Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

2021.09.01.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 13:41

Megszüntetnéd a bankszámládat? Akkor alábbi cikkünk neked szól, hiszen mindent megtudhatsz belőle a folyamatról!

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

Ha megszüntetnéd a bankszámládat, számos apróságra kell odafigyelned, hogy minden sikerülhessen, és később se adódhassanak problémák. A legfontosabb tudnivaló, hogy a bankszámla megszüntetéséhez a szerződéshez kapcsolódó összes kötelezettséget is rendezni kell, a többit pedig alább részletezzük.

Ki szüntetheti meg a bankszámlát?

A bankszámla megszüntetését csakis annak tulajdonosa végezheti el, illetve abban az esetben, ha többen is rendelkeznek felette, mindenkire szükség van a folyamathoz. Ez alól kivétel, ha meghatalmazott segítségével szüntetjük meg a bankszámlát, illetve ha a számla tulajdonosa elhunyt, akkor az örökösöknek kell ezt megtenni.

Mire kell figyelni a bankszámla megszüntetésekor?

Fontos tudni, hogy a bankok a számlavezetési díjat általában a felmondási idő leteltéig beterhelik a számlára, és azt ki is kell fizetni, ha ugyanis ez nem történik meg, a számla sem szűnik meg, és az egész folyamatot újra kell kezdeni. Fontos, hogy a bankszámlához használt szolgáltatásokat is meg kell szüntetni, illetve, ha a számlán tartozás van, azt kamatokkal és díjakkal együtt rendezni kell. Ha folyószámla-hitelkeret is kapcsolódik a bankszámlához, az igénybe vett összeget a bankszámla megszüntetésének bejelentésével egyidejűleg vissza kell fizetni az esedékes kamatokkal és díjakkal együtt. Ha a bankszámlához lekötött betét is tartozik, a betétet azonnali visszavezetéssel meg kell szüntetni. A banktól kapott eszközöket vissza kell adni, így természetesen a bankkártyát is; jó tudni, hogyha a kártya dombornyomott, a számla csak 30 nap múlva szüntethető meg.

Mikor nem szüntethető meg egy bankszámla?

Amennyiben inkasszó, hatósági átutalás, átutalási végzés, vagy végrehajtás van érvényben a bankszámla ellen, a bankszámlát nem lehet megszüntetni, amíg ezek rendezésre nem kerülnek. Abban az esetben sem szüntethető meg a bankszámla, ha valamilyen vitatott tranzakció rendezése, illetve, ha ügyfélpanasz kivizsgálása van folyamatban.

Lényeges, hogy a nem használt bankszámla nem szűnik meg automatikusan, sőt, a díjai tovább terhelődnek, tehát komoly tartozás is összegyűlhet rajta, ezért érdemesebb inkább intézkedni a bankszámla megszüntetéséről!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

2021.06.15.

Kiknek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni? Mit kell figyelembe venni a választás során? Kinek éri meg e-számlát nyitni? Milyen költségekkel jár egy vállalkozói bankszámla? Megválaszoljuk a vállalkozói bankszámlákkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Tovább olvasom
Hogyan válassz diákszámlát?

Hogyan válassz diákszámlát?

2021.05.03.

A diákok számára a bankok mindig kedvezményes számladíjakat nyújtanak, azonban jelentős különbségek lehetnek a különféle ajánlatok között. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni, amikor diákszámlát választasz.

Tovább olvasom
Miért válaszd az Erste George Díjcsomagot?

Miért válaszd az Erste George Díjcsomagot?

2021.04.01.

Az Erste George Díjcsomag a bank újdonsága, amely a Te figyelmedre is érdemes lehet!

Tovább olvasom
Harmadára csökken az alapszámlák havidíja: érdemes lehet-e váltani?

Harmadára csökken az alapszámlák havidíja: érdemes lehet-e váltani?

2023.05.12.

Alapszámla eddig is létezett, de a kormány új szabályozása értelmében még kedvezőbb áron nyithatjuk meg júliustól. De mi az az alapszámla? Mennyire csökken az alapszámlák havidíja? Milyen szolgáltatásai vannak? És egyáltalán miért jó, ha van bankszámlánk, ha eddig nem volt? Mutatjuk a válaszokat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával