Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

December elején indul a napelempályázat

2021.11.17.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. november 17. 13:12

Indul a napelempályázat! Vissza nem térítendő támogatásra lehet hamarosan pályázni, a támogatási összeget napelemekre, napelemes rendszer kialakítására lehet fordítani. A program december elején indul, mutatjuk a részleteket!

December elején indul a napelempályázat

2,9 és 11,3 millió forint közötti támogatást lehet igényelni

A fűtés és ingatlan korszerűsítés jegyében Magyarországon indul a napelempályázat. December elejétől lehet vissza nem térítendő támogatásra pályázni napelemek, napelemes rendszer kiépítését tekintve. Az összeg, amelyet 100 százalékban megtérít az állam 2,9 és 11,3 millió közötti. A napelemek mellett nyílászárócserére, illetve hőszivattyús fűtés kialakítására is lehet fordítani a támogatási összeget. A támogatást családi házakra, ikerházakra, sorházakra, illetve társasházakra is lehet kérni, utóbbiak esetében maximum hatlakásos lehet az ingatlan.

Fontos, hogy mennyi az éves jövedelem

Ki vehet részt a napelempályázaton? Minden magyar felnőtt állampolgár pályázhat. Persze feltételek is akadnak. Csak saját tulajdonú ingatlanra lehet támogatást igényelni, emellett az érintett épület tulajdonosának (vagy tulajdonosainak) éves jövedelme nem haladhatja meg a fejenkénti 4,85 millió forintot. December hatodikán indul a napelempályázat, de a rajt nem egységes az országban, területek (megyék) szerint négy ütemben zajlik majd a program. A megyéket a következő csoportokba osztották:

  • Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye
  • Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye
  • Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
  • Budapest és Pest megye

A csoportok lakói különböző időpontokban adhatják be pályázatukat. A magyar állam több, mint 200 milliárd forintos keretösszeget fordít a programra.

A gyermekszám is számít az elbírálásnál

A pályázók az elbírálás során pontokat kapnak, a pontozásba pedig a gyerekszám is beleszámít. Ha nincs gyermek, az nem jelent pontot, az egy gyerekesek 2, a két gyerekesek 3, a három, vagy annál több gyerekesek 4 pontot kapnak. Itt természetesen az adott ingatlanba bejelentett gyermekek számítanak. Plusz pont jár azért, ha a pályázó olyan ingatlanra szeretne támogatást igényelni, amely kedvezményezett, vagy fejlesztendő járásban helyezkedik el.

Más korlátozás is akad

Szóval hamarosan indul a napelempályázat, de a felsorolt jövedelmi limit mellett más korlát is akad. Nem pályázhat például az, akinek akinek 60 napon túli köztartozása van. A a pályázati felhívás előkészítésében, kiírásában, értékelésében résztvevők (és a velük egy háztartásban élők) megint csak ki vannak zárva. Nem juthat támogatáshoz államtitkár, polgármester, kormánymegbízott, megyei közgyűlési elnök, illetve más döntéshozók és a velük egy háztartásban élők.

Közel 35 ezer nyertes pályázat lesz majd

Érdemes átböngészni a részleteket, mielőtt indul a napelempályázat, ugyanis számos egyéb fontos tudnivaló is akad a programmal kapcsolatban. Például távfűtéses ingatlanoknál kizárólag napelemes rendszerre lehet támogatást igényelni. A társasházak esetében nem lehet teljes korszerűsítésre pályázni, a lakástulajdonosok külön pályázhatnak. Mobilházakra sem lehet támogatást kérni. Az említett több, mint 200 milliárdos kereten közel 35 ezer pályázó osztozik majd, ebből napelemekre valamivel több, mint 23 ezren kapnak támogatást, a többiek napelemre és fűtés korszerűsítésre kapnak pénzt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Napelemes támogatás az átlagjövedelem alatt keresők számára

Napelemes támogatás az átlagjövedelem alatt keresők számára

2021.11.02.

Önerő nélkül, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek az átlagjövedelem alatt keresők napelem-rendszer kialakítására. A várhatóan november 15-én induló programban 3 és 11 millió forint közötti összeg igényelhető, háromféle célra. Körbejártuk, hogy mit kell tudni erről a napelemes támogatásról. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Napelemre is igényelhető a Falusi CSOK?

Napelemre is igényelhető a Falusi CSOK?

2020.08.24.

A kérdést a látszat ellenére nem is olyan egyszerű megválaszolni, mint ahogy gondolnánk, hiszen alapvetően a Falusi CSOK igényelhető napelemre, ám vannak esetek, amikor ez nem valósulhat meg. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával