Hirdetés

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 28. 13:09

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk-e külföldre?

A számtalan feltétel mellett az egyik tiltja a család külföldre költözését. A Babaváró hitel felvételekor vállaljuk, hogy gyerekünk fog születni öt éven belül. Az első öt évben a Babaváró hitel kamatait az állam átvállalja, így számunkra az kamatmentes. Amikor megszületik az első gyermekünk (öt éven belül) a hitel a futamidő végéig kamatmentessé válik. A második gyermek születésekor harminc százalékot elengednek a tartozásunkból, a harmadik gyerek érkezésekor pedig megszűnik a Babaváró hitel. Nem kell többet fizetnünk, miénk a pénz.

Mi történik, ha közben külföldre költözünk?

A család nem költözhet külföldre, ugyanakkor arra van lehetőség, hogy a házaspár egyik tagja ideiglenesen, például munkavállalás céljából külföldre menjen. Egyikőtök mehet, mindketten nem mehettek. Ha mégis a költözés mellett dönt a család, akkor hiába született már gyermeketek, elveszítitek a kamatmentességet, a hitel átalakul piaci hitellé, sőt az addigi kamattámogatás visszafizetésére is köteleznek.

A kamatkedvezmény visszafizetése súlyosan érinthet, hiszen az öt év alatt közel két millió forint, és a kedvezményt egy összegben, százhúsz napon belül kell visszafizetned. Külföldre költözés előtt ezzel mindenképpen számolnod kell.

Van megoldás?

Ha a család akar költözni, és nem csak az egyikőtök, azt abban az esetben tudjátok következmények nélkül megtenni, ha lejárt már a Babaváró kölcsönötök. Erre ugyanis nem kell húsz évet várni, mert a harmadik vállalt gyerek megszületésekor a Babaváró hitel megszűnik. Így megszűnik minden kötelezettséged is, amit a kölcsön felvételekor vállaltál. Fontos tudni, hogy a Babaváró hitel a kedvezményeket a vállalt gyerekek után nyújtja, meglévő gyerekek nem számítanak bele.

A Babaváró hitel egy remek lehetőség, és ha a család élete úgy fordul, hogy külföldre költözne, az a vállalt harmadik gyermek után következmények nélkül megteheti. Ha előbb költözne a család, még a harmadik gyerek megszületése előtt, akkor a költözésnél figyelembe kell venni, hogy így a Babaváró hitel piaci hitellé válik, és ez törlesztőrészlet növekedést okoz, valamint az addig kapott kamattámogatást egy összegben vissza kell fizetni.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom
5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

2021.11.26.

Babaváró hitel gyermekvállalás nélkül? Furcsán hangzik a kérdés, hiszen ez a hiteltípus alapvetően – ahogyan azt a neve is mutatja – családalapítást, gyermekvállalást igyekszik elősegíteni. Ennek ellenére előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki gyermekvállalás nélkül igényli és akár meg is érheti neki a dolog.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom