Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

2021.09.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 13. 11:51

Az Otthonteremtési program támogatásainál újabb változások léptek életbe. A változásokkal tovább finomodtak a feltételek. Bővül a támogatáshoz jutók köre, és a feltételek is pozitív irányba változtak. Lássuk, hogy egyszerűsödtek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében, és hogy hogyan tudjuk ezeket a legjobban felhasználni.

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

A mozgáskorlátozottaknak eddig is járt támogatás, mostantól viszont már a látás- és hallássérültek életet megkönnyítő beruházásokat is segítik.

További könnyítés, hogy az otthonteremtéssel kapcsolatos támogatásoknál halál esetén figyelembe veszik az elhunytak társadalombiztosítási jogviszonyát, és beleszámít a jogviszonyba a külföldi tanulmányi jogviszony is. Kültéri lépcsőt is alakíthatunk ki vagy újíthatunk fel, és a külső elektromos munkálatokat is elvégezhetjük már támogatásból.

Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon program – októbertől

A Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon programjának még nem ismert minden eleme. Annyit már lehet tudni, hogy új lakás vásárlása vagy építése estén akár hetven millió forint fix kamatozású kamattámogatott kölcsönt lehet igényelni abban az esetben, ha a lakás energiahatékonysági besorolása eléri a BB szintet. A fix kamat mértéke várhatóan kettő és fél százalék lesz, ami a legkedvezőbb az eddigi támogatott hitelkamatok közül.

A Zöld otthon program összekapcsolódik a CSOK-kal is, oly módon, hogy a CSOK-hoz tartozó támogatott lakáshitel kamatmentessé válik a Zöld otthon programban résztvevők számára.

A kormány otthonteremtést támogató programja egyre szélesebb körben érhető el, és egyre több mindenre lehet felhasználni. Lakásvásárlás vagy építés előtt állóknak feltétlenül ajánlott alaposan tájékozódni az aktuális lehetőségekről. Ebben egy szakértő segítségét is érdemes lehet kikérni, aki naprakész információkkal szolgálhat nekünk. El kell igazodnunk az állandóan változó támogatások dzsungelében. Egy olyan információ, hogy októberben új lehetőségek jönnek, nagyobb összegű megtakarítást is hozhat nekünk. Ez az összeg inkább maradjon a mi zsebünkben. Lehet, hogy emiatt érdemes elhalasztani egy új lakás megvásárlását, és igénybe venni a Zöld otthon program kedvezményes kamatozású támogatott hitelét. Tájékozódjunk, és döntsünk jól, hogy a családunk elégedetten foglalja el új otthonát.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

2021.11.22.

Ha nem születik gyermek, nem tartjuk be az adott támogatás fő feltételét, ennek pedig következményei is vannak. Pénztárcánk bánhatja a hiányosságot, sőt akár komoly anyagi gondba is kerülhetünk. Vajon a jövőben nagyobb válságot is okozhat ez a helyzet?

Tovább olvasom
Használt ingatlanra milyen feltételekkel igényelhető CSOK?

Használt ingatlanra milyen feltételekkel igényelhető CSOK?

2021.05.31.

CSOK-igénylést nem csak új, de használt ingatlanra is leadhatsz – az alábbiakban a feltételeit vesszük sorra.

Tovább olvasom
CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

2021.06.07.

Egy CSOK-os ingatlant egy vállalkozás székhelyeként használni sokáig lehetetlen volt, ám azóta változott a helyzet – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Jó hír a CSOK igénylőknek: jelentősen csökkent a büntetőkamat

Jó hír a CSOK igénylőknek: jelentősen csökkent a büntetőkamat

2022.10.03.

A kormány csökkentette a CSOK támogatás esetleges késedelmi kamatát. A csökkenés jelentős, hiszen az új szabály értelmében nem lehet magasabb a büntetőkamat 5 százaléknál. Kinek lehet ez fontos? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom