Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

2021.08.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 23. 14:27

Az OEP igazolásra szükség van a babaváró hitel igényléséhez – mutatjuk, hogy szerezheted be egyszerűen!

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

A babaváró hitelt talán már nem kell bemutatni, hiszen több, mint egy éve elérhető azok számára, akik gyermeket terveznek. A 10 millió forintos, államilag támogatott hitel számos előnnyel rendelkezik, amelyek közül a leginkább említésre méltó, hogy akár a teljes hitelösszeg is vissza nem fizetendő támogatássá alakulhat a harmadik gyermek megszületése után. Ehhez azonban számos extra feltételt is teljesíteni kell, illetve különféle dokumentumokat is be kell szerezni – ezek közé tartozik az OEP igazolás is.

Honnan lehet beszerezni az OEP igazolást?

Az OEP igazolást személyesen, postán, vagy ügyfélkapun keresztül lehet igényelni. A személyes igénylést bármelyik járási hivatalban, vagy kormányablaknál az ott kapott formanyomtatvány kitöltésével lehet megoldani. A postai igénylésnél a kitöltött formanyomtatványon túl a személyigazolvány, a lakcímkártya és a TAJ-kártya másolata is szükséges, és az állandó lakcímhez legközelebbi kormányhivatalba kell címezni. Az ügyfélkapun keresztül az úgynevezett e-Papír szolgáltatás igénybevételével oldható meg az OEP igazolás beszerzése.

Hogyan lehet ügyfélkapun keresztül OEP igazolást igényelni?

Az ügyfélkapu rendszerben a babaváró hitel igényléshez szükséges OEP igazolás kérelmét kell letölteni, majd ezt kitölteni; ezt lehet a számítógépen is, de akár kinyomtatva, kézzel is, viszont az utóbbi megoldásnál a kitöltés után be is kell szkennelni a dokumentumot, tehát ez utóbbi megoldást nem javasoljuk. Ezek után be kell lépni az e-Papír szolgáltatásba, majd az új levél írása oldalon be kell írni a személyes adatokat. Ha mindez kész, a következőket kell kiválasztani a megfelelő mezőknél:

  • Témacsoport: Kormányhivatali ügyek
  • Ügytípus: Egészségbiztosítási pénztári feladatok
  • Címzett: A legközelebb eső járási hivatal, Budapest esetén a BFKH XIII. Kerületi Hivatal.

A hivatkozási számot üresen kell hagyni, a levél tárgya és az üzenet pedig legyen rövid és lényegre törő. Az utolsó lépés a véglegesítés, amelyet a rendszer automatikusan felajánl, ha minden készen áll.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Felvehetünk babaváró hitelt meglévő hitelünk mellé?

Felvehetünk babaváró hitelt meglévő hitelünk mellé?

2021.03.14.

Ha a babaváró hitelt meglévő hitel mellé szeretnéd felvenni, könnyen falakba ütközhetsz, de természetesen akadnak kiskapuk is – az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

2021.11.22.

Ha nem születik gyermek, nem tartjuk be az adott támogatás fő feltételét, ennek pedig következményei is vannak. Pénztárcánk bánhatja a hiányosságot, sőt akár komoly anyagi gondba is kerülhetünk. Vajon a jövőben nagyobb válságot is okozhat ez a helyzet?

Tovább olvasom
A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

A férj életkora is számít a Babaváró hitel felvételekor

2022.01.28.

A babaváró hitel méltán népszerű termék, hiszen szabadon felhasználható kölcsönről van szó, amelyhez viszonylag egyszerű hozzájutni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek feltételek, az egyik legfontosabb a feleség maximális életkora. Sokan nem tudják, hogy a hitelfelvételnél a férfi életkora is mérvadó lehet.

Tovább olvasom
Kiderült, kinek érte meg leginkább a babaváró hitel

Kiderült, kinek érte meg leginkább a babaváró hitel

2022.02.07.

A babaváró hitel referenciakamata ismét emelkedett, ami rossz hír azoknak, akik elveszíthetik a támogatást.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával