Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

2021.09.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 13. 11:51

Az Otthonteremtési program támogatásainál újabb változások léptek életbe. A változásokkal tovább finomodtak a feltételek. Bővül a támogatáshoz jutók köre, és a feltételek is pozitív irányba változtak. Lássuk, hogy egyszerűsödtek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében, és hogy hogyan tudjuk ezeket a legjobban felhasználni.

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

A mozgáskorlátozottaknak eddig is járt támogatás, mostantól viszont már a látás- és hallássérültek életet megkönnyítő beruházásokat is segítik.

További könnyítés, hogy az otthonteremtéssel kapcsolatos támogatásoknál halál esetén figyelembe veszik az elhunytak társadalombiztosítási jogviszonyát, és beleszámít a jogviszonyba a külföldi tanulmányi jogviszony is. Kültéri lépcsőt is alakíthatunk ki vagy újíthatunk fel, és a külső elektromos munkálatokat is elvégezhetjük már támogatásból.

Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon program – októbertől

A Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon programjának még nem ismert minden eleme. Annyit már lehet tudni, hogy új lakás vásárlása vagy építése estén akár hetven millió forint fix kamatozású kamattámogatott kölcsönt lehet igényelni abban az esetben, ha a lakás energiahatékonysági besorolása eléri a BB szintet. A fix kamat mértéke várhatóan kettő és fél százalék lesz, ami a legkedvezőbb az eddigi támogatott hitelkamatok közül.

A Zöld otthon program összekapcsolódik a CSOK-kal is, oly módon, hogy a CSOK-hoz tartozó támogatott lakáshitel kamatmentessé válik a Zöld otthon programban résztvevők számára.

A kormány otthonteremtést támogató programja egyre szélesebb körben érhető el, és egyre több mindenre lehet felhasználni. Lakásvásárlás vagy építés előtt állóknak feltétlenül ajánlott alaposan tájékozódni az aktuális lehetőségekről. Ebben egy szakértő segítségét is érdemes lehet kikérni, aki naprakész információkkal szolgálhat nekünk. El kell igazodnunk az állandóan változó támogatások dzsungelében. Egy olyan információ, hogy októberben új lehetőségek jönnek, nagyobb összegű megtakarítást is hozhat nekünk. Ez az összeg inkább maradjon a mi zsebünkben. Lehet, hogy emiatt érdemes elhalasztani egy új lakás megvásárlását, és igénybe venni a Zöld otthon program kedvezményes kamatozású támogatott hitelét. Tájékozódjunk, és döntsünk jól, hogy a családunk elégedetten foglalja el új otthonát.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléséhez?

2021.10.18.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtását feltételekhez kötik. Ezeknek a feltételeknek a meglétét az igénylőnek igazolnia kell. Megnéztük, hogy milyen dokumentumokra van szükség CSOK igényléshez. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

2021.11.22.

Ha nem születik gyermek, nem tartjuk be az adott támogatás fő feltételét, ennek pedig következményei is vannak. Pénztárcánk bánhatja a hiányosságot, sőt akár komoly anyagi gondba is kerülhetünk. Vajon a jövőben nagyobb válságot is okozhat ez a helyzet?

Tovább olvasom
Lakásbiztosítás CSOK-hoz – mit kell tudni róla?

Lakásbiztosítás CSOK-hoz – mit kell tudni róla?

2022.02.04.

A lakásbiztosítást CSOK-os ingatlanra nem csak érdemes megkötni, de egyenesen kötelező is.

Tovább olvasom
Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

Mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel?

2021.11.19.

A CSOK hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával jóval kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. A CSOK hitel kamatmentes is lehet, ha az MNB zöld hitelével együtt igényeljük. Megnéztük, mennyit nyerhetünk a kamatmentes CSOK hitellel.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával