Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra?

2021.11.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. november 15. 14:35

A nyaralónkba pihenni járunk, és gyakran hetekig vagy hónapokig is üresen áll. Szeretnénk mindig úgy viszontlátni a nyaralónkat, ahogy azt otthagytuk. Ez nem mindig sikerül, és a távollétünkben keletkezett károk plusz költséget és bosszúságot okozhatnak. Egy nyaralóra kötött biztosítás megtérítheti ezeket a károkat. Mutatjuk, hogy miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra.

Miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra?

Károk a távollétünk alatt

Ha a nyaralónk nincs téliesítve, sokszor hónapokig üresen áll. A téli időszakban fél év is eltelhet, amíg újra leutazunk, hogy kipihenjük magunkat. Ez alatt az időszak alatt sok minden történhet. Mi pedig nem vagyunk ott, hogy rögtön intézkedjünk. Sokszor nem is tudunk arról, hogy valami történt a hétvégi házunkkal, ha csak nem bíztuk meg valakit vagy kértünk meg egy szomszédot, hogy nézzen rá a házra.

Amikor újra lemegyünk, egy hosszabb kihagyás után, az első dolgunk, hogy körülnézzünk, történt-e valami, amíg távol voltunk. Ha kár ért bennünket, intézkednünk kell, szakembert kell keresnünk, hogy kijavíttassuk a hibát, és ez az időnkbe és a pénzünkbe kerül. Egy megfelelően kiválasztott lakásbiztosítás megtérítheti a kárunkat. Ha már történt valami, legalább ne mi fizessünk érte, hanem a biztosító. De mi történhet a nyaralónkkal, amíg távol vagyunk?

Csőtörés – betörés

Egy lakott házban azonnal észleljük, ha probléma adódik. Elrepedt egy vízcső? Elzárjuk a csapot, hogy ne folyjon el a víz. Ezt nem tehetjük meg, ha nem vagyunk jelen. Persze lehetünk előrelátóak, és vízteleníthetjük az egész házat, de egy beázásra, vagy egy cserép elmozdulására sokszor csak hónapokkal később derül fény. Könnyű belátni, hogy ha egy hibát nem hárítunk el azonnal, a kár egyre nagyobb lehet, ahogy telik az idő. A beázás eláztatja a falat, vizes lesz a szőnyeg, átáznak a bútorok. Az elcsúszott cserépen befolyhat a víz a padlásra, és ott okozhat károkat. Biztos, hogy szükségünk lesz egy jó biztosításra. Át kell vészelnünk a téli hónapokat.

Egy betörést is csak jóval később veszünk észre, ha nem lakjuk az ingatlant. Ráadásul a hétvégi házak kiszolgáltatottabbak, mert a rossz szándékkal érkezőknek nem kell attól tartaniuk, hogy a házigazda hazaér, és megzavarja őket. Egy betörésnél betörhetik az ablakot, megrongálhatják a zárakat, és eltulajdoníthatják az értékeinket. Már az is nagy csapás, hogy betörnek a személyes terünkbe, és ott van még a sokszor jelentős anyagi kár. Ki kell hívnunk a rendőrséget, jegyzőkönyvet vesznek fel, és elég nagy esély van rá, hogy soha nem lesz meg az elkövető, vagy ha meg is lesz, a kárigényünket nem tudjuk majd érvényesíteni. Ha van biztosításunk, megtérülhet a kárunk. Meg kell óvnunk a javainkat. Ehhez egy jó biztosítás megfelelő lehet.

A természet erői – barátunk vagy ellenségünk

Egy tóparti ház, amit erdő vesz körül, hatalmas, árnyat adó fákkal, remek hely a nyári forró napokon. Szívesen töltünk heteket az udvaron egy hideg sörrel a kezünkben, a grillen húst forgatva, a kellemesen hűvös árnyékban. Csakhogy a természet ellenünk is fordulhat. Jöhet egy jégeső, egy hatalmas zápor, a nagy fák ágait a tetőcseréphez csaphatja a vihar, és téli fagyok sem kímélik a házunkat. Elfagyhat a víz, beázhat a tető, összetörhetnek a cserepek. Számtalan féle kárt okozhat nekünk a természet. A károkat pedig helyre kell állítanunk. És az bizony pénzbe kerül. Ehhez jól jön egy lakásbiztosítás. Nagyon is jól.

Miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra?

Nem nehéz belátni, hogy érdemes a nyaralónkra lakásbiztosítást kötni. A vagyonunkat óvnunk kell, meg kell őriznünk az értékét, jöjjön eső, jöjjön hó. Egy jól kiválasztott, mindenre kiterjedő lakásbiztosítással elkerülhetjük a nagyobb kiadásokat, ha kár ér bennünket, hiszen ilyenkor a biztosító fizet majd helyettünk. Épp elég problémánk lesz a károk helyreállításával is, jobb helyzetben leszünk, ha a számlát nem nekünk kell rendeznünk. A nyaralónk azért van, hogy ott kipihenhessük a mindennapok fáradalmait. Kössünk rá biztosítást, hogy sokáig pihenhessünk egy kellemes környezetben.

Fontos lehet a biztosítás megkötésénél, hogy a biztosító milyen káreseményekre nyújt védelmet. Kellő körültekintéssel kell kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót. Ehhez akár szakértő weboldalak segítségét is igénybe vehetjük. Különösen fontos lehet a biztosító kiválasztása akkor, ha a házunk egy folyó partján, az ártérben épült. Ezekre az ingatlanokra ugyanis a biztosítók csak nehezebben vagy egyáltalán nem kötnek biztosítást.

A biztosítás megkötésekor meg kell majd adnunk az ingatlan értékét, és a berendezési tárgyainkra is köthetünk biztosítást. Az ingóságok értéke is fontos, hiszen azok is károsodhatnak, vagy el is lophatják őket. A megfelelő összegek megadása azért lényeges, hogy a káresemény bekövetkeztekor a megfelelő kártalanítási összeghez jussunk, ne kevesebbhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5+1 érv az egészségbiztosítás mellett

5+1 érv az egészségbiztosítás mellett

2021.02.09.

Az egészségbiztosítás mellett számtalan érvet lehet felsorakoztatni, amelyeket megosztunk Veled alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Miért célszerű önálló lakásbiztosítást is kötni a társasházi biztosítás mellé?

Miért célszerű önálló lakásbiztosítást is kötni a társasházi biztosítás mellé?

2022.11.29.

Önálló lakásbiztosítást is kötni egy társasházi lakásra nem rossz ötlet, hiszen számtalan előnye van – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom
Megjelent a rendelet: így változnak a lakásbiztosítások szabályai

Megjelent a rendelet: így változnak a lakásbiztosítások szabályai

2023.03.17.

Változnak a lakásbiztosítások szabályai májustól; az alábbiakból megtudhatod, mire kell számítanod, ha rendelkezel lakásbiztosítással.

Tovább olvasom
A Casco biztosítás feltételei

A Casco biztosítás feltételei

2022.02.02.

A Casco egy vagyonbiztosítás az autónkra. Egy ütközéskor megsérülhet az autónk, kár keletkezhet benne. A Casco biztosítás megtérítheti a keletkezett kárt akkor is, ha a balesetet mi okoztuk. Az autónk a házunk után a legértékesebb vagyontárgyunk lehet. Vigyázni akarunk rá. A Casco erre egy tökéletes megoldás. Megnéztük, mik a Casco biztosítás feltételei.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával