Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

2021.08.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 10. 12:50

A 2020-ban Magyarországon is megjelent Covid19, majd az ezt követő világjárvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A bizonytalanság, hogy meg tudják-e tartani a dolgozóikat, vagy a lezárások miatt szüneteltetni kell a vállalkozást, esetleg be is kell zárni azt, álmatlan éjszakákat okozott sok embernek. Szerencsére jött segítség, többek között a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében.

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

Miért jött létre a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

A vállalkozások megmentéséért, a gazdaság élénkítéséért a kormány próbál folyamatosan segítséget nyújtani, ezért már a pandémia berobbanása után nem sokkal elérhetővé tett úgynevezett Széchenyi hiteleket. Ezeket a kölcsönöket állami támogatás révén alacsony kamattal tudták igényelni a bajbajutottak. Már tavaly, május közepétől igényelhetővé vált a Széchenyi Plusz és Likviditási Hitel, de sokáig elérhető volt a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel is. A korlátozások feloldásával a kormány az utóbbit – ideiglenesen? – visszavonta, hogy helyette majd újakat hozzon létre. Idén július első napjától elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelyen belül több különböző konstrukció közül választhatnak a vállalatok. Egységesen elmondható mindegyikről, hogy mindenképpen egy százalék alatti nettó ügyleti kamat mellett kínálják őket. A cél és a jelszó minden esetben az újraindítás, a gazdaság élénkítése. Egy részüket eddig is igénybe lehetett venni, de ezeket is megújították, és ha valaki élénken érdeklődik, érdemes tudni, hogy mindegyik kapott egy GO! elnevezést a végére.

Sietni kell, ha igénybe akarjuk venni a Széchenyi Kártya Újraindítási Program hiteleit?

Kapkodni nem kell, mert a tervek szerint a következő tizenöt évben elérhetőek lesznek ezek a támogatott hitelek, a finanszírozásukra fordított összegek azonban a későbbiekben minden bizonnyal apadnak majd. Míg a jövő évre a költségvetésben valamivel több, mint 65 milliárd van erre a célra elkülönítve, sőt egy évre rá ez az összeg még emelkedik is, azután folyamatos csökkenéssel számolnak a hozzáértők, 2026-tól pedig nagyságrendileg 15 milliárd forintig lesznek igényelhetők a kölcsönök. Jó hír, hogy egészen 2036-ig számíthatunk az államilag támogatott hitelekre. A Széchenyi Kártya Újraindítási Program tehát elérhető hosszútávon is, de mivel a kormány úgy kalkulál, hogy most lehet rá nagyobb igénye a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, ezért érdemes minél hamarabb igénybe vennünk, ha szükségünk van rá.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

2021.07.14.

Idén júliustól debütál a kríziskonstrukciókat váltó Széchenyi Kártya Újraindítási Hitel Program, amelynek banki produktumai kifejezetten a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor újraindítási folyamatait támogatják a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhető kedvező kamatszinttel, valamint egyéb üzleti paraméterekkel rendelkező likviditási segítséget nyújtó csomagokkal.

Tovább olvasom
NHP Hajrá mellé igényelhető Széchenyi hitel?

NHP Hajrá mellé igényelhető Széchenyi hitel?

2021.05.07.

Az NHP Hajrá mellé teljes nyugalommal igényelhetsz más vállalati kölcsönöket is, ha a költségkereted elbírja – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

Tudj meg mindent a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ról!

2022.09.23.

Ha csak egy kicsi hiányzik, vagy ha mersz nagyban gondolkodni, és konkrét célokat megvalósítani vállalkozásod kapcsán, akkor neked nyújt megoldást a Széchenyi Beruházási Hitel MAX, hogy fejleszd, okosabbá, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tedd vállalkozásodat! A Széchenyi hitelekről már beszámoltunk nemrég, vegyük most alaposabban szemügyre a Széchenyi Beruházási Hitel MAX előnyeit és lehetőségeit.

Tovább olvasom
Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.09.08.

Az induló mikro vállalkozások alapesetben nehezen jutnak kölcsönhöz. Bár a bankok hitelezési gyakorlata eltérő, szinte mindenhol elvárás az egy lezárt üzleti év. Mit tehet egy mikro vállalkozás, ha pénzre van szüksége, de nem kap hitelt? Van-e alternatívája az induló vállalkozásokat sújtó magasabb kockázatú, és így magasabban árazott hiteleknek? Megnéztük a Széchenyi Mikrohitel GO!-t.

Tovább olvasom