Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

2022.03.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. március 14. 17:35

Az elmúlt időszakban tekintélyesre duzzadt magyar otthonteremtési támogatás módjainak sorából több is az utolsó évét élheti 2022-ben. Lássuk, melyek azok a konstrukciók, amelyeket ez év végéig lehet igényelni!

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

Az utolsó év következik (?)

Az elmúlt években megszokottá vált, hogy otthonteremtési támogatás címen a magyar állam számos lehetőséget kínál a családoknak, gyermeket nevelőknek/tervezőknek. A népszerű intézkedések közül több ebben az évben fut ki, persze a határidőket még módosíthatják, de a jelenlegi szabályok szerint 2023-ban már kevesebb támogatási forma lesz elérhető.

Kifut a babaváró hitel

A legfontosabb megszűnő támogatási forma talán a babaváró hitel, amelyet meghirdetésekor is 2022. december 31-es időhatárral adtak ki. A maximum 10 millió forintos, kamatmentes kölcsönt nagyon sokan igényelték az elmúlt két és fél évben. Eddig több mint 150 ezer család élt a szabad felhasználású hitel lehetőségével, erre még ez év végéig van lehetősége annak, aki szeretne. A babaváró akkor kamatmentes, ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek születik.

Idén még felújíthatunk állami segítséggel

Az otthonfelújítási támogatás szintén ez év végéig igényelhető. Ez egy szintén igen népszerű támogatási forma, hiszen az állam szinte bármilyen lakásfelújítási munkálatokhoz hozzájárul legfeljebb 3 millió forint erejéig a gyermeket nevelők számára. A támogatás a felújítási költségek felét finanszírozza, ezeket a munkálatokat számlákkal kell igazolni és megfelelő arányú kell, hogy legyen az anyagköltség és a munkabér. A magas alapanyagárak és a megfelelő szakemberek alacsony száma miatt nem olyan egyszerű érvényesíteni ezt a támogatási formát, ugyanakkor sokak számára nagyon jól jött/jön a vissza nem térítendő támogatás, amelyet előre meg kell finanszírozni. Az állam utólag fizet, ha pozitív az elbírálás. Az otthonfelújítási támogatáshoz ráadásul otthonfelújítási hitel is igényelhető. Ez év végéig.

Nemcsak az otthonokat célozzák a támogatások

A nagy családosok nemcsak ingatlanjaikat tekintve kaphatnak az államtól támogatást, a legalább három gyermeket nevelők autóvásárlását is segítik. Ez év végéig. A támogatás keretében legfeljebb 2,5 millió forintot lehet igényelni (legfeljebb a vételár 50 százalékát) hét személyes, vagy annál nagyobb személygépkocsi megvásárlására.

Búcsúzik a falusi CSOK

A falusi CSOK szintén meghatározó szereplő a magyar otthonteremtési támogatás halmazában. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egyik népszerű formáját 2019 közepén hirdették meg három évre, azaz 2022. június 30-án jár le. A falusi CSOK-ot a támogatott településeken lehet igénybe venni ingatlan vásárlásra és felújításra. Ha vásárlásról van szó, a támogatás legalább felét felújításra/bővítésre kell költeni. Csak felújításra/bővítésre is igénybe lehet venni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom
Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

2019.06.30.

Mint már bizonyára tudod, a július 1.-től igényelhető a kormány legújabb családtámogatási kedvezménye. De talán vannak még homályos foltok az igényléssel, illetve a támogatás mikéntjével kapcsolatban. Ezért cikkünkben összefoglalunk mindent a babaváró hitelről.

Tovább olvasom
Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

2021.08.22.

Az OEP igazolásra szükség van a babaváró hitel igényléséhez – mutatjuk, hogy szerezheted be egyszerűen!

Tovább olvasom
Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

2022.09.09.

Ikrek születésére vonatkozó kérdést kaptunk, és kellőképpen érdekes problémának tűnik ahhoz, hogy megosszuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával