Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel – lehetséges?

2020.11.23.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 23. 16:44

Néhány évvel ezelőtt gyakori volt, hogy a hitelfelvétel kritériumai „legalább három hónapos, határozatlan időre szóló munkaszerződést” tartalmaztak, és a határozott idejű munkaviszonnyal hitelért folyamodó ügyfeleket pedig automatikusan elutasították, de a helyzet azóta gyökeresen megváltozott, és napjainkban már lehetséges a hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel is.

Hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel – lehetséges?

A nagyobb vállalatok mostanában a határozott idejű munkaviszonyt részesítik előnyben, ezt pedig szép lassan a kisvállalkozások is alkalmazni kezdik. A határozott idejű munkaszerződéseket általában félévente, vagy évente megújítják, így a munkavállalói státusz valójában folyamatos, csak szakaszokban törik meg. Természetesen a bankszektor is kénytelen lépést tartani a változásokkal, és a hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel is kénytelen engedélyezni, mert ha nem, akkor egy idő után nem lesz képes hitelezni, és mivel főként üzleti céllal ad hitelt, a nyeresége lecsökken.

Mivel ezeket a szerződéseket másként kell kezelni, a hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel nem egyenrangú a határozatlan idejű munkaszerződéssel indított kérelmekkel. Ha határozott idejű munkaviszonnyal szeretnél kölcsönszerződést kötni, akkor alkalmazkodnod kell a bankok által meghatározott feltételekhez, amelyeket viszont egyáltalán nem lehetetlen teljesíteni. Például a munkaviszony időtartama nem azt határozza meg, hogy mikor léptél be a cégedhez, hanem azt, hogy meddig fog tartani a szerződésed – hazai munkaviszony esetén általában 1 év, külföldi esetében 2 év a követelmény. Ha ezt nem lehet megoldani, akkor is létezik egy kiskapu, mivel a félévente megújított szerződések esetében az a feltétel, hogy legalább egy meghosszabbítása már meglegyen. A bank kérhet a munkáltatótól származó szándéknyilatkozatot a szerződés meghosszabbítására vonatkozóan, de ez viszonylag ritka.

Ha a hitelfelvételt határozott idejű munkaszerződéssel tervezed megvalósítani, akkor mindenképpen kérj tanácsot egy hitelszakértőtől, vagy a választott bank ügyintézőjétől, hiszen így megtudhatod, hogy a határozott idejű munkaviszonyod nem akadályozza a hitelfelvételt!

Amennyiben hitelre lenne szükséged, oldalunkon összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, és az igénylési folyamatot is elindíthatod online. Itt biztosan találsz olyan konstrukciót, amelynél a hitelfelvétel határozott idejű munkaszerződéssel is megoldható!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Infláció: ezeket a kölcsönöket éri meg most előtörleszteni

Infláció: ezeket a kölcsönöket éri meg most előtörleszteni

2022.04.06.

A jelenlegi inflációs helyzetben érdemes-e most előtörleszteni kölcsönöket, s ha igen, mely típusúakat? Ennek a kérdésnek igyekeztünk utánajárni írásunkban.

Tovább olvasom
Hitel előtörlesztés és végtörlesztés – mi a különbség?

Hitel előtörlesztés és végtörlesztés – mi a különbség?

2022.10.14.

Ha az élethelyzetünk úgy hozta, hogy lehetőségünk van a meglévő lakás,- vagy szabad felhasználású kölcsönünk teljes egészét, vagy egy részét visszafizetni a futamidő lejárta előtt, akkor ismernünk kell a lehetőségeinket. Előtörlesztés és végtörlesztés: tudjuk mi a különbség, és hogy a mi esetünkben melyiket érdemes választani? Segítünk dönteni!

Tovább olvasom
Minden, amit a késedelmi kamatról tudni kell

Minden, amit a késedelmi kamatról tudni kell

2022.09.30.

Amikor hitelt veszünk fel egy banknál, vállaljuk, hogy a kölcsön kapott összeget havi részletekben fizetjük, rászámolva a kamatot, amelyet a banknak fizetünk azért cserébe, hogy kölcsön adták nekünk a pénzt. Ezt a kötelezettséget egy fix időre, úgynevezett futamidőre vállaljuk, és aláírásunkkal igazoljuk, hogy a 5-30 év alatt havi rendszerességgel törlesztjük a tartozásunkat.

Tovább olvasom
Vehetünk fel jelzáloghitelt elidegenítési és terhelési tilalom esetén?

Vehetünk fel jelzáloghitelt elidegenítési és terhelési tilalom esetén?

2022.12.30.

Az elidegenítési és terhelési tilalom – röviden ETT – sokszor jelenik meg egy hitelfelvétel során, ám a pontos jelentése nem közismert.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával