fbpx
Hirdetés

Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

2022.06.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. június 27. 13:58

Új feltételekkel és átszabott konstrukciókkal folytatódik a Széchenyi Kártya Program ez év júliusától. A kis-, és középvállalkozások által igényelhető kedvezményes hitelek új formájukban egyelőre az év végéig lesznek elérhetőek.

Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

Átszabták a programot

A Széchenyi GO hitelkonstrukciókat – amelyek most lejárnak – a koronavírus-járvány okozta gazdasági környezetre reagálva alakították ki. Most ismét másfajta termékekre van szükség, emiatt gondolták újra és szabták át a kis-, és középvállalkozások hitelprogramját, a Széchenyi Kártya Programot. A termékek és a feltételek is módosultak.

Változik a kínálat, van, ami eltűnik

Az új Széchenyi Kártya Programban az eddigi 12 konstrukció száma lecsökken. Eltűnnek olyan hitelek, amelyekre speciálisan a járvány okozta negatív hatások miatt volt szükség, illetve új kölcsönök is megnyílnak az érdeklődő vállalkozások számára. Ami a kamatokat illeti, azok emelkednek, ugyanakkor a konstrukciók még így is nagyon kedvezményesek lesznek, összehasonlítva a vállalkozások számára elérhető piaci, államilag nem támogatott kölcsönök feltételeivel.

Íme néhány részlet!

Nézzünk néhány részletet! A Széchenyi Kártya folyószámlahitel és a likviditási (forgóeszköz) hitel 3,5 százalékos éves kamattal lesz elérhető. A cégek ezeket legfeljebb 3 éves futamidőre, maximum 250 millió forint összegig vehetik igénybe. Lesz beruházási kölcsön, amelyet 1,5 százalékos kamattal, 10 évre maximum 400 millió összegig lehet majd igényelni. Ennek akad egy energiahatékonyság-javítást és technológiaváltást segítő alkonstrukciója, amely többlettámogatást kínál, 0,5 százalékos kamattal, maximum 400 milliós, 10 éves futamidejű hitelt lehet felvenni keretében. A mikrohitelt – amelyet a legkisebb vállalkozások használhatnak – 1 százalékos kamattal, 10 éves futamidőre lehet felvenni, legfeljebb 50 millió forintig. A program lízing terméke is megmarad, ez 3,5 százalékos éves kamattal, 10 éves futamidővel lesz elérhető júliustól.

Széchenyi Energia Kártya

Van újdonság – ahogy említettük, az egyik ilyen a Széchenyi Energia Kártya. Ez a konstrukció 10 éves futamidővel kínál 0,5 százalékos kamatozású hitelt. A kölcsön 250 millió forintig érhető el azon vállalkozások számára, amelyek teljesítik a feltételeket. Ezek a feltételek az energiaköltségek mértékéhez kötöttek, azt nézik, hogy az energiaköltségek mekkorát növekedtek az idei első félévben a tavalyihoz képest.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

9,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hitelek mikrovállalkozások részére – milyen lehetőségek vannak?

Hitelek mikrovállalkozások részére – milyen lehetőségek vannak?

2020.07.21.

Kisvállalkozó vagy, és szeretnéd fejleszteni az üzletedet? Nincs meg a megfelelő tőkéd, épp ezért kölcsönre lenne szükséged, de nem tudod, milyet igényelhetsz, és még kevésbé vagy tisztában azzal, hogy hol és milyen lehetőségek várnak? A hitelek mikrovállalkozások részére is elérhetőek, ráadásul igen széles választékban, tehát van megoldás a problémádra, az alábbiakban pedig azt is elmondjuk neked, hogy milyen kölcsönt érdemes felvenned.

Tovább olvasom
Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

Minden, amit a Széchenyi Likviditási Hitelről érdemes tudni!

2021.04.07.

A Széchenyi Likviditási Hitel komoly segítséget nyújthat a vállalkozásod sikeressé tételében – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla!

Tovább olvasom
Újabb Széchenyi hitel az agrárszektornak!

Újabb Széchenyi hitel az agrárszektornak!

2020.10.15.

Egy újabb Széchenyi hitel jelent meg, amely kifejezetten az agrárszektort, vagyis a mezőgazdasági cégeket célozza, és kifejezetten kedvező azok számára, akik szeretnék fejleszteni, vagy épp elindítani a vállalkozásukat.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

2021.09.16.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működik, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig. De hogy juthatunk Széchenyi Kártyához?

Tovább olvasom