Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

2021.08.19.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 19. 12:35

A jövedelempótló biztosítás igénylése egyszerűbb, mint gondolnád – mutatjuk, mit kell tudnod róla!

Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

A jövedelempótló biztosítás igénylése abszolút megéri, hiszen állásvesztés, vagy hosszan tartó keresőképtelenség esetén segítséget nyújt abban, hogy biztosíthasd a családod és önmagad számára a mindennapi élethez szükséges összeget. A jövedelempótló biztosítás igénylése előtt azonban jobb, ha minden fontos tényezőt megismersz; alábbi cikkünkben ezeket foglaljuk össze.

Mire kell figyelni szerződéskötés előtt?

Az egyik legfontosabb részlet, amire figyelned kell: a várakozási idő. A legtöbb jövedelempótló biztosítás esetében ez 90 és 180 nap közé esik, de persze akadnak kivételek. Minél rövidebb ez az időszak, annál jobb, de természetesen minden biztosító kér is valami a rövid várakozási időért cserébe – a legtöbbször magasabb díjat. Ezt azért fontos figyelned, mert ha a szerződés megkötése után ebben az időszakban veszíted el az állásodat, a biztosító nem fizet.

Érdemes figyelned a belépési életkort is, ezt ugyanis maximálják a biztosítók. Ha átléped a maximum belépési életkort, akkor az adott biztosító nem köt veled szerződést jövedelempótló biztosításra, de más jellegű biztosítást sem köthetsz náluk; ilyenkor másik társaságot kell választanod.

Mennyi ideig fizet a biztosító?

Fontos tudni, hogy nem a munkanélküliség kezdetekor, hanem rá 60 nappal kezd el téríteni a biztosító, a térítési időszak pedig 6 és 10 hónap közti, változó időtartamot jelöl. Ebben az időszakban viszont minden hónapban megkapod azt az összeget, amiről a biztosítási szerződés szól.

Mennyit fizet a biztosító?

Alapvetően biztosítótól, biztosítástól és szerződött összegtől függ, de a legtöbb jövedelempótló biztosítás 50 és 200 ezer forint közötti havi összegről szól.

Mikor nem fizet a biztosító?

Biztosítótól függ, hogy mely eseteket nem tekint káreseménynek, de erről a szerződésben minden megtalálható. A legtöbb biztosítótársaságnál a következő esetekben nem történik kifizetés:

  • ha a munkaviszony próbaidő alatt szűnik meg,
  • ha munkaviszony határozott idejű vagy tartamú volt és úgy ér véget,
  • ha a szerződéskötéskor már meglévő betegségből adódó keresőképtelenség áll elő,
  • ha a távozás közös megegyezés alapján történt (gyakran kivétel ez alól az átszervezés, létszámcsökkentés vagy a munkáltató jogutód nélküli megszűnése), illetve
  • ha a keresőképtelenség anyasággal kapcsolatban következett be.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Így működik a lakásbiztosítás felmondása

Így működik a lakásbiztosítás felmondása

2022.08.16.

A lakásbiztosítás felmondására bármikor szükséged lehet; az alábbiakból megtudhatod, milyen módon oldhatod meg.

Tovább olvasom
Melyik a legjobb lakásbiztosítás?

Melyik a legjobb lakásbiztosítás?

2020.06.04.

Azt, hogy melyik a legjobb lakásbiztosítás, szinte lehetetlen megválaszolni, hiszen mindenkinek mások az igényei, nincs két egyforma ingatlan sem, és persze az anyagiak is meghatározzák azt, hogy kinek milyen lakásbiztosítás lesz a megfelelő. Ha az alábbi cikkben nem is fogjuk megmondani, melyik a legjobb lakásbiztosítás, de igyekszünk iránymutatást adni arra vonatkozóan, hogy mire érdemes figyelned akkor, ha szeretnéd biztonságban tudni az otthonodat és az értékeidet.

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom
A Casco biztosítás feltételei

A Casco biztosítás feltételei

2022.02.02.

A Casco egy vagyonbiztosítás az autónkra. Egy ütközéskor megsérülhet az autónk, kár keletkezhet benne. A Casco biztosítás megtérítheti a keletkezett kárt akkor is, ha a balesetet mi okoztuk. Az autónk a házunk után a legértékesebb vagyontárgyunk lehet. Vigyázni akarunk rá. A Casco erre egy tökéletes megoldás. Megnéztük, mik a Casco biztosítás feltételei.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával