Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Minden, amit a nagycsaládos autóvásárlási támogatásról tudni kell

2021.08.30.
Szerző: Expresszkolcson

Az autóvásárlási támogatás a nagycsaládosok számára nyújt segítséget abban, hogy a család összes tagját kényelmesen és biztonságosan szállítani képes autóhoz juthassanak.

Minden, amit a nagycsaládos autóvásárlási támogatásról tudni kell

Az autóvásárlási támogatást a nagycsaládosok 2022. december 31.-ig igényelhetik 7 személyes autó vásárlására. A támogatás maximális összege 2,5 millió forint lehet, de az autó bruttó vételárának legfeljebb 50%-a. Ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, amelyből mindent megtudhatsz a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról.

Ki igényelheti a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását?

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását olyan házastársak, illetve bejegyzett élettársi kapcsolatban élők vehetik igénybe, akik legalább három gyermeket nevelnek, és utánuk családi pótlékra is jogosultak. Fontos, hogy a 12. hetet betöltött magzat már gyermeknek számít, illetve az is, hogy a tartósan beteg, vagy fogyatékos gyermek után is jár a támogatás.

Milyen módon igényelhető a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása?

Az igénylési formanyomtatvány letölthető az internetről, majd elektronikus úton, postai úton, vagy akár személyesen is leadható a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatán, illetve bármelyik Kormányablakban, sőt, akár online is megoldható az egész folyamat.

A támogatás kizáró okai

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását nem minden nagycsaládos igényelheti, akadnak ugyanis kizáró okok is, melyek a következők:

  • A pár egyik tagja sem rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal
  • Mindkét félnek van köztartozása
  • Mindkét fél büntetett előéletű
  • Az igénylő nem rendelkezik Magyarországon bejelentett lakóhellyel

További kizáró ok, ha az igénylő korábban már kapott autóvásárlási támogatást, de ez esetben van kivétel is: ha a házastársi, vagy élettársi kapcsolat megszűnt, és a korábbi, támogatással megszerzett autót nem az igénylő használja.

Az autóra vonatkozó feltételek

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása kizárólag gépjármű vásárlására, vagy zárt végű lízingre vehető fel, az autó pedig csak M1 kategóriájú lehet, amely legalább 7 állandó ülőhellyel rendelkezik. Ha használt autóról van szó, az nem lehet egy évnél idősebb, valamint maximum 2.000 kilométer futásteljesítményű lehet. Lényeges még, hogy az autó az adásvételi szerződéstől számított 3 éven belül nem adható el.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mire figyeljünk, ha hitelre veszünk használt  autót?

Mire figyeljünk, ha hitelre veszünk használt autót?

2020.12.10.

Hitelre vennél használt autót, és szeretnéd elkerülni a buktatókat? Ezt a cikket Neked írtuk! Amikor hitelre veszel használt autót, igencsak megfontoltnak kell lenned, méghozzá két szempontból is: a hitelt is gondosan kell megválasztanod, illetve az autóra is nagy figyelmet kell fordítanod, hiszen se szeri, se száma azoknak a cikkeknek az interneten, amik a használt autók vásárlása […]

Tovább olvasom
Autóhitel feltételei – részletezzük!

Autóhitel feltételei – részletezzük!

2019.03.09.

Ha autóvásárlás a célod, de nem áll a rendelkezésedre elegendő összeg, akkor az egyetlen lehetőséged a hitelfelvétel. Az autóhitelek viszonylag könnyen hozzáférhetőek, és mivel fedezethez kötöttek, a kamatozásuk is viszonylag alacsony. Az autóhitel feltételei sokban hasonlít az ingatlanfedezetű hitelek kondícióihoz, de természetesen akadnak különbségek. Lássuk ezeket!

Tovább olvasom
Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
5+1 tipp autóvásárláshoz

5+1 tipp autóvásárláshoz

2021.04.03.

Tippjeinket autóvásárláshoz, de tulajdonképpen bármilyen nagyobb összeg elköltéséhez érdemes figyelembe venned.

Tovább olvasom