Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 28. 13:09

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk-e külföldre?

A számtalan feltétel mellett az egyik tiltja a család külföldre költözését. A Babaváró hitel felvételekor vállaljuk, hogy gyerekünk fog születni öt éven belül. Az első öt évben a Babaváró hitel kamatait az állam átvállalja, így számunkra az kamatmentes. Amikor megszületik az első gyermekünk (öt éven belül) a hitel a futamidő végéig kamatmentessé válik. A második gyermek születésekor harminc százalékot elengednek a tartozásunkból, a harmadik gyerek érkezésekor pedig megszűnik a Babaváró hitel. Nem kell többet fizetnünk, miénk a pénz.

Mi történik, ha közben külföldre költözünk?

A család nem költözhet külföldre, ugyanakkor arra van lehetőség, hogy a házaspár egyik tagja ideiglenesen, például munkavállalás céljából külföldre menjen. Egyikőtök mehet, mindketten nem mehettek. Ha mégis a költözés mellett dönt a család, akkor hiába született már gyermeketek, elveszítitek a kamatmentességet, a hitel átalakul piaci hitellé, sőt az addigi kamattámogatás visszafizetésére is köteleznek.

A kamatkedvezmény visszafizetése súlyosan érinthet, hiszen az öt év alatt közel két millió forint, és a kedvezményt egy összegben, százhúsz napon belül kell visszafizetned. Külföldre költözés előtt ezzel mindenképpen számolnod kell.

Van megoldás?

Ha a család akar költözni, és nem csak az egyikőtök, azt abban az esetben tudjátok következmények nélkül megtenni, ha lejárt már a Babaváró kölcsönötök. Erre ugyanis nem kell húsz évet várni, mert a harmadik vállalt gyerek megszületésekor a Babaváró hitel megszűnik. Így megszűnik minden kötelezettséged is, amit a kölcsön felvételekor vállaltál. Fontos tudni, hogy a Babaváró hitel a kedvezményeket a vállalt gyerekek után nyújtja, meglévő gyerekek nem számítanak bele.

A Babaváró hitel egy remek lehetőség, és ha a család élete úgy fordul, hogy külföldre költözne, az a vállalt harmadik gyermek után következmények nélkül megteheti. Ha előbb költözne a család, még a harmadik gyerek megszületése előtt, akkor a költözésnél figyelembe kell venni, hogy így a Babaváró hitel piaci hitellé válik, és ez törlesztőrészlet növekedést okoz, valamint az addig kapott kamattámogatást egy összegben vissza kell fizetni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

Kiváltanád a meglévő hiteledet? Használd a babaváró hitelt!

2022.07.05.

Ha kiváltanád a meglévő hiteledet, számos lehetőség közül választhatsz; mi most a legjobbat ajánljuk neked!

Tovább olvasom
Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával