Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. május 17. 12:17

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Azt, hogy milyen számlacsomagok közül választhatsz az OTP Banknál, nem lesz rövid felsorolni, hiszen ez a pénzintézet számtalan lehetőséget kínál azoknak, akik Magyarország egyik legrégebbi bankjánál szeretnének számlát nyitni. Minden igényre akad számlacsomag, neked csupán annyi a dolgod, hogy a pénzügyi szokásaidnak és az elképzeléseidnek megfelelően válassz közülük.

Számlacsomagok rendszeres jövedelemmel rendelkezőknek

Az OTP Bank kétféle számlacsomagot kínál a rendszeres jövedelemmel rendelkezők számára: a klasszikus és az aktív ajánlatot a Bázis számlához; az előbbi a bankfióki ügyintézést előnyben részesítőknek, míg az utóbbi az online ügyintézést kedvelőknek készült.

Mindkét számlacsomag esetében az első 6 hónapban ingyenes a számlavezetés, amennyiben havi legalább 100 ezer forint érkezik a számlára, utána pedig minimális, 460 forintos számlavezetési díjat kell fizetni. Szintén ingyenes a hozzá tartozó bankkártya az első évben, a második évtől pedig kedvező, mindössze 5.322 forintos éves díjjal kell számolni.

Érdemes még tudni, hogy a klasszikus számlát online videóhívással, vagy személyesen, egy bankfiókban, az aktív ajánlatot pedig ezeken felül az OTP SmartBank mobilalkalmazásban is meg lehet nyitni.

Prémium számlacsomagok

A Bázis számlához elérhető a Prémium+ ajánlat is, amelyet a minimum 500 ezer forint havi jövedelemmel, vagy legalább 7,5 millió Ft megtakarítással rendelkezők érhetnek el. Ami a díjakat illeti, a számlavezetés 1.153 forint havonta, ami ugyan magasnak tűnik, ám minden egyéb szolgáltatás díjmentes, beleértve a készpénzfelvételt és az átutalási díjat; egyedül a csoportos beszedési megbízásoknak van díja, ami 53 forint beszedésenként, plusz a beszedett díj 0,3%-a, de maximum 11.541 forint.

A számlát online videóhívással, személyesen pedig bankfiókban lehet megnyitni.

Számlacsomagok fiataloknak és pályakezdőknek

Fiataloknak és pályakezdőknek szintén kétféle számlacsomagot kínál az OTP bank: a juniort és a smart csomagot. Az előbbi a 14 és 24 év közötti fiatalokat célozza, az utóbbi pedig a 18 és 35 év közöttieket, és elsősorban online ügyintézéshez alkalmas.

A számlavezetési díj mindkét változat esetében 0 forint, és nem csak az első hat hónapban, de a számlacsomag megléte során végig!

A számlákat online az OTP SmartBank mobilalkalmazásban, videóhívással, vagy személyesen, egybankfiókban lehet megnyitni; a smart csomagnál az OTP SmartBank mobilalkalmazásban való megnyitás nem érhető el.

További, speciális számlacsomagok

Az OTP Bank a fentieken túl még további számlacsomagokkal is várja az érdeklődőket, melyek a következők:

EU Alapszámla: az Európai Gazdasági Térség valamelyik tagállamában élők, vagy dolgozók számára jelent tökéletes megoldást a hazai számlavezetésre, fontos viszont, hogy bizonyos szolgáltatások nem érhetőek el hozzá, így például a folyószámlahitel, vagy a társkártya sem.

Devizaszámla: 12 féle devizanemben nyitható meg

OTP Class számla: általános és középiskolai osztályoknak szól, akik szeretnék a tanév során összegyűjtött osztálypénzt biztonságosan kezelni

Grátisz számlacsomag: a klasszikus, bankfióki ügyintézést kedvelőknek szól, akik nem használják az internetet

Minimum Számla ajánlat: hiteltörlesztésre szolgál

Munkáltatói és munkavállalói bankszámlák: az olyan vállalkozások munkavállalói számára érhetőek el, amelyeknek érvényes együttműködési megállapodása van az OTP Bankkal

Hogy lehet online számlacsomagot nyitni?

Miután sikerült kiválasztanod azt a számlacsomagot, amely minden tekintetben megfelel az elképzeléseidnek, a módszer kiválasztása következik, azaz el kell döntened, hogy a SmartBank mobilapplikáción keresztül, online videóhívással a VideóBank szolgáltatáson keresztül, vagy személyesen, bankfiókban szeretnéd ezt megtenni.

Az applikációt letöltheted az OTP Bank weboldaláról, és itt tudod kezdeményezni a videóhívást is, a bankfiókok listája pedig szintén itt található.

Egyszerűen és gyorsan juthatsz minden igényt kielégítő számlacsomaghoz, ha megfontolod az OTP Bank ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

2023.12.13.

Ingyenes készpénzfelvételre mindenkinek egy jogszabály biztosít lehetőséget. És ez fontos. Ismernünk kell ezt a szabályt. Ezért utánajártunk, hogyan lehet ingyenesen készpénzt felvenni, és annak is, hogy mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani. Közérthetően és röviden írunk az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéről.

Tovább olvasom
OTP netbank: minden, amit tudnod kell az online bankolásról

OTP netbank: minden, amit tudnod kell az online bankolásról

2023.10.17.

Az OTP netbank ma már elválaszthatatlan része egy OTP számlacsomagnak. Az otthon kényelméből intézhetőek a napi pénzügyek, sorban állás és várakozás nélkül. Megmutatjuk, hogy mi is pontosan egy netbank, és azt is, hogy mire jó. Mert jó.

Tovább olvasom
Mi az IBAN szám, és hol találod?

Mi az IBAN szám, és hol találod?

2023.09.15.

Mi az az IBAN szám? Mire jó? Mi az értelme? És főleg: hol találjuk, ha szükség van rá? Az IBAN szám egy nemzetközi pénzügyi azonosító, ami a bankszámlát azonosítja. És hol találjuk meg, ha szükség van rá? Válasz a cikkben.

Tovább olvasom
Hol lehet online bankszámlát nyitni?

Hol lehet online bankszámlát nyitni?

2020.09.29.

Az utóbbi években már nem is kérdés, hogy hol lehet online intézni az ügyeinket, hiszen egyre elterjedtebb az interneten keresztül történő banki, illetve hivatalos ügyintézés. Ebből következik, hogy mára már több banknál is elérhető az online számlanyitás lehetősége, bár azt is hozzá kell tenni, hogy csak részben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával