Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. október 7. 14:15

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

A tíz millió forint hitel öt évig kamatmentes, és ha hitelfelvételtől számított öt éven belül megszületik az első vállalt gyermek, a futamidő végéig az is marad. A második gyerek születésekor a hitel harminc százalékát, a harmadik gyerek születésékor pedig a hitel teljes hátralévő összegét elengedik. Ilyenkor a Babaváró hitel megszűnik.

Babaváró hitel – bármire

A Babaváró hitel szabad felhasználású, és bár a családok többnyire ingatlanvásárlásra fordítják, a szabályok értelmében szabadon, bármire elkölthető. Nagy előnye, hogy nincs szükség ingatlanfedezetre sem. A Babaváró hitel jelentős támogatás a kamatmentesség miatt, a hosszú futamidő alatt milliós megtakarítás lehet a miénk.

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

A Babaváró hitelt a pénzintézetek előzetes hitelbírálat után nyújtják, ehhez meg kell felelnünk a banki hitelminősítésnek. A hitelminősítés szabályai bankonként eltérőek, de mindenhol meghatározzák azt a minimális jövedelmet, amellyel rendelkeznünk kell, ha meg akarjuk kapni a hitelt.

Első lépésként a házaspár igazolható jövedelmét kell igazolni. Az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében a bankok jellemzően az igazolt jövedelem negyven százalékáig hiteleznek. A törvény megenged ötven százalékos terhelést is, de a bankok a tapasztalataik alapján alacsonyabb százalékot tartanak megfelelőnek. A negyven százalék egy kettőszázezer forintos nettó jövedelem esetén nyolcvanezer forint. Fontos tudni, hogy mivel a bank házaspárokat finanszíroz, mindkét jövedelmet figyelembe veszi a döntéskor.

Tíz millió forint húsz évre

A Babaváró hitel húsz éves futamidővel és tíz millió forintos hitelösszeggel havonta negyvenötezer forintba kerül nekünk. A hitel összetett volta miatt azonban a bankok jóval magasabb havi törlesztéssel számolnak. Ennek az az oka, hogy ha nem teljesülnek a Babaváró hitel feltételei, akkor a kamatmentesség megszűnik, és a hitelt piaci hitelként, kamattal kell tovább fizetnünk. A bankok ezt a lehetőséget is figyelembe veszik a hitelbírálatkor.

Mit tehetünk még?

A hitelbírálatnál a bankok figyelembe veszik a jövedelem eddigi és aktuális terhelését. Ha egy még futó hitelünk terheli a jövedelmünket, az ronthatja a Babaváró hitelhez jutás esélyét, hiszen a jövedelmünk terhelhetőségének egy része már foglalt. Ez nemcsak kölcsönökre, de hitelkártyára és a folyószámla-hitelkeretre is igaz, még akkor is, ha nem használtuk fel azokat.

A bankok eltérő gyakorlata miatt fontos, hogy hitelfelvétel előtt tájékozódjunk a szükséges jövedelem nagyságáról, de az eddigi gyakorlatot figyelembe véve kettőszázezer forintos nettó jövedelem elegendő lehet egy Babaváró hitel igényléséhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: minden, amit a TB jogviszony kapcsán tudnod kell

Babaváró hitel: minden, amit a TB jogviszony kapcsán tudnod kell

2022.03.09.

A TB jogviszony megléte, illetve annak mértéke alapvető követelmény a babaváró hitel igénylésekor – lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom
Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

2022.06.17.

A születések és házasságok száma a babaváró hitel fényében lehet érdekes, ezért az alábbiakban ezeket nézzük át.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával