Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen esetekben érdemes személyi kölcsönt felvenni?

2022.01.31.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 13:44

Személyi kölcsönt vennél fel, de nem vagy biztos a dolgodban? Az alábbiakból megtudhatod, hogy érdemes-e!

Milyen esetekben érdemes személyi kölcsönt felvenni?

A személyi kölcsönök felvétele egyre növekszik a bankok által kiadott statisztikák szerint, ami meglepő, hiszen 2020-ban lényegesen visszaesett ugyanez a mutató, mivel a világjárvány okozta anyagi bizonytalanság és a szigorodó feltételek egyszerre tántorították el a lakosságot az igénylésektől.

A karácsony előtti időszak gyakorlatilag minden évben erős a hiteligénylés szempontjából, és persze a leggyakoribb a személyi kölcsönök felvétele, hiszen ebből lehet a legegyszerűbben megoldani az ajándékok vásárlását.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint szeptemberben az infláció mértéke elérte az 5,5%-ot, ami az előző hónaphoz képest 0,6%-os emelkedést jelent, és ez azóta sem állt meg. Ennek „köszönhetően” persze az árak is emelkednek, így az ajándékok és az ünnepi vacsora költségének fedezésére is magasabb hitelösszegű személyi kölcsön felvételére lehetett szükség.

Ez azonban nem az a helyzet, amikor szerintünk érdemes személyi kölcsönt felvenni; ennél sokkal fontosabb célokat is meg lehetne valósítani a segítségével.

Mire érdemesebb személyi kölcsönt felvenni?

Mivel a személyi kölcsön egy úgynevezett szabad felhasználású hitelkonstrukció, bármire el lehet költeni, így tehát akár karácsonyi ajándékokra is. Azonban fontos szem előtt tartani, hogy a hiteleket törleszteni is kell, ami további erőforrásokat von el a mindennapi kiadásoktól, tehát érdemes olyasmire fordítani a felvett személyi kölcsönt, ami megtérülhet.

Ilyen cél például az otthonunk felújítása, energetikai korszerűsítése, de akár az oktatás is – erre talán a leginkább érdemes személyi kölcsönt felvenni. Erre persze létezik célzott hiteltípus is – a Diákhitel –, de nem mindenki jogosult rá. A személyi kölcsön felvételével azonban ők is finanszírozhatják a tanulmányaikat, ami magasabb jövedelemhez is vezethet, tehát mondhatjuk rá, hogy ez esetben megtérül a hitelre költött pénz.

Szintén érdemes személyi kölcsönt felvenni munkaeszközökre, így például autóra is. Akinek szükséges valamilyen jármű ahhoz, hogy pénzt kereshessen, annak feltétlenül megéri a személyi kölcsön felvétele, különösen amiatt, mivel Magyarországon kifejezetten drágák még a használt autók is.

Az egészségünk megőrzése érdekében is érdemes lehet a személyi kölcsön felvételének lehetőségéhez nyúlni, de csak abban az esetben, ha nincs más választás. A kezelések legtöbbje akár TB alapon is elérhető, de, ha mégsem, vagy hosszú a várólista, és sürgős lenne az ügy, érdemesebb a magánegészségügyet megcélozni, és ehhez személyi kölcsönt felvenni.

Szintén érdemes lehet személyi kölcsönt felvenni befektetésként, ehhez azonban érteni kell, tehát nem mindenkinek ajánlott. Fontos kalkulálni nem csak a hozammal, de azt össze is kell vetni a hitel kamatával, és csak akkor belevágni, ha megéri. Ez persze csak kiugróan magas hozamú termékeknél valósítható meg, tehát komoly kockázatokat is rejt magában, ám, aki átlátja a befektetések világát, komoly haszonra tehet szert egy személyi kölcsön felvételével.

Végül meg kell még említenünk az adósságrendezést, mint a személyi kölcsön felvételének értelmes indokát. A magas kamatú hitelek – mint például az áruhitelek, vagy a hitelkártya – törlesztése nehézkes, a költségeik pedig sokszor a befizetett összeg harmadát-felét is elviszik, tehát mindenképp érdemes egy alacsonyabb kamatozású személyi kölcsönre lecserélni őket. Ezzel nem csak a saját anyagi helyzetünket javíthatjuk, de akár megtakarításokat is elérhetünk általa.

Amennyiben szeretnél személyi kölcsönt felvenni, hasonlítsd össze oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait, válassz, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Sberbank személyi kölcsön általános feltételei

Sberbank személyi kölcsön általános feltételei

2019.01.15.

A Sberbank az utóbbi időben egyre jobb és jobb ajánlatokkal halmozza el az ügyfeleit, és ezek közül nem hiányozhatnak a személyi kölcsönök sem. Egyáltalán nem vagyunk meglepődve azon, hogy a Sberbank személyi kölcsöne ennyire népszerű. Olyan kondíciókkal rendelkezik, amiket eddig még egy pénzintézet sem tudott felülmúlni. Korábbi cikkeinkben azonban taglaltuk már őket, ezért most inkább csak az igénylés feltételeire koncentrálnánk.

Tovább olvasom
Lakáslízing, vagy lakáshitel – mi a különbség?

Lakáslízing, vagy lakáshitel – mi a különbség?

2019.05.06.

Ha lakást vásárolnál, akkor több lehetőséged is van, de most maradjunk annál a helyzetnél, amikor nem áll a rendelkezésedre a teljes vételár; ebben az esetben választhatsz a lakáshitel és a lakáslízing között. A kérdés csak az, hogy melyikkel jársz jobban!

Tovább olvasom
Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

2019.04.10.

Kifolyik a pénz a kezeid közül? Nem vagy egyedül; sajnos vagyunk páran, akiknek nem adatott meg a képesség, hogy jól bánjanak az anyagi forrásaikkal. A képesség azonban tanulható, és ha elolvasod az alábbi cikkünket, Te is közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy gyarapíthasd a vagyonod! Ezért adunk pár tippet!

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel igénylése a megoldás hitelei összevonására

Adósságrendező hitel igénylése a megoldás hitelei összevonására

2017.03.09.

Adósságrendező hitel igénylése: a lehetőség halmozott hitelek újratervezésére! Ha több felvett hitele is van egyidejűleg, az adósságrendező hitel éppen ilyen helyzetekre kínál jelentős könnyebbséget. De vajon hogyan is alakult ki a jelenlegi helyzet?

Tovább olvasom