Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

2021.09.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 24. 14:52

A kötelező biztosítás, ahogy a neve is mutatja, egy kötelezően megkötendő biztosítás. Az autónk kötelező biztosítás nélkül nem vehet részt a forgalomban. A Casco megkötése már nem kötelező, mégis ajánlott, mert a kötelező biztosítás az általunk okozott kárnál csak a másik autóra érvényes, a sajátunkra nem. Casco biztosítással vagyunk teljesen biztosítva egy balesetnél. Akár mi okozzuk a kárt, akár a másik fél.

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

A Casco kiterjedhet elemi és tűzkárra is, és lopásra is megköthetjük. Érdemes Cascót kötnünk? Mennyibe kerül egy jó Casco havonta? Milyen kiegészítő biztosításokat érdemes megkötni mellé? Megnéztük.

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

Casco kiválasztásánál fontos, hogy milyen biztosítót választunk. A biztosítónak érdemes ismertnek lennie, és jó, ha könnyen elérhető. Cascót az autó vásárlása után bármikor köthetünk (ellentétben a kötelező biztosítással), biztosítóváltás azonban csak évfordulókor lehetséges, mint a többi biztosításnál. Casco online is köthető, új autó esetén akár szemlézés nélkül is, de vannak olyan biztosítók, amik a használt autó szemlézését is elvégzik online. A Casco nem olcsó biztosításfajta, kötés előtt tájékozódhatunk a lehetőségeinkről, és kiválaszthatjuk az árban és szolgáltatásban nekünk legmegfelelőbbet.

A három tényező

A Casco biztosítás díja három dologtól függ. Az általunk vásárolt gépjármű értékétől, az önrészesedés nagyságától és a fizetési módtól illetve a fizetés gyakoriságától.

A Casco biztosítás díja annál magasabb, minél drágább autót vásárolunk. Ez minden biztosítási terméknél így van, gondoljunk csak az ingatlanbiztosításunkra. Minél nagyobb biztosítási összegre kötjük a biztosításunkat, akár a lakásunk, akár a berendezési tárgyaink esetében, a díj annál magasabb lesz. Így van ez a Cascónál is. Drágább autó, drágább biztosítás.

Az önrészesedés nagyságát Casco esetén mi határozhatjuk meg. Az önrész az az összeg, amit a biztosító kár esetén nem térít, azt nekünk kell kifizetnünk. Minél alacsonyabb az önrész, annál magasabb a díj. Ez konkrét összeg és százalékosan meghatározott érték is lehet, gyakran pedig a kettő kombinációja. Kombinált megoldásnál a magasabb összeg lesz, amit a biztosító levon az általa fizetet összegből egy kár rendezésekor. Ha a kár nem éri el az önrészt, akkor a biztosító egyáltalán nem fizet.

A fizetési gyakoriság és a fizetési mód is hatással van a biztosítás díjának nagyságára. Fizethetünk havonta, negyedévente és évente is. Minél hosszabb fizetési időt választunk, a díj annál alacsonyabb lesz. Éves díjfizetéssel több tízezer forinttal is kevesebbet fizethetünk, mintha a havi díjfizetést választjuk. Az elektronikus fizetési formákra is ad kedvezményt a biztosító. Az átutalás, a csoportos beszedés olcsóbb, mint a csekkes befizetés.

A Casco csökkenti a bennünket ért kár nagyságát, érdemes lehet tehát megkötni. Válasszunk jól, és kössük meg, ha úgy gondoljuk.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

Bérelt ingatlanra is célszerű biztosítást kötni!

2021.07.06.

Bérelt ingatlanban élsz, és szeretnéd biztonságban tudni az értékeidet? Van megoldás, mutatjuk, mit kell tudnod az ilyen esetekben alkalmazható lakásbiztosításokról!

Tovább olvasom
A hitelmoratórium folytatódik

A hitelmoratórium folytatódik

2020.09.21.

A hitelmoratórium bevezetése a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a gazdaságvédelmi intézkedések egyike volt tavasszal, mely az év végével ért volna véget.

Tovább olvasom
December elején indul a napelempályázat

December elején indul a napelempályázat

2021.11.17.

Indul a napelempályázat! Vissza nem térítendő támogatásra lehet hamarosan pályázni, a támogatási összeget napelemekre, napelemes rendszer kialakítására lehet fordítani. A program december elején indul, mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel – lehetséges?

Hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel – lehetséges?

2020.11.23.

Néhány évvel ezelőtt gyakori volt, hogy a hitelfelvétel kritériumai „legalább három hónapos, határozatlan időre szóló munkaszerződést” tartalmaztak, és a határozott idejű munkaviszonnyal hitelért folyamodó ügyfeleket pedig automatikusan elutasították, de a helyzet azóta gyökeresen megváltozott, és napjainkban már lehetséges a hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel is.

Tovább olvasom