Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

2021.09.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 13. 11:51

Az Otthonteremtési program támogatásainál újabb változások léptek életbe. A változásokkal tovább finomodtak a feltételek. Bővül a támogatáshoz jutók köre, és a feltételek is pozitív irányba változtak. Lássuk, hogy egyszerűsödtek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében, és hogy hogyan tudjuk ezeket a legjobban felhasználni.

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

A mozgáskorlátozottaknak eddig is járt támogatás, mostantól viszont már a látás- és hallássérültek életet megkönnyítő beruházásokat is segítik.

További könnyítés, hogy az otthonteremtéssel kapcsolatos támogatásoknál halál esetén figyelembe veszik az elhunytak társadalombiztosítási jogviszonyát, és beleszámít a jogviszonyba a külföldi tanulmányi jogviszony is. Kültéri lépcsőt is alakíthatunk ki vagy újíthatunk fel, és a külső elektromos munkálatokat is elvégezhetjük már támogatásból.

Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon program – októbertől

A Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon programjának még nem ismert minden eleme. Annyit már lehet tudni, hogy új lakás vásárlása vagy építése estén akár hetven millió forint fix kamatozású kamattámogatott kölcsönt lehet igényelni abban az esetben, ha a lakás energiahatékonysági besorolása eléri a BB szintet. A fix kamat mértéke várhatóan kettő és fél százalék lesz, ami a legkedvezőbb az eddigi támogatott hitelkamatok közül.

A Zöld otthon program összekapcsolódik a CSOK-kal is, oly módon, hogy a CSOK-hoz tartozó támogatott lakáshitel kamatmentessé válik a Zöld otthon programban résztvevők számára.

A kormány otthonteremtést támogató programja egyre szélesebb körben érhető el, és egyre több mindenre lehet felhasználni. Lakásvásárlás vagy építés előtt állóknak feltétlenül ajánlott alaposan tájékozódni az aktuális lehetőségekről. Ebben egy szakértő segítségét is érdemes lehet kikérni, aki naprakész információkkal szolgálhat nekünk. El kell igazodnunk az állandóan változó támogatások dzsungelében. Egy olyan információ, hogy októberben új lehetőségek jönnek, nagyobb összegű megtakarítást is hozhat nekünk. Ez az összeg inkább maradjon a mi zsebünkben. Lehet, hogy emiatt érdemes elhalasztani egy új lakás megvásárlását, és igénybe venni a Zöld otthon program kedvezményes kamatozású támogatott hitelét. Tájékozódjunk, és döntsünk jól, hogy a családunk elégedetten foglalja el új otthonát.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan adhatsz el egy CSOK-os ingatlant?

Hogyan adhatsz el egy CSOK-os ingatlant?

2021.06.30.

Ugye azt már tudjuk, hogy a CSOK, vagyis a családi otthonteremtési kedvezmény kiváló opció a gyermekes és a gyermekvállalást még csupán tervező pároknak is, hiszen ha megfelelnek a támasztott követelményrendszernek, az állam vissza nem térítendő támogatás formájában segíti őket.

Tovább olvasom
Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

2022.10.11.

Marad a CSOK és a Babaváró hitel az igényelhető támogatások között a 2023-as évben is – közölték a remek hírt a Facebookon.

Tovább olvasom
Hogyan érinti az egyedülálló szülőket a lakástámogatások átalakulása jövőre?

Hogyan érinti az egyedülálló szülőket a lakástámogatások átalakulása jövőre?

2023.11.17.

A három legjelentősebb lakástámogatás közül kettő csak házaspárok számára lesz elérhető a jövő évben. A CSOK Plusz és a Babaváró támogatás sem lesz igényelhető egyedülállóként. Utánajártunk, hogy mit tehet 2024-ben, aki egyedülálló, és támogatással vásárolna lakást. Nem sok jót tudunk mondani.

Tovább olvasom
Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

2021.11.22.

Ha nem születik gyermek, nem tartjuk be az adott támogatás fő feltételét, ennek pedig következményei is vannak. Pénztárcánk bánhatja a hiányosságot, sőt akár komoly anyagi gondba is kerülhetünk. Vajon a jövőben nagyobb válságot is okozhat ez a helyzet?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával