Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. január 28. 12:05

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

Feleség: a 41. születésnap előtt

A babaváró hitel egy maximum 10 millió forintos, kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsön, amelyet házaspárok vehetnek fel. A célja az, hogy ösztönözze a gyermekvállalást, a kamatmentesség feltétele, hogy a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek szülessen. A gyermekvállalást illetően természetesen nem elhanyagolható szempont a feleség életkora. A babaváró hitel csak akkor elérhető, ha a feleség az igényléskor nem töltötte be a 41. életévét. Érdekesség, hogy a férj életkora is számíthat az elbíráláskor.

A lejártkor esedékes életév számíthat

A hiteleknél a bankok minden esetben vizsgálják a hitelképességet, nincs ez másképp a babavárónál sem. Így jön képbe a férj életkora, amely ha túl magas, akkor a pénzintézet elutasíthatja a kérelmet. Mit jelent ez pontosan? Banktól függ, mi számít túl magas életkornak. A pénzintézetek a minimum és a maximum életkort is meghatározhatják egy-egy hitelterméknél, utóbbi esetében azt nézik, hogy lejáratkort hány éves lesz az illető ügyfél.

45 év felett akár akadályba is ütközhetünk

A babaváró hitelt maximum 20 éves futamidőre lehet felvenni. A feleség ugye 41. életévének betöltése előtt kell, hogy álljon, de mi a helyzet a férjjel? Ha a férj 45 év feletti, akár meg is hiúsulhat a babaváró hitel felvétele, mert a 45+20, azaz 65 életév már határérték néhány pénzintézetnél. Érdemes erről előre tájékozódni, mert vannak olyan bankok, ahol a férj idősebb is lehet (akár 60 éves) igényléskor, nem utasítják el a kérelmet.

Babaváró

A legfeljebb 10 millió forint összegű babaváró hitelt 2019 óta lehet igényelni. Az államilag támogatott kölcsön azon házaspárok számára elérhető, akinél a feleség életkora 18 és 40 év között van, de nem ez az egyetlen feltétel. További fontos feltétel, hogy a házaspárok közül legalább az egyiknek legalább három éves, folyamatos tb-jogviszonya legyen. A babaváró kölcsön előnye, hogy tartozás törlesztését az első gyermek megszületésekor három évre fel lehet függeszteni. Ha újabb gyermek születik, a törlesztés ismét szüneteltethető, emellett elengedésre kerül a fennmaradó tőketartozás 30 százaléka. Ha a szerződéskötéstől számítva születik egy harmadik gyermek is, akkor az a teljes hátralévő tartozást elengedését jelenti.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Banki követelmények a babaváró hitelnél

Banki követelmények a babaváró hitelnél

2019.09.12.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is megkell felelni a követelményeknek. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem csak banki, de állami szinten megszabott kritériumok is vannak. Amiket valószínűleg olvastál már, de ha még nem, könnyedén megtalálhatod őket oldalunk „babaváró hitel” menüpontja alatt. Most viszont lássuk részletesen a banki követelményeket a babaváró hitel igényléséhez!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: minden, amit a TB jogviszony kapcsán tudnod kell

Babaváró hitel: minden, amit a TB jogviszony kapcsán tudnod kell

2022.03.09.

A TB jogviszony megléte, illetve annak mértéke alapvető követelmény a babaváró hitel igénylésekor – lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom
Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

2022.06.17.

A születések és házasságok száma a babaváró hitel fényében lehet érdekes, ezért az alábbiakban ezeket nézzük át.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával