Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Az év végéig igényelhető fizetési kedvezmény

2021.08.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 13. 14:18

Fizetési kedvezmények érhetőek el, amelyek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál igényelhetőek – mutatjuk a részleteket!

Az év végéig igényelhető fizetési kedvezmény

2021. december 31.-ig többféle, az általános szabályoktól eltérő fizetési kedvezmény kérhető a NAV-tól, amelyek segítségével nem csak könnyebb lehet az adóterhek megfizetése, de akár csökkenhet is azok mértéke. Amennyiben neked is nehézségeid támadtak a járványhelyzet okán, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, mert így mindent megtudhatsz a NAV fizetési kedvezményeiről.

Milyen fizetési kedvezmény kérhető?

A fizetési kedvezmény akár ötmillió forintra is igényelhető, és 12 havi részletfizetésre, avagy 6 havi halasztásra ad lehetőséget, de emellett adócsökkentési lehetőséget is kínál nem csak a magánszemélyek, de az egyéni vállalkozók és a cégek számára is. A fizetési kedvezmény abszolút díjmentes, azaz nem kell sem illetéket, sem pótlékot fizetni utána.

Hogyan igényelhető?

Amennyiben szeretnéd igénybe venni, igazolnod kell, hogy a fizetési nehézségeid a veszélyhelyzetre vezethetőek vissza, a kérelem indoklásában pedig fel kell tüntetned azt, hogy a vállalkozásod tevékenysége a koronavírus által okozott veszélyhelyzetre visszavezethető okok miatt lehetetlenült el. A méltányossági kérelem benyújtásának megkönnyítésének érdekében a NAV felé kétféle nyomtatvány benyújtása lehetséges: a FAM01 a magánszemélyek és az egyéni vállalkozások, míg a FAG01 a cégek adóügyi könnyítésének igénylésére ad lehetőséget. Fontos tudnod azt is, hogy bármelyik nyomtatványt is adod be végül, azon mindenképpen fel kell tüntetned, hogy a koronavírus-válságra való tekintettel kéred a fizetési kedvezményt.

Miért jó a NAV-nak és az államnak?

A fizetési kedvezmény az állam, illetve a NAV szempontjából is érthető, de elsősorban neked, mint adófizetőnek előnyös: könnyebbséget jelent majd mind az adó csökkentése, mind a részletekben, avagy halasztva fizetés lehetősége. Ez az államháztartásban persze hiányként jelenik meg, de csak egy ideig, hiszen halasztva, vagy részletekben ugyan, de befizeted, és eközben a gazdaság viszont ismét beindul, ami az állam érdeke is, hiszen, ha a vállalkozások csődöt jelentenek, nem is fizetnek adót.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Adómentes befektetési formát keresel? Mutatjuk a lehetőségeket!

Adómentes befektetési formát keresel? Mutatjuk a lehetőségeket!

2024.05.03.

Egy befektetésnél az adómentesség növelheti a hozamot. És ez a cél. A hozam maximalizálása. De milyen adómentes befektetési formák vannak? És miért jó ez a befektetőknek? Utánajártunk, és mutatjuk a lehetőségeket.

Tovább olvasom
Mire kell figyelnünk adóbevallás előtt?

Mire kell figyelnünk adóbevallás előtt?

2022.03.24.

A legtöbb adózónak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el éves adóbevallását, évek óta ez a metódus, ami kényelmes, ugyanakkor nem jelenti azt, hogy nem kell ellenőriznünk és odafigyelnünk rá adóbevallás előtt.

Tovább olvasom
Minden, amit az átalányadózásról tudnod kell

Minden, amit az átalányadózásról tudnod kell

2022.08.26.

Az átalányadózás napjainkban felkapottabb téma, mint bármi más, ami nem meglepő – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom
Ne maradj le! Így juthatsz akár 280.000 Ft adó-visszatérítéshez!

Ne maradj le! Így juthatsz akár 280.000 Ft adó-visszatérítéshez!

2023.12.06.

Magyarországon az állam támogatja azokat, akik önkéntesen megtakarítanak. Ez az állami támogatás adó-visszatérítés formájában történik, ami akár évi 280 ezer forint is lehet. Szakértőink segítenek elkerülni, hogy lemaradj erről, hiszen akár 280 ezer forintot is ad az állam. Tippek, ötletek, határidők a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával