fbpx
Hirdetés

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.05.17.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. május 17. 12:17

Milyen számlacsomagokat találhatsz az OTP Banknál? Az alábbiakból megtudhatod!

Milyen számlacsomagok közül választhatunk az OTP Banknál?

Azt, hogy milyen számlacsomagok közül választhatsz az OTP Banknál, nem lesz rövid felsorolni, hiszen ez a pénzintézet számtalan lehetőséget kínál azoknak, akik Magyarország egyik legrégebbi bankjánál szeretnének számlát nyitni. Minden igényre akad számlacsomag, neked csupán annyi a dolgod, hogy a pénzügyi szokásaidnak és az elképzeléseidnek megfelelően válassz közülük.

Számlacsomagok rendszeres jövedelemmel rendelkezőknek

Az OTP Bank kétféle számlacsomagot kínál a rendszeres jövedelemmel rendelkezők számára: a klasszikus és az aktív ajánlatot a Bázis számlához; az előbbi a bankfióki ügyintézést előnyben részesítőknek, míg az utóbbi az online ügyintézést kedvelőknek készült.

Mindkét számlacsomag esetében az első 6 hónapban ingyenes a számlavezetés, amennyiben havi legalább 100 ezer forint érkezik a számlára, utána pedig minimális, 460 forintos számlavezetési díjat kell fizetni. Szintén ingyenes a hozzá tartozó bankkártya az első évben, a második évtől pedig kedvező, mindössze 5.322 forintos éves díjjal kell számolni.

Érdemes még tudni, hogy a klasszikus számlát online videóhívással, vagy személyesen, egy bankfiókban, az aktív ajánlatot pedig ezeken felül az OTP SmartBank mobilalkalmazásban is meg lehet nyitni.

Prémium számlacsomagok

A Bázis számlához elérhető a Prémium+ ajánlat is, amelyet a minimum 500 ezer forint havi jövedelemmel, vagy legalább 7,5 millió Ft megtakarítással rendelkezők érhetnek el. Ami a díjakat illeti, a számlavezetés 1.153 forint havonta, ami ugyan magasnak tűnik, ám minden egyéb szolgáltatás díjmentes, beleértve a készpénzfelvételt és az átutalási díjat; egyedül a csoportos beszedési megbízásoknak van díja, ami 53 forint beszedésenként, plusz a beszedett díj 0,3%-a, de maximum 11.541 forint.

A számlát online videóhívással, személyesen pedig bankfiókban lehet megnyitni.

Számlacsomagok fiataloknak és pályakezdőknek

Fiataloknak és pályakezdőknek szintén kétféle számlacsomagot kínál az OTP bank: a juniort és a smart csomagot. Az előbbi a 14 és 24 év közötti fiatalokat célozza, az utóbbi pedig a 18 és 35 év közöttieket, és elsősorban online ügyintézéshez alkalmas.

A számlavezetési díj mindkét változat esetében 0 forint, és nem csak az első hat hónapban, de a számlacsomag megléte során végig!

A számlákat online az OTP SmartBank mobilalkalmazásban, videóhívással, vagy személyesen, egybankfiókban lehet megnyitni; a smart csomagnál az OTP SmartBank mobilalkalmazásban való megnyitás nem érhető el.

További, speciális számlacsomagok

Az OTP Bank a fentieken túl még további számlacsomagokkal is várja az érdeklődőket, melyek a következők:

EU Alapszámla: az Európai Gazdasági Térség valamelyik tagállamában élők, vagy dolgozók számára jelent tökéletes megoldást a hazai számlavezetésre, fontos viszont, hogy bizonyos szolgáltatások nem érhetőek el hozzá, így például a folyószámlahitel, vagy a társkártya sem.

Devizaszámla: 12 féle devizanemben nyitható meg

OTP Class számla: általános és középiskolai osztályoknak szól, akik szeretnék a tanév során összegyűjtött osztálypénzt biztonságosan kezelni

Grátisz számlacsomag: a klasszikus, bankfióki ügyintézést kedvelőknek szól, akik nem használják az internetet

Minimum Számla ajánlat: hiteltörlesztésre szolgál

Munkáltatói és munkavállalói bankszámlák: az olyan vállalkozások munkavállalói számára érhetőek el, amelyeknek érvényes együttműködési megállapodása van az OTP Bankkal

Hogy lehet online számlacsomagot nyitni?

Miután sikerült kiválasztanod azt a számlacsomagot, amely minden tekintetben megfelel az elképzeléseidnek, a módszer kiválasztása következik, azaz el kell döntened, hogy a SmartBank mobilapplikáción keresztül, online videóhívással a VideóBank szolgáltatáson keresztül, vagy személyesen, bankfiókban szeretnéd ezt megtenni.

Az applikációt letöltheted az OTP Bank weboldaláról, és itt tudod kezdeményezni a videóhívást is, a bankfiókok listája pedig szintén itt található.

Egyszerűen és gyorsan juthatsz minden igényt kielégítő számlacsomaghoz, ha megfontolod az OTP Bank ajánlatait!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

12,25%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Miért éri meg bankszámlát is nyitnod hitelfelvétel esetén?

Miért éri meg bankszámlát is nyitnod hitelfelvétel esetén?

2021.07.28.

Bankszámlát nyitni egy kölcsönszerződés mellé nem kötelező minden esetben – mutatjuk, miért érdemes mégis így tenned.

Tovább olvasom
A számlanyitás menete

A számlanyitás menete

2021.12.08.

A bankszámlát ma már sok munkáltató kötelezően elvárja, csak számlára utalják a fizetésünket, készpénzben nem kaphatjuk meg azt. A nyugdíjunk is érkezhet bankszámlára. Bár nem feltétlenül kell bankszámlával rendelkeznünk, előbb utóbb mindenki eljut oda, hogy egy számlával könnyebbé válhat az élete. Körbejártuk a témát, hogy mire kell figyelnünk a bankszámla megnyitásakor, és megnéztük, hogy mi a számlanyitás menete.

Tovább olvasom
Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Tovább olvasom
Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

2021.06.15.

Kiknek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni? Mit kell figyelembe venni a választás során? Kinek éri meg e-számlát nyitni? Milyen költségekkel jár egy vállalkozói bankszámla? Megválaszoljuk a vállalkozói bankszámlákkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Tovább olvasom