Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

2021.09.01.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 13:41

Megszüntetnéd a bankszámládat? Akkor alábbi cikkünk neked szól, hiszen mindent megtudhatsz belőle a folyamatról!

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

Ha megszüntetnéd a bankszámládat, számos apróságra kell odafigyelned, hogy minden sikerülhessen, és később se adódhassanak problémák. A legfontosabb tudnivaló, hogy a bankszámla megszüntetéséhez a szerződéshez kapcsolódó összes kötelezettséget is rendezni kell, a többit pedig alább részletezzük.

Ki szüntetheti meg a bankszámlát?

A bankszámla megszüntetését csakis annak tulajdonosa végezheti el, illetve abban az esetben, ha többen is rendelkeznek felette, mindenkire szükség van a folyamathoz. Ez alól kivétel, ha meghatalmazott segítségével szüntetjük meg a bankszámlát, illetve ha a számla tulajdonosa elhunyt, akkor az örökösöknek kell ezt megtenni.

Mire kell figyelni a bankszámla megszüntetésekor?

Fontos tudni, hogy a bankok a számlavezetési díjat általában a felmondási idő leteltéig beterhelik a számlára, és azt ki is kell fizetni, ha ugyanis ez nem történik meg, a számla sem szűnik meg, és az egész folyamatot újra kell kezdeni. Fontos, hogy a bankszámlához használt szolgáltatásokat is meg kell szüntetni, illetve, ha a számlán tartozás van, azt kamatokkal és díjakkal együtt rendezni kell. Ha folyószámla-hitelkeret is kapcsolódik a bankszámlához, az igénybe vett összeget a bankszámla megszüntetésének bejelentésével egyidejűleg vissza kell fizetni az esedékes kamatokkal és díjakkal együtt. Ha a bankszámlához lekötött betét is tartozik, a betétet azonnali visszavezetéssel meg kell szüntetni. A banktól kapott eszközöket vissza kell adni, így természetesen a bankkártyát is; jó tudni, hogyha a kártya dombornyomott, a számla csak 30 nap múlva szüntethető meg.

Mikor nem szüntethető meg egy bankszámla?

Amennyiben inkasszó, hatósági átutalás, átutalási végzés, vagy végrehajtás van érvényben a bankszámla ellen, a bankszámlát nem lehet megszüntetni, amíg ezek rendezésre nem kerülnek. Abban az esetben sem szüntethető meg a bankszámla, ha valamilyen vitatott tranzakció rendezése, illetve, ha ügyfélpanasz kivizsgálása van folyamatban.

Lényeges, hogy a nem használt bankszámla nem szűnik meg automatikusan, sőt, a díjai tovább terhelődnek, tehát komoly tartozás is összegyűlhet rajta, ezért érdemesebb inkább intézkedni a bankszámla megszüntetéséről!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak az elektronikus bankszámlakivonatnak?

Milyen előnyei vannak az elektronikus bankszámlakivonatnak?

2023.03.07.

Az elektronikus bankszámlakivonat számos előnnyel rendelkezik a papírra nyomtatott változattal szemben – az alábbiakban ezekkel ismerkedhetsz meg.

Tovább olvasom
A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

2021.08.25.

Ki lehet a rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál? Alábbi cikkünkben erre a kérdésre adunk egy minden részletre kiterjedő választ!

Tovább olvasom
Harmadára csökken az alapszámlák havidíja: érdemes lehet-e váltani?

Harmadára csökken az alapszámlák havidíja: érdemes lehet-e váltani?

2023.05.12.

Alapszámla eddig is létezett, de a kormány új szabályozása értelmében még kedvezőbb áron nyithatjuk meg júliustól. De mi az az alapszámla? Mennyire csökken az alapszámlák havidíja? Milyen szolgáltatásai vannak? És egyáltalán miért jó, ha van bankszámlánk, ha eddig nem volt? Mutatjuk a válaszokat.

Tovább olvasom
Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Tovább olvasom