Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

2021.09.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 24. 14:52

A kötelező biztosítás, ahogy a neve is mutatja, egy kötelezően megkötendő biztosítás. Az autónk kötelező biztosítás nélkül nem vehet részt a forgalomban. A Casco megkötése már nem kötelező, mégis ajánlott, mert a kötelező biztosítás az általunk okozott kárnál csak a másik autóra érvényes, a sajátunkra nem. Casco biztosítással vagyunk teljesen biztosítva egy balesetnél. Akár mi okozzuk a kárt, akár a másik fél.

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

A Casco kiterjedhet elemi és tűzkárra is, és lopásra is megköthetjük. Érdemes Cascót kötnünk? Mennyibe kerül egy jó Casco havonta? Milyen kiegészítő biztosításokat érdemes megkötni mellé? Megnéztük.

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

Casco kiválasztásánál fontos, hogy milyen biztosítót választunk. A biztosítónak érdemes ismertnek lennie, és jó, ha könnyen elérhető. Cascót az autó vásárlása után bármikor köthetünk (ellentétben a kötelező biztosítással), biztosítóváltás azonban csak évfordulókor lehetséges, mint a többi biztosításnál. Casco online is köthető, új autó esetén akár szemlézés nélkül is, de vannak olyan biztosítók, amik a használt autó szemlézését is elvégzik online. A Casco nem olcsó biztosításfajta, kötés előtt tájékozódhatunk a lehetőségeinkről, és kiválaszthatjuk az árban és szolgáltatásban nekünk legmegfelelőbbet.

A három tényező

A Casco biztosítás díja három dologtól függ. Az általunk vásárolt gépjármű értékétől, az önrészesedés nagyságától és a fizetési módtól illetve a fizetés gyakoriságától.

A Casco biztosítás díja annál magasabb, minél drágább autót vásárolunk. Ez minden biztosítási terméknél így van, gondoljunk csak az ingatlanbiztosításunkra. Minél nagyobb biztosítási összegre kötjük a biztosításunkat, akár a lakásunk, akár a berendezési tárgyaink esetében, a díj annál magasabb lesz. Így van ez a Cascónál is. Drágább autó, drágább biztosítás.

Az önrészesedés nagyságát Casco esetén mi határozhatjuk meg. Az önrész az az összeg, amit a biztosító kár esetén nem térít, azt nekünk kell kifizetnünk. Minél alacsonyabb az önrész, annál magasabb a díj. Ez konkrét összeg és százalékosan meghatározott érték is lehet, gyakran pedig a kettő kombinációja. Kombinált megoldásnál a magasabb összeg lesz, amit a biztosító levon az általa fizetet összegből egy kár rendezésekor. Ha a kár nem éri el az önrészt, akkor a biztosító egyáltalán nem fizet.

A fizetési gyakoriság és a fizetési mód is hatással van a biztosítás díjának nagyságára. Fizethetünk havonta, negyedévente és évente is. Minél hosszabb fizetési időt választunk, a díj annál alacsonyabb lesz. Éves díjfizetéssel több tízezer forinttal is kevesebbet fizethetünk, mintha a havi díjfizetést választjuk. Az elektronikus fizetési formákra is ad kedvezményt a biztosító. Az átutalás, a csoportos beszedés olcsóbb, mint a csekkes befizetés.

A Casco csökkenti a bennünket ért kár nagyságát, érdemes lehet tehát megkötni. Válasszunk jól, és kössük meg, ha úgy gondoljuk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

2022.03.14.

Az elmúlt időszakban tekintélyesre duzzadt magyar otthonteremtési támogatás módjainak sorából több is az utolsó évét élheti 2022-ben. Lássuk, melyek azok a konstrukciók, amelyeket ez év végéig lehet igényelni!

Tovább olvasom
Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

2020.11.12.

Elsőre furcsa kérdésnek tűnhet, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel adóstársként, hiszen az adóstárs azt jelenti, hogy résztvevő egy hitelügyletben, ám ha tovább visszük ezt a gondolatsort, akkor kerül elő az igazi értelme: vajon vehet-e fel hitelt az, aki egy másik ügyletben adóstársként szerepel? Ennek járunk utána az alábbi cikkben.

Tovább olvasom
Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételei

Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételei

2020.07.24.

Lakáshitelt szeretnél felvenni? Akkor jó, ha tisztában vagy a feltételekkel, hiszen, ha valamelyiket nem tudod teljesíteni, nem kaphatod meg az áhított pénzösszeget. Az alábbiakban a Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételeit ismertetjük, ami által képet kaphatsz arról is, hogy másik bank választása esetén mire számíthatsz.

Tovább olvasom
Májusban változás jön a THM számítás módjánál

Májusban változás jön a THM számítás módjánál

2023.05.03.

Egy új rendelet értelmében megváltoznak a Teljes Hiteldíj Mutató számítási elvei májustól. Lesz ennek hatása a hitelekre? Elveszti-e a THM az összehasonlító szerepét? Utánajártunk, hogy mennyire fontos egy ügyfélnek, hogy májusban változás jön a THM számítás módjánál.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával