Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

2021.08.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 23. 14:27

Az OEP igazolásra szükség van a babaváró hitel igényléséhez – mutatjuk, hogy szerezheted be egyszerűen!

Hogyan igényelhetünk OEP igazolást babaváró hitel felvételekor?

A babaváró hitelt talán már nem kell bemutatni, hiszen több, mint egy éve elérhető azok számára, akik gyermeket terveznek. A 10 millió forintos, államilag támogatott hitel számos előnnyel rendelkezik, amelyek közül a leginkább említésre méltó, hogy akár a teljes hitelösszeg is vissza nem fizetendő támogatássá alakulhat a harmadik gyermek megszületése után. Ehhez azonban számos extra feltételt is teljesíteni kell, illetve különféle dokumentumokat is be kell szerezni – ezek közé tartozik az OEP igazolás is.

Honnan lehet beszerezni az OEP igazolást?

Az OEP igazolást személyesen, postán, vagy ügyfélkapun keresztül lehet igényelni. A személyes igénylést bármelyik járási hivatalban, vagy kormányablaknál az ott kapott formanyomtatvány kitöltésével lehet megoldani. A postai igénylésnél a kitöltött formanyomtatványon túl a személyigazolvány, a lakcímkártya és a TAJ-kártya másolata is szükséges, és az állandó lakcímhez legközelebbi kormányhivatalba kell címezni. Az ügyfélkapun keresztül az úgynevezett e-Papír szolgáltatás igénybevételével oldható meg az OEP igazolás beszerzése.

Hogyan lehet ügyfélkapun keresztül OEP igazolást igényelni?

Az ügyfélkapu rendszerben a babaváró hitel igényléshez szükséges OEP igazolás kérelmét kell letölteni, majd ezt kitölteni; ezt lehet a számítógépen is, de akár kinyomtatva, kézzel is, viszont az utóbbi megoldásnál a kitöltés után be is kell szkennelni a dokumentumot, tehát ez utóbbi megoldást nem javasoljuk. Ezek után be kell lépni az e-Papír szolgáltatásba, majd az új levél írása oldalon be kell írni a személyes adatokat. Ha mindez kész, a következőket kell kiválasztani a megfelelő mezőknél:

  • Témacsoport: Kormányhivatali ügyek
  • Ügytípus: Egészségbiztosítási pénztári feladatok
  • Címzett: A legközelebb eső járási hivatal, Budapest esetén a BFKH XIII. Kerületi Hivatal.

A hivatkozási számot üresen kell hagyni, a levél tárgya és az üzenet pedig legyen rövid és lényegre törő. Az utolsó lépés a véglegesítés, amelyet a rendszer automatikusan felajánl, ha minden készen áll.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
Lakáshitel vagy babaváró hitel?

Lakáshitel vagy babaváró hitel?

2020.11.05.

Ha ingatlant szeretnétek vásárolni, de nincs hozzá elegendő fedezetetek, akkor hitelt kell fölvennetek – ez evidens. Vannak azonban speciális helyzetek, amikor nem egyszerű a döntés, hiszen számos hitelkonstrukció jelent meg az utóbbi időben a piacon, amik ilyen-olyan előnyökkel rendelkeznek a lakáshitelekkel szemben; ilyen a babaváró hitel is.

Tovább olvasom
Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

2019.07.16.

Lakásvásárlásra készülsz, de nem áll a rendelkezésedre sem önerő, sem fedezetként felajánlható ingatlan? Családot alapítasz a pároddal, és szeretnétek közös otthonba költözni? Esetleg már úton is van a gyermeketek? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél, akkor a babaváró hitel megoldás lesz a számotokra. Mert egy szabadon felhasználható személyi kölcsönről van szó, amit bármire elkölthetsz. Ebből Te is levonhatod a következtetést, hogy a babaváró hitelt önerőként is felhasználhatod a leendő lakáshiteled igényléséhez!

Tovább olvasom
Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

2023.04.26.

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás egyes szabályai. A módosítás sok embernek lehet jó hír. Olyanok is lesznek, akik a változtatás miatt nem esnek el támogatások lehetőségétől.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával