Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

2021.09.13.
Szerző: Expresszkolcson

Az Otthonteremtési program támogatásainál újabb változások léptek életbe. A változásokkal tovább finomodtak a feltételek. Bővül a támogatáshoz jutók köre, és a feltételek is pozitív irányba változtak. Lássuk, hogy egyszerűsödtek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében, és hogy hogyan tudjuk ezeket a legjobban felhasználni.

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

A mozgáskorlátozottaknak eddig is járt támogatás, mostantól viszont már a látás- és hallássérültek életet megkönnyítő beruházásokat is segítik.

További könnyítés, hogy az otthonteremtéssel kapcsolatos támogatásoknál halál esetén figyelembe veszik az elhunytak társadalombiztosítási jogviszonyát, és beleszámít a jogviszonyba a külföldi tanulmányi jogviszony is. Kültéri lépcsőt is alakíthatunk ki vagy újíthatunk fel, és a külső elektromos munkálatokat is elvégezhetjük már támogatásból.

Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon program – októbertől

A Magyar Nemzeti Bank Zöld otthon programjának még nem ismert minden eleme. Annyit már lehet tudni, hogy új lakás vásárlása vagy építése estén akár hetven millió forint fix kamatozású kamattámogatott kölcsönt lehet igényelni abban az esetben, ha a lakás energiahatékonysági besorolása eléri a BB szintet. A fix kamat mértéke várhatóan kettő és fél százalék lesz, ami a legkedvezőbb az eddigi támogatott hitelkamatok közül.

A Zöld otthon program összekapcsolódik a CSOK-kal is, oly módon, hogy a CSOK-hoz tartozó támogatott lakáshitel kamatmentessé válik a Zöld otthon programban résztvevők számára.

A kormány otthonteremtést támogató programja egyre szélesebb körben érhető el, és egyre több mindenre lehet felhasználni. Lakásvásárlás vagy építés előtt állóknak feltétlenül ajánlott alaposan tájékozódni az aktuális lehetőségekről. Ebben egy szakértő segítségét is érdemes lehet kikérni, aki naprakész információkkal szolgálhat nekünk. El kell igazodnunk az állandóan változó támogatások dzsungelében. Egy olyan információ, hogy októberben új lehetőségek jönnek, nagyobb összegű megtakarítást is hozhat nekünk. Ez az összeg inkább maradjon a mi zsebünkben. Lehet, hogy emiatt érdemes elhalasztani egy új lakás megvásárlását, és igénybe venni a Zöld otthon program kedvezményes kamatozású támogatott hitelét. Tájékozódjunk, és döntsünk jól, hogy a családunk elégedetten foglalja el új otthonát.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ingatlanra vonatkozó CSOK feltételek új ingatlan vásárlásakor

Ingatlanra vonatkozó CSOK feltételek új ingatlan vásárlásakor

2021.06.01.

Az ingatlanra vonatkozó feltételek CSOK igénylésekor kétfélék lehetnek: új és használt ingatlannál különböznek egymástól.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

2021.03.02.

Igényelhetsz CSOK-ot nyugdíjasként? Van rá lehetőséged! Az alábbi cikkből megtudhatod, milyen feltételeket kell teljesítened hozzá!

Tovább olvasom
CSOK-ot vennél fel? Adunk pár tippet!

CSOK-ot vennél fel? Adunk pár tippet!

2021.02.24.

Ha CSOK-ot vennél fel, érdemes megfogadnod tanácsainkat, hogy biztosan hozzájuss, és a legtöbbet hozhasd ki belőle!

Tovább olvasom
Hogyan adhatsz el egy CSOK-os ingatlant?

Hogyan adhatsz el egy CSOK-os ingatlant?

2021.06.30.

Ugye azt már tudjuk, hogy a CSOK, vagyis a családi otthonteremtési kedvezmény kiváló opció a gyermekes és a gyermekvállalást még csupán tervező pároknak is, hiszen ha megfelelnek a támasztott követelményrendszernek, az állam vissza nem térítendő támogatás formájában segíti őket.

Tovább olvasom