Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

2021.08.19.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 19. 12:35

A jövedelempótló biztosítás igénylése egyszerűbb, mint gondolnád – mutatjuk, mit kell tudnod róla!

Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

A jövedelempótló biztosítás igénylése abszolút megéri, hiszen állásvesztés, vagy hosszan tartó keresőképtelenség esetén segítséget nyújt abban, hogy biztosíthasd a családod és önmagad számára a mindennapi élethez szükséges összeget. A jövedelempótló biztosítás igénylése előtt azonban jobb, ha minden fontos tényezőt megismersz; alábbi cikkünkben ezeket foglaljuk össze.

Mire kell figyelni szerződéskötés előtt?

Az egyik legfontosabb részlet, amire figyelned kell: a várakozási idő. A legtöbb jövedelempótló biztosítás esetében ez 90 és 180 nap közé esik, de persze akadnak kivételek. Minél rövidebb ez az időszak, annál jobb, de természetesen minden biztosító kér is valami a rövid várakozási időért cserébe – a legtöbbször magasabb díjat. Ezt azért fontos figyelned, mert ha a szerződés megkötése után ebben az időszakban veszíted el az állásodat, a biztosító nem fizet.

Érdemes figyelned a belépési életkort is, ezt ugyanis maximálják a biztosítók. Ha átléped a maximum belépési életkort, akkor az adott biztosító nem köt veled szerződést jövedelempótló biztosításra, de más jellegű biztosítást sem köthetsz náluk; ilyenkor másik társaságot kell választanod.

Mennyi ideig fizet a biztosító?

Fontos tudni, hogy nem a munkanélküliség kezdetekor, hanem rá 60 nappal kezd el téríteni a biztosító, a térítési időszak pedig 6 és 10 hónap közti, változó időtartamot jelöl. Ebben az időszakban viszont minden hónapban megkapod azt az összeget, amiről a biztosítási szerződés szól.

Mennyit fizet a biztosító?

Alapvetően biztosítótól, biztosítástól és szerződött összegtől függ, de a legtöbb jövedelempótló biztosítás 50 és 200 ezer forint közötti havi összegről szól.

Mikor nem fizet a biztosító?

Biztosítótól függ, hogy mely eseteket nem tekint káreseménynek, de erről a szerződésben minden megtalálható. A legtöbb biztosítótársaságnál a következő esetekben nem történik kifizetés:

  • ha a munkaviszony próbaidő alatt szűnik meg,
  • ha munkaviszony határozott idejű vagy tartamú volt és úgy ér véget,
  • ha a szerződéskötéskor már meglévő betegségből adódó keresőképtelenség áll elő,
  • ha a távozás közös megegyezés alapján történt (gyakran kivétel ez alól az átszervezés, létszámcsökkentés vagy a munkáltató jogutód nélküli megszűnése), illetve
  • ha a keresőképtelenség anyasággal kapcsolatban következett be.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

2022.04.13.

Balesetbiztosításról mindenki hallott már, sokaknak van is ilyen szerződése, míg mások úgy gondolják, felesleges pénzkidobás. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat, a legérdekesebb kérdéseket a balesetbiztosítással kapcsolatban!

Tovább olvasom
Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

Költséges lehet, ha elfelejted befizetni a kötelező biztosítást

2023.01.27.

Befizetted a kötelező biztosításodat időben? Ha nem, komoly költségekkel kell számolnod; mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Mire jó a casco biztosítás?

Mire jó a casco biztosítás?

2020.01.10.

Ha van autód, akkor tudhatod, hogy mire jó a casco biztosítás, bár tény, hogy nem kötelező megkötni. Épp ezért sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy milyen előnyöket nyújt ez az alapjában véve. Kedvező árú és mégis sokrétű biztosítástípus. Éppen ezért jelen cikkünkben a lényeges részletekre is kitérünk.

Tovább olvasom
A teljes casco biztosítás miért jó választás?

A teljes casco biztosítás miért jó választás?

2020.10.22.

A teljes casco biztosítást új és használt gépjárművekre egyaránt lehetséges megkötni, és meg is éri annak ellenére, hogy nem kötelező, mivel egy esetleges káresemény jóval nagyobb anyagi megterhelést jelent, mint egy teljes casco biztosítás havi díja. 

Tovább olvasom