Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. január 28. 12:05

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

Feleség: a 41. születésnap előtt

A babaváró hitel egy maximum 10 millió forintos, kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsön, amelyet házaspárok vehetnek fel. A célja az, hogy ösztönözze a gyermekvállalást, a kamatmentesség feltétele, hogy a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek szülessen. A gyermekvállalást illetően természetesen nem elhanyagolható szempont a feleség életkora. A babaváró hitel csak akkor elérhető, ha a feleség az igényléskor nem töltötte be a 41. életévét. Érdekesség, hogy a férj életkora is számíthat az elbíráláskor.

A lejártkor esedékes életév számíthat

A hiteleknél a bankok minden esetben vizsgálják a hitelképességet, nincs ez másképp a babavárónál sem. Így jön képbe a férj életkora, amely ha túl magas, akkor a pénzintézet elutasíthatja a kérelmet. Mit jelent ez pontosan? Banktól függ, mi számít túl magas életkornak. A pénzintézetek a minimum és a maximum életkort is meghatározhatják egy-egy hitelterméknél, utóbbi esetében azt nézik, hogy lejáratkort hány éves lesz az illető ügyfél.

45 év felett akár akadályba is ütközhetünk

A babaváró hitelt maximum 20 éves futamidőre lehet felvenni. A feleség ugye 41. életévének betöltése előtt kell, hogy álljon, de mi a helyzet a férjjel? Ha a férj 45 év feletti, akár meg is hiúsulhat a babaváró hitel felvétele, mert a 45+20, azaz 65 életév már határérték néhány pénzintézetnél. Érdemes erről előre tájékozódni, mert vannak olyan bankok, ahol a férj idősebb is lehet (akár 60 éves) igényléskor, nem utasítják el a kérelmet.

Babaváró

A legfeljebb 10 millió forint összegű babaváró hitelt 2019 óta lehet igényelni. Az államilag támogatott kölcsön azon házaspárok számára elérhető, akinél a feleség életkora 18 és 40 év között van, de nem ez az egyetlen feltétel. További fontos feltétel, hogy a házaspárok közül legalább az egyiknek legalább három éves, folyamatos tb-jogviszonya legyen. A babaváró kölcsön előnye, hogy tartozás törlesztését az első gyermek megszületésekor három évre fel lehet függeszteni. Ha újabb gyermek születik, a törlesztés ismét szüneteltethető, emellett elengedésre kerül a fennmaradó tőketartozás 30 százaléka. Ha a szerződéskötéstől számítva születik egy harmadik gyermek is, akkor az a teljes hátralévő tartozást elengedését jelenti.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom
Mikor szüneteltethető a Babaváró hitel?

Mikor szüneteltethető a Babaváró hitel?

2021.12.14.

A Babaváró hitel egy szabadon felhasználható kölcsön, aminek az igényléséhez jelzálogfedezetre sincs szükség. A Babaváró hitel előnyeit sokan ismerik, van azonban egy fontos és kedvező részlet, amivel sokan nincsenek tisztában. A Babaváró hitel fizetését ugyanis bizonyos esetekben felfüggeszthetjük. Annak jártunk utána, hogy mikor szüneteltethető a Babaváró hitel.

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom