedik a Minősített Fogyasztóbarát változat, amely kedvező kondíciókat kínál azok számára, akik most terveznek ingatlant vásárolni, és ehhez a saját megtakarításaikon túl még hitelre is szükségük van.

Napjainkban azonban alaposan meg kell fontolni, hogy melyik lakáshitelt választjuk, hiszen a nemrég még magasnak számító 5%-os THM a múlt ködébe vész, mivel a Magyar Nemzeti Bank folyamatosan, hétről hétre emeli az alapkamatot, hogy valahogy ellensúlyozni tudja a rekord magas inflációt. Ez persze jól láthatóan kevéssé sikerül, ám a kereskedelmi bankok számára nincs más lehetőség, mint emelni a hitelek kamatait, így a THM-et is. A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek korábban is kiváló választásnak bizonyultak, azonban a kamatemelések miatt jelenleg egyszerűen verhetetlenek, tehát a legkedvezőbb Erste Bank lakáshitel is ebbe a kategóriába tartozik.

A legkedvezőbb lakáshitel az Erste Banknál 8,7% – 8,9%-os THM értéket kínál – ez elsőre soknak tűnhet, ám a jelenlegi helyzetben valóban kifejezetten jónak számít –, a maximális hitelösszeg akár 100 millió forint is lehet, a futamidő pedig 5 és 30 év között változhat. Ami a kamatperiódust illeti, a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt 5 és 10 éves kamatperiódusú, lakáscélú hitelként, illetve 15 éves, fix kamatú lakáscélú hitelként lehet igényelni, és az előbbi kettő esetében a kamatperiódus hossza módosítható is, ráadásul díjmentesen, amennyiben előzetesen, a kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal igényeljük ezt.

Azonban ezeken túl még kínál olyan előnyöket az legkedvezőbb Erste Bank lakáshitel, amelyek miatt érdemes lehet a Te figyelmedre is – lássuk ezeket!

A legkedvezőbb Erste Bank lakáshitel előnyei

A legkedvezőbb Erste Bank lakáshitel esetében a hitelbírálati határidő kifejezetten rövid, az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap, a folyósítási határidő pedig a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap, vagyis rövid időn belül túl lehet esni a procedúrán. Emellett komoly előny, hogy rengeteget lehet spórolni a legkedvezőbb Erste Bank lakáshitel felvételén, hiszen számos díj alacsonyabb, vagy be sem kell fizetni.

Az elő- és végtörlesztési díj alacsony mértékű, mindössze az előtörlesztett összeg 1%-a, emellett a lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő- és végtörlesztés díjmentes. A tulajdoni lap, illetve a térképmásolat díja 0, azaz nulla forint, a kamatperiódus hossza díjmentesen változtatható, amennyiben azt a kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal bejelentik. Ezeken felül az Erste Bank visszatéríti az értékbecslés és a közjegyzői okiratba foglalás díját is!

Fontos, hogy a folyósítási jutalék a hitelösszeg 0,15%-a, de legfeljebb 100 ezer forint, de akció keretében ezt is elengedik. A folyósítási jutalék és a folyósítással összefüggő pénzforgalmi szolgáltatás díja együttesen nem lehet több, mint a folyósított összeg 0,75%-a, maximum 150.000 forint.

Ha ez még nem lenne elég, az Erste Bank a földhivatali ügyintézést is biztosítja, ami szinte teljesen egyedülálló a magyar hitelpiacon!

Milyen ingatlanok esetében használható fel a legkedvezőbb Erste Bank lakáshitel?

A legkedvezőbb lakáshitel az Erste Banknál, vagyis a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel ugyanazokra az ingatlantípusokra használható fel, mint bármely más, piaci kamatozású ingatlanhitel, vagyis használt és új építésű lakó-, vagy üdülőingatlan megvásárlására, lakó-, vagy üdülőingatlan építésére, építési telek megvásárlására, valamint akár lakáscélú hitel kiváltására is.

Amennyiben szeretnél lakást vásárolni, és ehhez hitelre is szükséged lenne, érdemes elgondolkodnod a legkedvezőbb Erste Bank lakáshitelen, azaz a Minősített Fogyasztóbarát típuson. Azonban a többi bank ajánlatait se hagyd figyelmen kívül, hiszen könnyen lehet, hogy jobb kondíciókat találsz máshol, avagy az egyéb tulajdonságok felelnek meg majd jobban az elképzeléseidnek! Oldalunkon összehasonlíthatod a pénzintézetek legjobb ajánlatait, és, ha megtaláltad, amit kerestél, indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Erste személyi kölcsön kalkulátor – miért érdemes használni?

Erste személyi kölcsön kalkulátor – miért érdemes használni?

2019.02.25.

Ha az Erste Bank ügyfele vagy, és vettél már fel tőlük hitelt, akkor valószínűleg előtte kipróbáltad az Erste személyi kölcsön kalkulátorát is. Ha viszont nem, akkor most elmondjuk, miért is érdemes azt használni!

Tovább olvasom
ERSTE Most Személyi Kölcsön

ERSTE Most Személyi Kölcsön

2018.08.03.

A személyi kölcsönök piacán folyamatos a fejlődés, újabbnál újabb hiteltermékek jelennek meg. Az ERSTE Bank új személyi kölcsöne a legfrissebb; nézzük meg, mit nyújt a többi hiteltermékhez képest!

Tovább olvasom
Erste folyószámlahitele

Erste folyószámlahitele

2019.04.14.

Váratlan kiadás, vagy hó végi pénzzavar esetén több lehetőség közül lehet választani: egyrészt ott a kölcsönkérés egy rokontól, ismerőstől, de ez egy idő után kényelmetlen és kínos lesz, ha gyakran ismétlődik. A másik lehetőség egy bankhoz fordulni, de ez rengeteg ügyintézéssel jár. Mi a megoldás? A hitelkeret! Nézzünk meg egy példát alaposan, és legyen ez az Erste folyószámlahitele!

Tovább olvasom
Banki hitelt, válogatottan oldalunkról!

Banki hitelt, válogatottan oldalunkról!

2019.04.20.

Ha még sosem vettél fel banki hitelt, de tudod, hogy egyszer, sőt, hamarosan szükséged lesz rá. Szeretnél egy gyorstalpalót arról, hogy mik közül választhatsz, akkor jó hírünk van. Az alábbiakban olvashatod!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával