Hirdetés

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

2021.12.28.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. december 28. 12:12

A babaváró hitelt állampapírba fektetni hasznos fogás volt az elmúlt időszakban, de a szabályok és körülmények változásával ez ma már nem minden esetben jó lépés.

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

Babaváró hitelt állampapírba

Sokan választották az elmúlt időben a babaváró hitel és az állampapír kombinálását, még olyanok is, akik nem terveztek gyermeket, de a kölcsön és befektetés együtt olyan kondíciókat kínált, hogy a büntetések mellett is megérte az üzlet. A babaváró hitelt állampapírba fektetni tehát mindenképpen megéri, viszont azon már érdemes elgondolkodni, hogy gyermekvállalás nélkül is bevállaljuk-e ezt a módozatot. A babaváró kölcsön kamatmentessége ugyanis gyermekvállaláshoz kötött. A gyermeknek a szerződéskötéstől számított öt éven belül kell megszületnie, ha ez nem történik meg, akkor egy összegben kell visszafizetni az első öt évben igénybe vett kamattámogatást, ráadásul a hitel ezután piaci kamatozású lesz.

Több, mint 2,5 millió forintos nyereség

Mi a helyzet az említett állampapírral? A Magyar Állampapír Plusz egy öt éves futamidejű állampapír, amely a futamidő alatt közel 5 százalékos éves átlagos hozamot tud. Ha 10 millió forintot (azaz a babaváró kölcsön teljes összegét) fektetjük be ebbe az állampapírba, öt év alatt 2,73 millió forint nyereséget tudunk elérni. Ez a hozam eddig nagyobb volt, mint a kiadások nagysága a büntetésekkel együtt, azaz gyermekvállalás nélkül is lehetett nyereségre szert tenni. A kölcsönt persze így érdemes előtörleszteni az öt év eltelte után, mert, mint említettük, onnantól magas kamatokkal kell szembenézniük a gyermeket nem vállalóknak.

A jövőben nem éri meg gyermekvállalás nélkül

Az elmúlt időszak pénzpiaci tendenciái és a várható kondíciós változások alapján elmondható, hogy záródik az olló azok számára, akik gyermekvállalás nélkül szeretnének babaváró hitelt állampapírba fektetni. Ez azt jelenti, hogy egyre kisebb nyereséget lehet így elkönyvelni és a következő időszakban ez a nyereség a várakozások alapján nullázódik, tehát bezárul a kapu. A büntetés mértéke függ az állampapír hozamoktól, így nem mindegy, ki mikor vette fel a kölcsönt. A jövőben a babaváró túl drága lesz azoknak, akik nem szeretnének gyermeket vállalni, csak befektetésként kezelnék a hitelösszeget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

26,1%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,41%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

2021.11.26.

Babaváró hitel gyermekvállalás nélkül? Furcsán hangzik a kérdés, hiszen ez a hiteltípus alapvetően – ahogyan azt a neve is mutatja – családalapítást, gyermekvállalást igyekszik elősegíteni. Ennek ellenére előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki gyermekvállalás nélkül igényli és akár meg is érheti neki a dolog.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom