Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. január 28. 12:05

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

Feleség: a 41. születésnap előtt

A babaváró hitel egy maximum 10 millió forintos, kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsön, amelyet házaspárok vehetnek fel. A célja az, hogy ösztönözze a gyermekvállalást, a kamatmentesség feltétele, hogy a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek szülessen. A gyermekvállalást illetően természetesen nem elhanyagolható szempont a feleség életkora. A babaváró hitel csak akkor elérhető, ha a feleség az igényléskor nem töltötte be a 41. életévét. Érdekesség, hogy a férj életkora is számíthat az elbíráláskor.

A lejártkor esedékes életév számíthat

A hiteleknél a bankok minden esetben vizsgálják a hitelképességet, nincs ez másképp a babavárónál sem. Így jön képbe a férj életkora, amely ha túl magas, akkor a pénzintézet elutasíthatja a kérelmet. Mit jelent ez pontosan? Banktól függ, mi számít túl magas életkornak. A pénzintézetek a minimum és a maximum életkort is meghatározhatják egy-egy hitelterméknél, utóbbi esetében azt nézik, hogy lejáratkort hány éves lesz az illető ügyfél.

45 év felett akár akadályba is ütközhetünk

A babaváró hitelt maximum 20 éves futamidőre lehet felvenni. A feleség ugye 41. életévének betöltése előtt kell, hogy álljon, de mi a helyzet a férjjel? Ha a férj 45 év feletti, akár meg is hiúsulhat a babaváró hitel felvétele, mert a 45+20, azaz 65 életév már határérték néhány pénzintézetnél. Érdemes erről előre tájékozódni, mert vannak olyan bankok, ahol a férj idősebb is lehet (akár 60 éves) igényléskor, nem utasítják el a kérelmet.

Babaváró

A legfeljebb 10 millió forint összegű babaváró hitelt 2019 óta lehet igényelni. Az államilag támogatott kölcsön azon házaspárok számára elérhető, akinél a feleség életkora 18 és 40 év között van, de nem ez az egyetlen feltétel. További fontos feltétel, hogy a házaspárok közül legalább az egyiknek legalább három éves, folyamatos tb-jogviszonya legyen. A babaváró kölcsön előnye, hogy tartozás törlesztését az első gyermek megszületésekor három évre fel lehet függeszteni. Ha újabb gyermek születik, a törlesztés ismét szüneteltethető, emellett elengedésre kerül a fennmaradó tőketartozás 30 százaléka. Ha a szerződéskötéstől számítva születik egy harmadik gyermek is, akkor az a teljes hátralévő tartozást elengedését jelenti.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

2022.06.17.

A születések és házasságok száma a babaváró hitel fényében lehet érdekes, ezért az alábbiakban ezeket nézzük át.

Tovább olvasom
Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

2021.12.28.

A babaváró hitelt állampapírba fektetni hasznos fogás volt az elmúlt időszakban, de a szabályok és körülmények változásával ez ma már nem minden esetben jó lépés.

Tovább olvasom
Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom
Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

2019.07.16.

Lakásvásárlásra készülsz, de nem áll a rendelkezésedre sem önerő, sem fedezetként felajánlható ingatlan? Családot alapítasz a pároddal, és szeretnétek közös otthonba költözni? Esetleg már úton is van a gyermeketek? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél, akkor a babaváró hitel megoldás lesz a számotokra. Mert egy szabadon felhasználható személyi kölcsönről van szó, amit bármire elkölthetsz. Ebből Te is levonhatod a következtetést, hogy a babaváró hitelt önerőként is felhasználhatod a leendő lakáshiteled igényléséhez!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával