Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 28. 13:09

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk-e külföldre?

A számtalan feltétel mellett az egyik tiltja a család külföldre költözését. A Babaváró hitel felvételekor vállaljuk, hogy gyerekünk fog születni öt éven belül. Az első öt évben a Babaváró hitel kamatait az állam átvállalja, így számunkra az kamatmentes. Amikor megszületik az első gyermekünk (öt éven belül) a hitel a futamidő végéig kamatmentessé válik. A második gyermek születésekor harminc százalékot elengednek a tartozásunkból, a harmadik gyerek érkezésekor pedig megszűnik a Babaváró hitel. Nem kell többet fizetnünk, miénk a pénz.

Mi történik, ha közben külföldre költözünk?

A család nem költözhet külföldre, ugyanakkor arra van lehetőség, hogy a házaspár egyik tagja ideiglenesen, például munkavállalás céljából külföldre menjen. Egyikőtök mehet, mindketten nem mehettek. Ha mégis a költözés mellett dönt a család, akkor hiába született már gyermeketek, elveszítitek a kamatmentességet, a hitel átalakul piaci hitellé, sőt az addigi kamattámogatás visszafizetésére is köteleznek.

A kamatkedvezmény visszafizetése súlyosan érinthet, hiszen az öt év alatt közel két millió forint, és a kedvezményt egy összegben, százhúsz napon belül kell visszafizetned. Külföldre költözés előtt ezzel mindenképpen számolnod kell.

Van megoldás?

Ha a család akar költözni, és nem csak az egyikőtök, azt abban az esetben tudjátok következmények nélkül megtenni, ha lejárt már a Babaváró kölcsönötök. Erre ugyanis nem kell húsz évet várni, mert a harmadik vállalt gyerek megszületésekor a Babaváró hitel megszűnik. Így megszűnik minden kötelezettséged is, amit a kölcsön felvételekor vállaltál. Fontos tudni, hogy a Babaváró hitel a kedvezményeket a vállalt gyerekek után nyújtja, meglévő gyerekek nem számítanak bele.

A Babaváró hitel egy remek lehetőség, és ha a család élete úgy fordul, hogy külföldre költözne, az a vállalt harmadik gyermek után következmények nélkül megteheti. Ha előbb költözne a család, még a harmadik gyerek megszületése előtt, akkor a költözésnél figyelembe kell venni, hogy így a Babaváró hitel piaci hitellé válik, és ez törlesztőrészlet növekedést okoz, valamint az addig kapott kamattámogatást egy összegben vissza kell fizetni.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

Tények és tévhitek a Babaváró hitellel kapcsolatban

2021.03.09.

Mit érdemes tudni a Babaváró hitellel kapcsolatban? Mi a Babaváró hitel? Kik igényelhetik? Milyen dokumentumok szükségesek az igényléshez? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a Babaváró hitellel kapcsolatban.

Tovább olvasom
Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
Banki követelmények a babaváró hitelnél

Banki követelmények a babaváró hitelnél

2019.09.12.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is megkell felelni a követelményeknek. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem csak banki, de állami szinten megszabott kritériumok is vannak. Amiket valószínűleg olvastál már, de ha még nem, könnyedén megtalálhatod őket oldalunk „babaváró hitel” menüpontja alatt. Most viszont lássuk részletesen a banki követelményeket a babaváró hitel igényléséhez!

Tovább olvasom