Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

2021.08.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 10. 12:50

A 2020-ban Magyarországon is megjelent Covid19, majd az ezt követő világjárvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A bizonytalanság, hogy meg tudják-e tartani a dolgozóikat, vagy a lezárások miatt szüneteltetni kell a vállalkozást, esetleg be is kell zárni azt, álmatlan éjszakákat okozott sok embernek. Szerencsére jött segítség, többek között a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében.

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

Miért jött létre a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

A vállalkozások megmentéséért, a gazdaság élénkítéséért a kormány próbál folyamatosan segítséget nyújtani, ezért már a pandémia berobbanása után nem sokkal elérhetővé tett úgynevezett Széchenyi hiteleket. Ezeket a kölcsönöket állami támogatás révén alacsony kamattal tudták igényelni a bajbajutottak. Már tavaly, május közepétől igényelhetővé vált a Széchenyi Plusz és Likviditási Hitel, de sokáig elérhető volt a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel is. A korlátozások feloldásával a kormány az utóbbit – ideiglenesen? – visszavonta, hogy helyette majd újakat hozzon létre. Idén július első napjától elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelyen belül több különböző konstrukció közül választhatnak a vállalatok. Egységesen elmondható mindegyikről, hogy mindenképpen egy százalék alatti nettó ügyleti kamat mellett kínálják őket. A cél és a jelszó minden esetben az újraindítás, a gazdaság élénkítése. Egy részüket eddig is igénybe lehetett venni, de ezeket is megújították, és ha valaki élénken érdeklődik, érdemes tudni, hogy mindegyik kapott egy GO! elnevezést a végére.

Sietni kell, ha igénybe akarjuk venni a Széchenyi Kártya Újraindítási Program hiteleit?

Kapkodni nem kell, mert a tervek szerint a következő tizenöt évben elérhetőek lesznek ezek a támogatott hitelek, a finanszírozásukra fordított összegek azonban a későbbiekben minden bizonnyal apadnak majd. Míg a jövő évre a költségvetésben valamivel több, mint 65 milliárd van erre a célra elkülönítve, sőt egy évre rá ez az összeg még emelkedik is, azután folyamatos csökkenéssel számolnak a hozzáértők, 2026-tól pedig nagyságrendileg 15 milliárd forintig lesznek igényelhetők a kölcsönök. Jó hír, hogy egészen 2036-ig számíthatunk az államilag támogatott hitelekre. A Széchenyi Kártya Újraindítási Program tehát elérhető hosszútávon is, de mivel a kormány úgy kalkulál, hogy most lehet rá nagyobb igénye a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, ezért érdemes minél hamarabb igénybe vennünk, ha szükségünk van rá.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hitelek mikrovállalkozások részére – milyen lehetőségek vannak?

Hitelek mikrovállalkozások részére – milyen lehetőségek vannak?

2020.07.21.

Kisvállalkozó vagy, és szeretnéd fejleszteni az üzletedet? Nincs meg a megfelelő tőkéd, épp ezért kölcsönre lenne szükséged, de nem tudod, milyet igényelhetsz, és még kevésbé vagy tisztában azzal, hogy hol és milyen lehetőségek várnak? A hitelek mikrovállalkozások részére is elérhetőek, ráadásul igen széles választékban, tehát van megoldás a problémádra, az alábbiakban pedig azt is elmondjuk neked, hogy milyen kölcsönt érdemes felvenned.

Tovább olvasom
Emelkedik a Széchenyi hitelek kamata

Emelkedik a Széchenyi hitelek kamata

2022.11.18.

A Széchenyi hitelek kamata sajnos emelkedik, viszont érkezett egy jó hír is, aminek valószínűleg sokan fognak örülni.

Tovább olvasom
Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

2020.11.07.

A szabad felhasználású likviditási hitel egy olyan eszköz lehet a vállalkozások kezében, amely nemcsak rövid távú segítséget jelenthet, hanem hosszabb távon is hasznot hozhat számukra.

Tovább olvasom
Mely bankoknál igényelhetjük a Széchenyi MAX+ hiteleket?

Mely bankoknál igényelhetjük a Széchenyi MAX+ hiteleket?

2023.03.01.

A Széchenyi MAX+ hitelek mostanra több banknál is elérhetővé váltak; az alábbiakból megtudhatod, melyeknél.

Tovább olvasom