Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Érdemes-e jelenleg kriptodevizába fektetni?

2021.08.16.
Szerző: Expresszkolcson

Kriptodevizába fektetni mindenképp kockázatos, csak ez a biztos, minden más spekuláció. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Érdemes-e jelenleg kriptodevizába fektetni?

Kriptodevizába fektetni eleinte nem tűnt jó ötletnek, aztán az árfolyam kilőtt, és mostanra a sokszorosát éri minden egyes dollár, amit a kezdetekben Bitcoinért adtak, és bár az utóbbi időben tapasztalhattunk egy hatalmas zuhanást, a nyereség még mindig hatalmas a kezdeti értékekhez képest. Érdemes-e jelenleg is kriptodevizába fektetni, vagy sem?

Mi a kriptodeviza?

Röviden megválaszolva: a Bitcoin és társai. Kicsit hosszabban: olyan pénznem, amelynek nincs kibocsátója, és nem tartozik egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá sem. A kriptodevizák létrejötte pont azért történt, hogy legyen egy olyan pénznem, amire nincs ráhatása semmilyen központi döntéshozónak, például a jegybankoknak. Ennek ugyan vannak előnyei is, ám számtalan a hátránya, amit egy mezei felhasználó nem tud se megkerülni, se kivédeni, amikor kriptodevizába fekteti a pénzét.

Mik a kockázatok?

A fentebb említett előny egyben hátrány is, hiszen, ha egy kriptodeviza nem tartozik semmilyen felügyeleti szerv alá sem, akkor nincs, aki garantálja a befektetők biztonságát. Egyrészt a felhasználók számára senki nem nyújt semmilyen garanciát arra vonatkozólag, hogy a befizetett pénzükért valóban meg is fogják kapni a kriptodevizát, másrészt a virtuális pénztárca ellopható, és ekkor semmilyen szabályozás sem védi az ügyfeleket. Emellett meg kell említeni azt is, amire az utóbbi idők rávilágítottak: a kriptodevizák árfolyama rendkívül instabil, hiszen elég egyetlen nyilatkozat a világ egyik leggazdagabb emberétől, és máris bezuhan az árfolyam.

Ezek szerint nem érdemes kriptodevizába fektetni?

Minden érmének két oldala van, így természetesen ebben az esetben sem lehet fix választ adni, ráadásul a jövő ismerete nélkül még nehezebbé válik a helyzet. Tény, hogy a kriptodevizák kockázatosak, ám a rajtuk realizálható haszon is hatalmas, bár korántsem annyi, mint amennyit azok nyertek, akik még a kezdetekben fektettek bele. Aki szeretne egy nagyobb összeget kockára tenni, annak talán érdemes lehet kriptodevizába fektetnie, ám a megtakarításaidat emiatt inkább ne tedd kockára!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

További blogbejegyzések