Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan válasszunk hitelkártyát?

2021.09.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 20. 10:53

A hitelkártya használatakor nem a saját pénzünket költjük. A bank biztosítja számunkra a hitelkeretet. Ez jól jöhet átmeneti pénzzavar esetén, hónap végén vagy egy nagyobb, váratlan kiadás esetén is.

Hogyan válasszunk hitelkártyát?

A hitelkártyák rendelkeznek egy kamatmentes periódussal, abban az esetben ugyanis, ha a bank által meghatározott határidőig (ez általában minden hónap egy bizonyos napja) visszafizetjük az addig elköltött összeget, a bank nem számít fel kamatot. A kártyának azonban van éves díja, mai sokszor elég magas. Ez főleg a presztízskártyákra jellemző. Ha hitelkártyát szeretnénk, van néhány dolog, amire érdemes figyelni a választásnál. Lássuk, mik ezek.

Mi alapján válasszunk hitelkártyát?

Több pénzintézetnél is hozzájuthatunk hitelkártyához. Mivel egy hiteltermékről van szó, hitelbírálattal kell számolnunk. A hitelkártya kiválasztásakor célszerű figyelembe venni a vásárlási szokásainkat. A bankok az ügyfelek megszerzése céljából visszatérítéseket ajánlanak az ügyfeleiknek a vásárlásaik után. Ez általában néhány százalékot jelent, de kiugróan magas kedvezményekkel is találkozhatunk. A visszatérítés lehet specifikus is, például tankolás után nagyobb százalékot kapunk vissza, mint élelmiszer vásárlás esetén.

A hitelkeret nagysága

A hitelkeret nagyságát a bank egy gyors bírálattal dönti el. A bankok jellemzően néhány hónapos kártyahasználat után maguktól hitelkeret-növelést ajánlanak. Ha ez nem történik meg, és nekünk több pénzre van szükségünk, természetesen mi is kérhetjük a hitelkeretünk emelését. A bankok a kártya átadásakor tájékoztatnak bennünket a kamatmentes periódus működéséről, és felhívják a figyelmünket arra, hogy a kamatmentesség a készpénzfelvételre nem vonatozik. Általánosan elmondható, hogy hitelkártyával nem célszerű készpénzt felvenni.

A hitelkártya kiváltása nem bonyolult, elképzelhető, hogy a saját számlavezető bankunk is megkeres bennünket egy ilyen ajánlattal. Az, hogy hogyan válasszunk hitelkártyát, egyszerű dolog. Szakértő oldalakon hasonlíthatjuk össze az ajánlatokat. Megnézhetjük a THM-et, a maximális hitelkeretet, és hogy jár-e a kártyához pénzvisszatérítés, és ha igen, milyen módon. A hitelkártyánkkal felhasznált összeget mindig érdemes a megadott határidőig visszafizetni, hiszen így a felvett hitel kamatmentes marad. Előfordulhat persze, hogy nem tudjuk, vagy nem akarjuk visszafizetni az összeget, ilyenkor az kamatozni kezd, de tudnunk kell, hogy bármikor vissza is fizethetjük azt.

Hitelkártyával kiegészíthetjük a meglévő bankkártyáinkat, és szükség esetén bármikor igénybe vehetjük a hitelkeretünket.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5+1 lényeges kérdés a hitelkiváltásról

5+1 lényeges kérdés a hitelkiváltásról

2023.12.30.

A hitelkiváltással csökkenthető a havi törlesztőrészletet. A hitelkiváltással kevesebbet kell havonta fizetni. És ez nagyon jó lehet a hitelesnek. És a hitelkiváltás egyáltalán nem bonyolult dolog. Megmutatjuk, hogy mit is jelent pontosan kiváltani egy hitelt, és azt is, hogy ez milyen hatással lehet ez a pénztárcánkra. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom
Ha megtetszik valami, megengedhetem magamnak

Ha megtetszik valami, megengedhetem magamnak

2020.09.21.

A hitelkártya belföldön és külföldön egyaránt a szabadság élményét nyújthatja, s ha pénzügyileg tudatosan élünk, akár a takarékosság eszköze is lehet.

Tovább olvasom
Milyen hitelkártyák közül választhatunk az UniCredit Banknál?

Milyen hitelkártyák közül választhatunk az UniCredit Banknál?

2022.03.18.

Az UniCredit Banknál alapvetően három típusú hitelkártya közül választhatunk, a pénzintézetnél úgy alakították ki a kínálatot, hogy mindenki megtalálhassa a saját magának leginkább megfelelő konstrukciót.

Tovább olvasom
Hitelkártyát, hogy használjuk megfelelően?

Hitelkártyát, hogy használjuk megfelelően?

2018.11.04.

Kétféle véleményt hallhatunk azoktól, akiknek valaha volt hitelkártyája. Mert hitelkártyát használni sokak szerint lehúzás, és ez a világ legrosszabb dolga, mások viszont akár egyszerre többet is használnak, és nagyon szeretik a vele járó előnyöket. Nekik van igazuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával