Hirdetés

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

2021.09.13.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 13. 11:51

Az Otthonteremtési program támogatásainál újabb változások léptek életbe. A változásokkal tovább finomodtak a feltételek. Bővül a támogatáshoz jutók köre, és a feltételek is pozitív irányba változtak. Lássuk, hogy egyszerűsödtek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében, és hogy hogyan tudjuk ezeket a legjobban felhasználni.

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

A mozgáskorlátozottaknak eddig is járt támogatás, mostantól viszont már a látás- és hallássérültek életet megkönnyítő beruházásokat is segítik.

További könnyítés, hogy az otthonteremtéssel kapcsolatos támogatásoknál halál esetén figyelembe veszik az elhunytak társadalombiztosítási jogviszonyát, és beleszámít a jogviszonyba a külföldi tanulmányi jogviszony is. Kültéri lépcsőt is alakíthatunk ki vagy újíthatunk fel, és a külső elektromos munkálatokat is elvégezhetjük már támogatásból.

Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon program – októbertől

A Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon programjának még nem ismert minden eleme. Annyit már lehet tudni, hogy új lakás vásárlása vagy építése estén akár hetven millió forint fix kamatozású kamattámogatott kölcsönt lehet igényelni abban az esetben, ha a lakás energiahatékonysági besorolása eléri a BB szintet. A fix kamat mértéke várhatóan kettő és fél százalék lesz, ami a legkedvezőbb az eddigi támogatott hitelkamatok közül.

A Zöld otthon program összekapcsolódik a CSOK-kal is, oly módon, hogy a CSOK-hoz tartozó támogatott lakáshitel kamatmentessé válik a Zöld otthon programban résztvevők számára.

A kormány otthonteremtést támogató programja egyre szélesebb körben érhető el, és egyre több mindenre lehet felhasználni. Lakásvásárlás vagy építés előtt állóknak feltétlenül ajánlott alaposan tájékozódni az aktuális lehetőségekről. Ebben egy szakértő segítségét is érdemes lehet kikérni, aki naprakész információkkal szolgálhat nekünk. El kell igazodnunk az állandóan változó támogatások dzsungelében. Egy olyan információ, hogy októberben új lehetőségek jönnek, nagyobb összegű megtakarítást is hozhat nekünk. Ez az összeg inkább maradjon a mi zsebünkben. Lehet, hogy emiatt érdemes elhalasztani egy új lakás megvásárlását, és igénybe venni a Zöld otthon program kedvezményes kamatozású támogatott hitelét. Tájékozódjunk, és döntsünk jól, hogy a családunk elégedetten foglalja el új otthonát.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

26,1%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

K&H személyi kölcsön

THM

10,7% - 16,5%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel költözhetsz el Zöld Hitellel CSOK-os lakásból?

Milyen feltételekkel költözhetsz el Zöld Hitellel CSOK-os lakásból?

2022.01.04.

Zöld Hitellel CSOK-os lakásból is el lehet költözni, de csak bizonyos körülmények és határidők betartásával – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

2021.06.07.

Egy CSOK-os ingatlant egy vállalkozás székhelyeként használni sokáig lehetetlen volt, ám azóta változott a helyzet – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

2021.02.16.

Idén már ötödik éve dübörög az ingatlanpiac, amit a 2016-ban két kormányrendelettel életre hívott Családi Otthonteremtési Kedvezmény nagyban elősegít. Szinte azonnal megkedvelték az emberek, ezért tud ennyi idő után is ennyire kapós lenni a családok körében. Sokan élnének a lehetőséggel, ezért nézzük meg, miben változott a CSOK igénylése 2021-ben.

Tovább olvasom
Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

Milyen államilag támogatott hitelt igényelhetünk a CSOK mellé jelenleg?

2021.03.05.

A CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény a magyar kormány által nyújtott támogatás, amely új lakás építéséhez és vásárlásához, vagy használt lakás bővítéséhez használható fel. Jó hír a kisgyermekes, vagy a gyermekvállalásban gondolkodóknak, hogy a CSOK mellé további kedvezményes hitelek is igénybe vehetők.

Tovább olvasom