Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

2021.09.24.
Szerző: expresszkolcson.hu

A kötelező biztosítás, ahogy a neve is mutatja, egy kötelezően megkötendő biztosítás. Az autónk kötelező biztosítás nélkül nem vehet részt a forgalomban. A Casco megkötése már nem kötelező, mégis ajánlott, mert a kötelező biztosítás az általunk okozott kárnál csak a másik autóra érvényes, a sajátunkra nem. Casco biztosítással vagyunk teljesen biztosítva egy balesetnél. Akár mi okozzuk a kárt, akár a másik fél.

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

A Casco kiterjedhet elemi és tűzkárra is, és lopásra is megköthetjük. Érdemes Cascót kötnünk? Mennyibe kerül egy jó Casco havonta? Milyen kiegészítő biztosításokat érdemes megkötni mellé? Megnéztük.

Mitől függ a Casco biztosítás díja?

Casco kiválasztásánál fontos, hogy milyen biztosítót választunk. A biztosítónak érdemes ismertnek lennie, és jó, ha könnyen elérhető. Cascót az autó vásárlása után bármikor köthetünk (ellentétben a kötelező biztosítással), biztosítóváltás azonban csak évfordulókor lehetséges, mint a többi biztosításnál. Casco online is köthető, új autó esetén akár szemlézés nélkül is, de vannak olyan biztosítók, amik a használt autó szemlézését is elvégzik online. A Casco nem olcsó biztosításfajta, kötés előtt tájékozódhatunk a lehetőségeinkről, és kiválaszthatjuk az árban és szolgáltatásban nekünk legmegfelelőbbet.

A három tényező

A Casco biztosítás díja három dologtól függ. Az általunk vásárolt gépjármű értékétől, az önrészesedés nagyságától és a fizetési módtól illetve a fizetés gyakoriságától.

A Casco biztosítás díja annál magasabb, minél drágább autót vásárolunk. Ez minden biztosítási terméknél így van, gondoljunk csak az ingatlanbiztosításunkra. Minél nagyobb biztosítási összegre kötjük a biztosításunkat, akár a lakásunk, akár a berendezési tárgyaink esetében, a díj annál magasabb lesz. Így van ez a Cascónál is. Drágább autó, drágább biztosítás.

Az önrészesedés nagyságát Casco esetén mi határozhatjuk meg. Az önrész az az összeg, amit a biztosító kár esetén nem térít, azt nekünk kell kifizetnünk. Minél alacsonyabb az önrész, annál magasabb a díj. Ez konkrét összeg és százalékosan meghatározott érték is lehet, gyakran pedig a kettő kombinációja. Kombinált megoldásnál a magasabb összeg lesz, amit a biztosító levon az általa fizetet összegből egy kár rendezésekor. Ha a kár nem éri el az önrészt, akkor a biztosító egyáltalán nem fizet.

A fizetési gyakoriság és a fizetési mód is hatással van a biztosítás díjának nagyságára. Fizethetünk havonta, negyedévente és évente is. Minél hosszabb fizetési időt választunk, a díj annál alacsonyabb lesz. Éves díjfizetéssel több tízezer forinttal is kevesebbet fizethetünk, mintha a havi díjfizetést választjuk. Az elektronikus fizetési formákra is ad kedvezményt a biztosító. Az átutalás, a csoportos beszedés olcsóbb, mint a csekkes befizetés.

A Casco csökkenti a bennünket ért kár nagyságát, érdemes lehet tehát megkötni. Válasszunk jól, és kössük meg, ha úgy gondoljuk.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Kölcsön futamideje hogy változhat?

Kölcsön futamideje hogy változhat?

2019.09.18.

A fenti kérdésre a válasz igen egyszerű: szerződésmódosítással. A kölcsön futamideje mindig attól függ, hogy Te mit választasz az igénylés leadásakor, ám lehetnek olyan helyzetek, amikor változtatni szeretnél, esetleg muszáj. Lássuk a menetét!

Tovább olvasom
Önerő pontosítása a lakásvásárláskor – pontosan mi fogadható el?

Önerő pontosítása a lakásvásárláskor – pontosan mi fogadható el?

2020.05.18.

Lakáshitelt, illetve gyakorlatilag bármilyen fedezet alapú, azaz jelzáloghitelt csakis akkor igényelhetsz, illetve abban az esetben fogják folyósítani a számodra, ha rendelkezel önerővel – ez egy olyan, alapvető információ, amit mindenki ismer, akit akár csak egy minimális szinten is foglalkoztat a hitelezés, illetve szeretne valamilyen kölcsönt felvenni. Az önerő pontosítása viszont már sokaknak nincs meg, pedig érdemes tisztában lenni egyrészt a fogalommal, másrészt azokkal a kiskapukkal, amelyek abban az esetben is lehetővé teszik a hitelfelvételt, ha nem áll rendelkezésre a bankok által elvárt alaptőke.

Tovább olvasom
Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

2021.03.05.

A CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény a magyar kormány által nyújtott támogatás, amely új lakás építéséhez és vásárlásához, vagy használt lakás bővítéséhez használható fel. Jó hír a kisgyermekes, vagy a gyermekvállalásban gondolkodóknak, hogy a CSOK mellé további kedvezményes hitelek is igénybe vehetők.

Tovább olvasom