Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.
Szerző: expresszkolcson.hu

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

A tíz millió forint hitel öt évig kamatmentes, és ha hitelfelvételtől számított öt éven belül megszületik az első vállalt gyermek, a futamidő végéig az is marad. A második gyerek születésekor a hitel harminc százalékát, a harmadik gyerek születésékor pedig a hitel teljes hátralévő összegét elengedik. Ilyenkor a Babaváró hitel megszűnik.

Babaváró hitel – bármire

A Babaváró hitel szabad felhasználású, és bár a családok többnyire ingatlanvásárlásra fordítják, a szabályok értelmében szabadon, bármire elkölthető. Nagy előnye, hogy nincs szükség ingatlanfedezetre sem. A Babaváró hitel jelentős támogatás a kamatmentesség miatt, a hosszú futamidő alatt milliós megtakarítás lehet a miénk.

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

A Babaváró hitelt a pénzintézetek előzetes hitelbírálat után nyújtják, ehhez meg kell felelnünk a banki hitelminősítésnek. A hitelminősítés szabályai bankonként eltérőek, de mindenhol meghatározzák azt a minimális jövedelmet, amellyel rendelkeznünk kell, ha meg akarjuk kapni a hitelt.

Első lépésként a házaspár igazolható jövedelmét kell igazolni. Az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében a bankok jellemzően az igazolt jövedelem negyven százalékáig hiteleznek. A törvény megenged ötven százalékos terhelést is, de a bankok a tapasztalataik alapján alacsonyabb százalékot tartanak megfelelőnek. A negyven százalék egy kettőszázezer forintos nettó jövedelem esetén nyolcvanezer forint. Fontos tudni, hogy mivel a bank házaspárokat finanszíroz, mindkét jövedelmet figyelembe veszi a döntéskor.

Tíz millió forint húsz évre

A Babaváró hitel húsz éves futamidővel és tíz millió forintos hitelösszeggel havonta negyvenötezer forintba kerül nekünk. A hitel összetett volta miatt azonban a bankok jóval magasabb havi törlesztéssel számolnak. Ennek az az oka, hogy ha nem teljesülnek a Babaváró hitel feltételei, akkor a kamatmentesség megszűnik, és a hitelt piaci hitelként, kamattal kell tovább fizetnünk. A bankok ezt a lehetőséget is figyelembe veszik a hitelbírálatkor.

Mit tehetünk még?

A hitelbírálatnál a bankok figyelembe veszik a jövedelem eddigi és aktuális terhelését. Ha egy még futó hitelünk terheli a jövedelmünket, az ronthatja a Babaváró hitelhez jutás esélyét, hiszen a jövedelmünk terhelhetőségének egy része már foglalt. Ez nemcsak kölcsönökre, de hitelkártyára és a folyószámla-hitelkeretre is igaz, még akkor is, ha nem használtuk fel azokat.

A bankok eltérő gyakorlata miatt fontos, hogy hitelfelvétel előtt tájékozódjunk a szükséges jövedelem nagyságáról, de az eddigi gyakorlatot figyelembe véve kettőszázezer forintos nettó jövedelem elegendő lehet egy Babaváró hitel igényléséhez.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom
Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

2021.03.09.

Mit érdemes tudni a Babaváró hitellel kapcsolatban? Mi a Babaváró hitel? Kik igényelhetik? Milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a Babaváró hitellel kapcsolatban.

Tovább olvasom