Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. január 28. 12:05

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

Feleség: a 41. születésnap előtt

A babaváró hitel egy maximum 10 millió forintos, kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsön, amelyet házaspárok vehetnek fel. A célja az, hogy ösztönözze a gyermekvállalást, a kamatmentesség feltétele, hogy a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek szülessen. A gyermekvállalást illetően természetesen nem elhanyagolható szempont a feleség életkora. A babaváró hitel csak akkor elérhető, ha a feleség az igényléskor nem töltötte be a 41. életévét. Érdekesség, hogy a férj életkora is számíthat az elbíráláskor.

A lejártkor esedékes életév számíthat

A hiteleknél a bankok minden esetben vizsgálják a hitelképességet, nincs ez másképp a babavárónál sem. Így jön képbe a férj életkora, amely ha túl magas, akkor a pénzintézet elutasíthatja a kérelmet. Mit jelent ez pontosan? Banktól függ, mi számít túl magas életkornak. A pénzintézetek a minimum és a maximum életkort is meghatározhatják egy-egy hitelterméknél, utóbbi esetében azt nézik, hogy lejáratkort hány éves lesz az illető ügyfél.

45 év felett akár akadályba is ütközhetünk

A babaváró hitelt maximum 20 éves futamidőre lehet felvenni. A feleség ugye 41. életévének betöltése előtt kell, hogy álljon, de mi a helyzet a férjjel? Ha a férj 45 év feletti, akár meg is hiúsulhat a babaváró hitel felvétele, mert a 45+20, azaz 65 életév már határérték néhány pénzintézetnél. Érdemes erről előre tájékozódni, mert vannak olyan bankok, ahol a férj idősebb is lehet (akár 60 éves) igényléskor, nem utasítják el a kérelmet.

Babaváró

A legfeljebb 10 millió forint összegű babaváró hitelt 2019 óta lehet igényelni. Az államilag támogatott kölcsön azon házaspárok számára elérhető, akinél a feleség életkora 18 és 40 év között van, de nem ez az egyetlen feltétel. További fontos feltétel, hogy a házaspárok közül legalább az egyiknek legalább három éves, folyamatos tb-jogviszonya legyen. A babaváró kölcsön előnye, hogy tartozás törlesztését az első gyermek megszületésekor három évre fel lehet függeszteni. Ha újabb gyermek születik, a törlesztés ismét szüneteltethető, emellett elengedésre kerül a fennmaradó tőketartozás 30 százaléka. Ha a szerződéskötéstől számítva születik egy harmadik gyermek is, akkor az a teljes hátralévő tartozást elengedését jelenti.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

Mi lesz a Babaváró hitellel, ha ikrek születnek?

2022.09.09.

Ikrek születésére vonatkozó kérdést kaptunk, és kellőképpen érdekes problémának tűnik ahhoz, hogy megosszuk!

Tovább olvasom
Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

2022.10.11.

Marad a CSOK és a Babaváró hitel az igényelhető támogatások között a 2023-as évben is – közölték a remek hírt a Facebookon.

Tovább olvasom
Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

2021.12.28.

A babaváró hitelt állampapírba fektetni hasznos fogás volt az elmúlt időszakban, de a szabályok és körülmények változásával ez ma már nem minden esetben jó lépés.

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom