Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

2021.10.22.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2022. február 28. 18:02

Az OTP Bank a legnagyobb univerzális kereskedelmi bankként a hiteltermékek széles skáláját kínálja magánszemélyeknek is. Ha szabad felhasználásra személyi kölcsönt szeretnénk igényelni, azt az OTP Banknál is megtehetjük. Összeszedtük, hogy mit kell tudnunk, ha az OTP Banknál szeretnénk személyi kölcsönt igényelni.

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

Az OTP személyi kölcsönök előnyei

Az OTP személyi kölcsönei fix kamatozásúak, így a futamidő végéig változatlanok maradnak a törlesztő részletek. A hitelbírálat ingyenes, és online igénylés esetén nem számítanak fel folyósítási díjat sem. Az OTP Bank személyi kölcsöne szabadon felhasználható, akár hitelkiváltásra is. Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is elérhető az OTP Banknál havi nettó 250 ezer forintos jövedelemtől. A folyósítás gyorsan történik, akár egy nap alatt is pénzhez juthatunk.

AZ OTP Bank személyi kölcsöneinek kondíciói – számokban

A felvehető kölcsön összege 500 ezer forinttól 8 millió forintig terjed. (Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel 2 milliótól 8 millióig) A futamidő 24 és 84 hónap között lehet. (Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel 61-84 hónap) A kölcsön éves fix kamata: 7,99-19,99% (Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel 7,99-11,99%) A Teljes Hiteldíj Mutató 7,7-23,2% (Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel 8,2-13,2%) A folyósítási díj a kölcsönösszeg 0,75%-a. Online igénylés esetén az OTP Bank elengedi a folyósítási díjat.

Az OTP személyi kölcsön igénylésének feltételei

  • rendelkezni kell állandó magyarországi lakcímmel
  • idősebbnek kell lenni 21 évesnél
  • OTP személyi kölcsön igénylése esetén legalább havi nettó 100 ezer forintos rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni, nyugdíjasnak elég 75 ezer forint is. Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igénylése esetén legalább havi nettó 250 ezer forintos rendszeres jövedelemre lesz szükség
  • 6 hónapos munkaviszony kell, ebből a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónap
  • nem szerepelhetünk negatív adósként a KHR listán
  • szükség lesz a bank által előírt dokumentumokra is

Fontos lehet még, hogy ha a kölcsön igénylésekor vagy a kölcsön futamidejének végén az igénylő eléri a 70 éves kort, akkor elképzelhető további biztosíték bevonása.

Az OTP személyi kölcsönt és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt csak személyesen igényelhetünk, az igénylésre nincs lehetőség meghatalmazással.

Ha megfelelünk a fenti feltételeknek, és szeretnénk egy szabadon felhasználható összeghez jutni, csak be kell fáradnunk egy OTP fiókba vagy az online felületen megigényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét. Pozitív hitelbírálat esetén akár egy napon belül utalják számunkra az igényelt összeget, amit azonnal fel is használhatunk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Tovább olvasom
Érdemes-e Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönt választani?

Érdemes-e Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönt választani?

2021.09.05.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt a Magyar Nemzeti Bank hívta életre, hogy egy könnyen összehasonlítható, kedvező feltételrendszerű személyi kölcsönhöz juthassunk. Megvizsgáljuk, hogy mik az előnyei egy hagyományos személyi kölcsönnel szemben, érdemes-e ezt választani, és hogy pontosan mit jelent a Minősített Fogyasztóbarát jelző.

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát személyi hitel – miben különbözik majd a személyi kölcsöntől?

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel – miben különbözik majd a személyi kölcsöntől?

2021.01.07.

A koronavírus-járvány által kialakult krízishelyzet egy kiemelten ügyfélorientált attitűd megalkotására kényszerítette a financiális piacot, így 2021 januárjától megjelennek a pénzügyi szortimentben a minősített fogyasztóbarát személyi hitelek.

Tovább olvasom
A fogyasztóbarát személyi kölcsön igénylése online is lehetséges!

A fogyasztóbarát személyi kölcsön igénylése online is lehetséges!

2021.08.04.

A személyi kölcsönök igénylése online már egy ideje lehetséges, de a fogyasztóbarát változatnál ez hatványozottan igaz!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával