Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen esetekben érdemes személyi kölcsönt felvenni?

2022.01.31.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 13:44

Személyi kölcsönt vennél fel, de nem vagy biztos a dolgodban? Az alábbiakból megtudhatod, hogy érdemes-e!

Milyen esetekben érdemes személyi kölcsönt felvenni?

A személyi kölcsönök felvétele egyre növekszik a bankok által kiadott statisztikák szerint, ami meglepő, hiszen 2020-ban lényegesen visszaesett ugyanez a mutató, mivel a világjárvány okozta anyagi bizonytalanság és a szigorodó feltételek egyszerre tántorították el a lakosságot az igénylésektől.

A karácsony előtti időszak gyakorlatilag minden évben erős a hiteligénylés szempontjából, és persze a leggyakoribb a személyi kölcsönök felvétele, hiszen ebből lehet a legegyszerűbben megoldani az ajándékok vásárlását.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint szeptemberben az infláció mértéke elérte az 5,5%-ot, ami az előző hónaphoz képest 0,6%-os emelkedést jelent, és ez azóta sem állt meg. Ennek „köszönhetően” persze az árak is emelkednek, így az ajándékok és az ünnepi vacsora költségének fedezésére is magasabb hitelösszegű személyi kölcsön felvételére lehetett szükség.

Ez azonban nem az a helyzet, amikor szerintünk érdemes személyi kölcsönt felvenni; ennél sokkal fontosabb célokat is meg lehetne valósítani a segítségével.

Mire érdemesebb személyi kölcsönt felvenni?

Mivel a személyi kölcsön egy úgynevezett szabad felhasználású hitelkonstrukció, bármire el lehet költeni, így tehát akár karácsonyi ajándékokra is. Azonban fontos szem előtt tartani, hogy a hiteleket törleszteni is kell, ami további erőforrásokat von el a mindennapi kiadásoktól, tehát érdemes olyasmire fordítani a felvett személyi kölcsönt, ami megtérülhet.

Ilyen cél például az otthonunk felújítása, energetikai korszerűsítése, de akár az oktatás is – erre talán a leginkább érdemes személyi kölcsönt felvenni. Erre persze létezik célzott hiteltípus is – a Diákhitel –, de nem mindenki jogosult rá. A személyi kölcsön felvételével azonban ők is finanszírozhatják a tanulmányaikat, ami magasabb jövedelemhez is vezethet, tehát mondhatjuk rá, hogy ez esetben megtérül a hitelre költött pénz.

Szintén érdemes személyi kölcsönt felvenni munkaeszközökre, így például autóra is. Akinek szükséges valamilyen jármű ahhoz, hogy pénzt kereshessen, annak feltétlenül megéri a személyi kölcsön felvétele, különösen amiatt, mivel Magyarországon kifejezetten drágák még a használt autók is.

Az egészségünk megőrzése érdekében is érdemes lehet a személyi kölcsön felvételének lehetőségéhez nyúlni, de csak abban az esetben, ha nincs más választás. A kezelések legtöbbje akár TB alapon is elérhető, de, ha mégsem, vagy hosszú a várólista, és sürgős lenne az ügy, érdemesebb a magánegészségügyet megcélozni, és ehhez személyi kölcsönt felvenni.

Szintén érdemes lehet személyi kölcsönt felvenni befektetésként, ehhez azonban érteni kell, tehát nem mindenkinek ajánlott. Fontos kalkulálni nem csak a hozammal, de azt össze is kell vetni a hitel kamatával, és csak akkor belevágni, ha megéri. Ez persze csak kiugróan magas hozamú termékeknél valósítható meg, tehát komoly kockázatokat is rejt magában, ám, aki átlátja a befektetések világát, komoly haszonra tehet szert egy személyi kölcsön felvételével.

Végül meg kell még említenünk az adósságrendezést, mint a személyi kölcsön felvételének értelmes indokát. A magas kamatú hitelek – mint például az áruhitelek, vagy a hitelkártya – törlesztése nehézkes, a költségeik pedig sokszor a befizetett összeg harmadát-felét is elviszik, tehát mindenképp érdemes egy alacsonyabb kamatozású személyi kölcsönre lecserélni őket. Ezzel nem csak a saját anyagi helyzetünket javíthatjuk, de akár megtakarításokat is elérhetünk általa.

Amennyiben szeretnél személyi kölcsönt felvenni, hasonlítsd össze oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait, válassz, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kedvező személyi kölcsön ajánlatok

Kedvező személyi kölcsön ajánlatok

2017.03.03.

Régóta álmodoznak egy görögországi nyaralásról? Netán Itália álmai netovábbja? Vagy az Andok hegyvonulatai lebegnek lelki szemei előtt? Esetleg csodás magyar tengerünk, a Balaton a családi nyaralás célpontja? Bármire is vágyik, elérhető közelségbe hozzuk! Kedvező személyi kölcsön felvételével megvalósíthatja nyaralással kapcsolatos álmait, visszafizetni pedig ráér havi részletekben, fix törlesztő részlettel, tervezhető költséggel.

Tovább olvasom
Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

2018.02.25.

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitel, rugalmas, ám rövid futamidővel és viszonylag alacsony hitelösszeggel, tudjuk meg kell-e adóstárs az igényléshez.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön temetésre - amikor gyorsan kell a pénz!

Személyi kölcsön temetésre - amikor gyorsan kell a pénz!

2017.04.03.

Személyi kölcsön temetésre? Bizony, nagy segítség lehet! Mostani bejegyzésünk egy „nem szeretek írni róla” témáról szól. A temetésről, pontosabban annak anyagi finanszírozásáról. A legtöbben beszélni sem szeretnek erről a témáról, pedig fontos, hogy ha egy ilyen helyzet előáll, legyen valamennyi információnk róla kiindulópontként.

Tovább olvasom
Olcsóbb a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön?

Olcsóbb a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön?

2020.05.15.

Valójában nem az a kérdés, hogy olcsóbb-e a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön, vagy bármely más hitelkonstrukció, hanem az, hogy mennyivel, hiszen, ha minden feltételt teljesítesz, és a kormány, illetve a bankok által támasztott elvárásokat tudod teljesíteni, akkor ezzel jársz a legjobban.

Tovább olvasom