Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

2021.08.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 10. 12:50

A 2020-ban Magyarországon is megjelent Covid19, majd az ezt követő világjárvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A bizonytalanság, hogy meg tudják-e tartani a dolgozóikat, vagy a lezárások miatt szüneteltetni kell a vállalkozást, esetleg be is kell zárni azt, álmatlan éjszakákat okozott sok embernek. Szerencsére jött segítség, többek között a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében.

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

Miért jött létre a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

A vállalkozások megmentéséért, a gazdaság élénkítéséért a kormány próbál folyamatosan segítséget nyújtani, ezért már a pandémia berobbanása után nem sokkal elérhetővé tett úgynevezett Széchenyi hiteleket. Ezeket a kölcsönöket állami támogatás révén alacsony kamattal tudták igényelni a bajbajutottak. Már tavaly, május közepétől igényelhetővé vált a Széchenyi Plusz és Likviditási Hitel, de sokáig elérhető volt a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel is. A korlátozások feloldásával a kormány az utóbbit – ideiglenesen? – visszavonta, hogy helyette majd újakat hozzon létre. Idén július első napjától elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelyen belül több különböző konstrukció közül választhatnak a vállalatok. Egységesen elmondható mindegyikről, hogy mindenképpen egy százalék alatti nettó ügyleti kamat mellett kínálják őket. A cél és a jelszó minden esetben az újraindítás, a gazdaság élénkítése. Egy részüket eddig is igénybe lehetett venni, de ezeket is megújították, és ha valaki élénken érdeklődik, érdemes tudni, hogy mindegyik kapott egy GO! elnevezést a végére.

Sietni kell, ha igénybe akarjuk venni a Széchenyi Kártya Újraindítási Program hiteleit?

Kapkodni nem kell, mert a tervek szerint a következő tizenöt évben elérhetőek lesznek ezek a támogatott hitelek, a finanszírozásukra fordított összegek azonban a későbbiekben minden bizonnyal apadnak majd. Míg a jövő évre a költségvetésben valamivel több, mint 65 milliárd van erre a célra elkülönítve, sőt egy évre rá ez az összeg még emelkedik is, azután folyamatos csökkenéssel számolnak a hozzáértők, 2026-tól pedig nagyságrendileg 15 milliárd forintig lesznek igényelhetők a kölcsönök. Jó hír, hogy egészen 2036-ig számíthatunk az államilag támogatott hitelekre. A Széchenyi Kártya Újraindítási Program tehát elérhető hosszútávon is, de mivel a kormány úgy kalkulál, hogy most lehet rá nagyobb igénye a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, ezért érdemes minél hamarabb igénybe vennünk, ha szükségünk van rá.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhetők a Széchenyi MAX+ hitelek?

Milyen feltételekkel igényelhetők a Széchenyi MAX+ hitelek?

2023.06.16.

A Széchenyi MAX+ hitelek a kis és középvállalkozások kedvezményes konstrukciói. Állami támogatással lehet fejleszteni és működni. Mutatjuk, részletesen, az elérhető Széchenyi MAX+ konstrukciókat.

Tovább olvasom
Állami kamattámogatott vállalkozói hitelek részletesen!

Állami kamattámogatott vállalkozói hitelek részletesen!

2021.01.09.

A pandémia okozta krízishelyzet előtérbe helyezte a válságkezelési stratégiák horderejét, amire természetesen a pénzügyi intézmények is gyorsan reagáltak, és lendületesen segítő jobbot nyújtottak a leginkább érintett vállalkozói szférának, lehetőséget teremtve ezzel a túlélésre vagy akár a fejlesztésre, korszerűsítésre is. Nézzünk szét a pénzintézeti börzén, milyen államilag kamattámogatott vállalkozói hitelek állnak a rendelkezésünkre! A dekonjunktúra kezelésére […]

Tovább olvasom
Mely bankoknál igényelhetjük a Széchenyi MAX+ hiteleket?

Mely bankoknál igényelhetjük a Széchenyi MAX+ hiteleket?

2023.03.01.

A Széchenyi MAX+ hitelek mostanra több banknál is elérhetővé váltak; az alábbiakból megtudhatod, melyeknél.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

2021.09.16.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működik, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig. De hogy juthatunk Széchenyi Kártyához?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával