Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

2022.03.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. március 14. 17:35

Az elmúlt időszakban tekintélyesre duzzadt magyar otthonteremtési támogatás módjainak sorából több is az utolsó évét élheti 2022-ben. Lássuk, melyek azok a konstrukciók, amelyeket ez év végéig lehet igényelni!

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

Az utolsó év következik (?)

Az elmúlt években megszokottá vált, hogy otthonteremtési támogatás címen a magyar állam számos lehetőséget kínál a családoknak, gyermeket nevelőknek/tervezőknek. A népszerű intézkedések közül több ebben az évben fut ki, persze a határidőket még módosíthatják, de a jelenlegi szabályok szerint 2023-ban már kevesebb támogatási forma lesz elérhető.

Kifut a babaváró hitel

A legfontosabb megszűnő támogatási forma talán a babaváró hitel, amelyet meghirdetésekor is 2022. december 31-es időhatárral adtak ki. A maximum 10 millió forintos, kamatmentes kölcsönt nagyon sokan igényelték az elmúlt két és fél évben. Eddig több mint 150 ezer család élt a szabad felhasználású hitel lehetőségével, erre még ez év végéig van lehetősége annak, aki szeretne. A babaváró akkor kamatmentes, ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek születik.

Idén még felújíthatunk állami segítséggel

Az otthonfelújítási támogatás szintén ez év végéig igényelhető. Ez egy szintén igen népszerű támogatási forma, hiszen az állam szinte bármilyen lakásfelújítási munkálatokhoz hozzájárul legfeljebb 3 millió forint erejéig a gyermeket nevelők számára. A támogatás a felújítási költségek felét finanszírozza, ezeket a munkálatokat számlákkal kell igazolni és megfelelő arányú kell, hogy legyen az anyagköltség és a munkabér. A magas alapanyagárak és a megfelelő szakemberek alacsony száma miatt nem olyan egyszerű érvényesíteni ezt a támogatási formát, ugyanakkor sokak számára nagyon jól jött/jön a vissza nem térítendő támogatás, amelyet előre meg kell finanszírozni. Az állam utólag fizet, ha pozitív az elbírálás. Az otthonfelújítási támogatáshoz ráadásul otthonfelújítási hitel is igényelhető. Ez év végéig.

Nemcsak az otthonokat célozzák a támogatások

A nagy családosok nemcsak ingatlanjaikat tekintve kaphatnak az államtól támogatást, a legalább három gyermeket nevelők autóvásárlását is segítik. Ez év végéig. A támogatás keretében legfeljebb 2,5 millió forintot lehet igényelni (legfeljebb a vételár 50 százalékát) hét személyes, vagy annál nagyobb személygépkocsi megvásárlására.

Búcsúzik a falusi CSOK

A falusi CSOK szintén meghatározó szereplő a magyar otthonteremtési támogatás halmazában. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egyik népszerű formáját 2019 közepén hirdették meg három évre, azaz 2022. június 30-án jár le. A falusi CSOK-ot a támogatott településeken lehet igénybe venni ingatlan vásárlásra és felújításra. Ha vásárlásról van szó, a támogatás legalább felét felújításra/bővítésre kell költeni. Csak felújításra/bővítésre is igénybe lehet venni.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Tovább olvasom
A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

2020.03.10.

A babaváró hitelnél 2020-ban emelkedik a referenciakamat – ezzel van tele az online sajtó, de csak a valóban pénzügyekkel foglalkozó híroldalak teszik hozzá: tovább. A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat ugyanis november óta emelkedik, ám akkor ennek még nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.

Tovább olvasom
Így használhatod önerőként a Babaváró hitelt

Így használhatod önerőként a Babaváró hitelt

2023.08.16.

Önerőként a Babaváró hitel is használható, de csak megkötésekkel – az alábbi cikkből megtudhatod, mit kell tenned ennek érdekében!

Tovább olvasom
A várandós kismamák haladékot kaptak!

A várandós kismamák haladékot kaptak!

2019.07.23.

Jó híreink vannak! Korábban volt egy kis bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy vajon azok a várandós kismamák jogosultak lesznek-e a kamat- és gyermekvállalási támogatásra, vagy sem. Viszont akiknek július elején születik meg a gyermekük, de ezt sikerült tisztázni. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom