Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

2021.11.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. november 24. 13:41

Mit jelent a zöld hitel, és érdemes-e azt választani a többi lakáshitel helyett? Utóbbi kérdést nyilvánvalóan nagyobbrészt az dönti el, hogy a zöld hitel milyen feltételek mellett igényelhető és mennyibe is kerül a piaci lakáshitelhez képest.

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

Maximum 2,5 százalékos ügyleti kamat

Az úgynevezett zöld hitel a Zöld Otthon Program keretében felvehető kölcsön, amelynek ügyleti kamata maximum 2,5 százalékos és új építésű, energiatakarékos lakóingatlanok építésére, vásárlására igényelhető. A zöld hitelnek természetesen érdemes megismerni a további feltételeit, részleteit, hiszen csak így tudunk dönteni, jól járunk-e vele a piaci lakáshitelhez képest.

Fontos feltétel az energetikai besorolás

Az említett 2,5 százalékos ügyleti kamat egy maximum érték, ennél jobb ajánlatokkal is élhetnek a zöld hitelt értékesítő pénzintézetek. A kölcsönt magánszemélyek vehetik fel, méghozzá legfeljebb 70 millió forint értékben. Az összeget új építésű, energiatakarékos lakás építésére, vásárlására lehet költeni. A zöld hitel fontos feltétele az energetikai besorolás, amelynek BB minősítésűnek kell lennie (legalább), emellett az összesített energetikai jellemző értéke nem lehet több évi 90 kWh-nál négyzetméterenként.

Alacsonyabbak a költségek

A zöld hitel esetében nem számít a családalapítás, gyermekvállalás házasság, ám a terméket lehet kombinálni a családi otthonteremtési kedvezménnyel, ekkor viszont utóbbi feltételeinek is meg kell felelni. Ha önmagában vesszük a zöld hitelt, a maximalizált kamat miatt alacsonyabb költségekre számíthatunk egy piaci lakáshitelhez képest. Ez alacsonyabb törlesztőrészletet jelent, a visszafizetendő összeget tekintve pedig akár több milliós tételt is. A kölcsön mértékétől, a futamidőtől és a különböző termékektől függően a különbség 2-22 millió forint között is lehet a zöld hitel javára. Ez magért beszél, a zöld hitel jelenleg jobb választást jelent a piaci lakáshitelhez képest. Ha tudjuk teljesíteni a megadott feltételeket, mindképpen érdemes zöld hitelben gondolkodnunk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

2020.03.30.

Többször is feltették nekünk már azt a kérdést, hogy ha lakásvásárlás a cél, és 10.000.000 forintra van hozzá szükség, akkor babaváró hitel vagy lakáshitel terméket érdemesebb-e felvenni. Mivel elgondolkodtató a téma, úgy gondoltuk, hogy megéri részletesebben is foglalkozni vele; az eredményt alább olvashatod.

Tovább olvasom
Mit tartalmaz a tulajdoni lap, és hogyan kérhetjük le?

Mit tartalmaz a tulajdoni lap, és hogyan kérhetjük le?

2023.03.14.

A tulajdoni lap lekérésének szabályai 2023 januártól megváltoztak; az alábbiakban erről tudhatsz meg mindent!

Tovább olvasom
Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

Már igényelhető a kedvező kamatozású zöld hitel

2021.10.27.

A Magyar Nemzeti Bank a hazai klímacélok mielőbbi elérése érdekében elindította a Zöld Otthon programot. A kivételesen alacsony kamattal és magas hitelösszeggel igényelhető hitel várhatóan rendkívül népszerű lesz. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemes felvenni?

Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemes felvenni?

2019.12.14.

Amikor jelzáloghitelt akarunk felvenni, akkor választhatsz, hogy fix vagy változó kamatozású kölcsönre adod be az igénylésedet. Manapság abszolút nincs egyetértés még a szakemberek között sem, hogy melyiket éri meg igényelni; jelen cikkünkben a saját véleményünket írjuk le.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával