Hirdetés

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

2021.11.24.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. november 24. 13:41

Mit jelent a zöld hitel, és érdemes-e azt választani a többi lakáshitel helyett? Utóbbi kérdést nyilvánvalóan nagyobbrészt az dönti el, hogy a zöld hitel milyen feltételek mellett igényelhető és mennyibe is kerül a piaci lakáshitelhez képest.

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

Maximum 2,5 százalékos ügyleti kamat

Az úgynevezett zöld hitel a Zöld Otthon Program keretében felvehető kölcsön, amelynek ügyleti kamata maximum 2,5 százalékos és új építésű, energiatakarékos lakóingatlanok építésére, vásárlására igényelhető. A zöld hitelnek természetesen érdemes megismerni a további feltételeit, részleteit, hiszen csak így tudunk dönteni, jól járunk-e vele a piaci lakáshitelhez képest.

Fontos feltétel az energetikai besorolás

Az említett 2,5 százalékos ügyleti kamat egy maximum érték, ennél jobb ajánlatokkal is élhetnek a zöld hitelt értékesítő pénzintézetek. A kölcsönt magánszemélyek vehetik fel, méghozzá legfeljebb 70 millió forint értékben. Az összeget új építésű, energiatakarékos lakás építésére, vásárlására lehet költeni. A zöld hitel fontos feltétele az energetikai besorolás, amelynek BB minősítésűnek kell lennie (legalább), emellett az összesített energetikai jellemző értéke nem lehet több évi 90 kWh-nál négyzetméterenként.

Alacsonyabbak a költségek

A zöld hitel esetében nem számít a családalapítás, gyermekvállalás házasság, ám a terméket lehet kombinálni a családi otthonteremtési kedvezménnyel, ekkor viszont utóbbi feltételeinek is meg kell felelni. Ha önmagában vesszük a zöld hitelt, a maximalizált kamat miatt alacsonyabb költségekre számíthatunk egy piaci lakáshitelhez képest. Ez alacsonyabb törlesztőrészletet jelent, a visszafizetendő összeget tekintve pedig akár több milliós tételt is. A kölcsön mértékétől, a futamidőtől és a különböző termékektől függően a különbség 2-22 millió forint között is lehet a zöld hitel javára. Ez magért beszél, a zöld hitel jelenleg jobb választást jelent a piaci lakáshitelhez képest. Ha tudjuk teljesíteni a megadott feltételeket, mindképpen érdemes zöld hitelben gondolkodnunk.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mekkora összegű lakáshitelre elég az átlagbér?

Mekkora összegű lakáshitelre elég az átlagbér?

2021.06.17.

Ha felteszünk egy ilyen kérdést, nem árt, ha első körben definiáljuk a hazánkban érvényes nettó átlagbér fogalmát és mértékét. Az átlagbér nem más, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók béreinek középértéke vagy normatívája, amit úgy kapunk meg, hogy a munkavállalók jövedelmeit összeadjuk, majd elosztjuk az alkalmazottak létszámával.

Tovább olvasom
Végtörleszthetem a lakáshitelem?

Végtörleszthetem a lakáshitelem?

2019.11.15.

Végtörleszthetem a lakáshitelem? Röviden: igen, végtörlesztheted a lakáshiteled, ám ehhez számos tényezőt kell figyelembe venned, nem elég csupán a fennálló tőketartozás rendezéséhez szükséges összeggel rendelkezni. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
OTP lakáshitel termékei – nézzük a részleteket!

OTP lakáshitel termékei – nézzük a részleteket!

2019.08.12.

Amikor lakást akarunk vásárolni, de nem áll a rendelkezésünkre elegendő készpénz, akkor hitelt kell felvennünk. Ez egy olyan evidencia, amit manapság mindenki ismer. Ha Te is ebben a cipőben jársz, akkor nyilván felmérted már a lakáspiaci helyzetet. Az ide vonatkozó szabályokat, illetve valószínűleg a hitelek között is nézelődtél már. Amennyiben még nem találtad meg azt a konstrukciót, amit szívesen felvennél, vagy nem elégszel meg azokkal az információkkal, amiket a bankok nyújtanak. Akkor hadd ajánljuk a figyelmedbe az OTP lakáshitel termékei közül párat, és egyúttal hadd mondjuk el azt is, hogy mit érdemes tudnod róla!

Tovább olvasom
10 millió hitel felvételéhez mekkora jövedelem szükséges?

10 millió hitel felvételéhez mekkora jövedelem szükséges?

2019.09.04.

Ha egyedül szeretnél 10 millió hitelt felvenni, akkor átlag feletti jövedelmet kell igazolnod. És attól függően, hogy ez személyi kölcsön, vagy lakáshitel, még önerőre is szükséged lesz az utóbbi esetében. Ha ketten vagytok, akkor a jövedelmetek összeadódik, így lényegesen könnyebb a dolog, hiszen átlagos jövedelmekkel is hozzájuthattok az áhított összeghez.

Tovább olvasom