Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Leggyakoribb tévhitek a hitelkiváltásról

2021.08.12.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 12. 13:44

Számos esetben érdemes élni a hitelkiváltás lehetőségével, sőt mondhatjuk, hogy az esetek többségében. Azonban a hitelkiváltásról sajnos jó néhány tévhit kering a köztudatban, amelyek megakadályozzák az embereket a váltásban. Összegyűjtöttük a tévhitek közül a leggyakrabban előfordulókat.

Leggyakoribb tévhitek a hitelkiváltásról

Milyen tévhitek keringenek jelenleg a hitelkiváltásról?

A hitelkiváltás arra ad lehetőséget, hogy a meglévő hitelt kiválthassuk egy alacsonyabb kamatozású, olcsóbb és biztonságosabb megoldásra. Emiatt bizonyos időközönként érdemes átnézni a felvett hiteleket, és amennyiben van jobb a piacon, élni a hitelkiváltás nyújtotta lehetőséggel. Azonban számos tévhit kering a hitelkiváltásról az emberek körében – mutatjuk, hogy melyek ezek a félreértések. Gyakori tévhit, hogy a szülők elvesztik a gyerekek után járó tartozáselengedés lehetőségét. Ettől nem kell félni, hiszen a kiváltásra igényelt hitelből is elengedésre kerül a tartozás. Ez azt jelenti, hogy a második gyermek megszületésekor egymillió forint, a harmadik gyermek megszületésekor pedig négymillió forint kerül elengedésre a tartozásból.

Folytatódik a gyakori tévhitek sora…

További gyakori tévhit, hogy a kapcsolódó költségek miatt nem éri meg kiváltani a meglévő hitelt. Egyáltalán nem biztos, hogy a kapcsolódó költségek miatt nem éri meg kiváltani a meglévő kölcsönt. Mindenképpen végezni kell egy számítást, amelynél figyelembe kell venni a törlesztőrészleteket. Az esetek többségénél hamar kiderül, hogy még a plusz költségek ellenére is megéri kiváltani a meglévő kölcsönt. Szintén gyakori tévhit, hogy nem igényelhető nagyobb összeg a meglévő hitelnél. Ez sem igaz, bátran igényelhető nagyobb összeg, mint ami a hitelkiváltáshoz szükséges, csupán arra kell figyelni, hogy a meglévő fizetés lehetővé tegye a nagyobb összegű hitel felvételét. További gyakori tévhit, hogy csupán egy kölcsön váltható ki egy hitelkiváltás alkalmával. Ez sem igaz, bátran kiváltható több kölcsön is egyszerre. Ráadásul, ha mind lakáscélú, akkor a lakáshitelek kedvező kamata is elérhető. Mindemellett gyakori tévhit, hogy elvész a lakáshitelekre érvényes kedvező kamat a hitelkiváltás során. Ez nincs így, mivel a legtöbb bank úgy kezeli a lakáshitelek kiváltását, mintha lakáscélra lenne felvéve az új hitel. Amennyiben olyan bankra esik a választás, amely ezt nem teszi lehetővé, nem kell kétségbe esni: számos esetben a jelenlegi szabad célra felhasználható jelzáloghitelek kedvezőbb lehetőséget nyújtanak, mint a hét-nyolc éve felvett lakáshitelek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitelek akár 6% alatti kamattal: most érdemes megfontolni a hitelkiváltást

Lakáshitelek akár 6% alatti kamattal: most érdemes megfontolni a hitelkiváltást

2024.01.10.

A 2024-es év jó hírrel kezdődött a lakáshitel igénylőknek: jelentősen csökkentek a kamatok. És a kamatok csökkenése magával hozta a törlesztőrészletek csökkenését, sőt azzal is jár, hogy akár alacsonyabb jövedelemmel is lehet már hitelt igényelni. De mit tehetnek azok, akik magasabb kamattal már tavaly igényeltek lakáshitelt? Nekik bizony érdemes megfontolniuk a hitelkiváltást. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Hitelkiváltó hitel a menekülési útvonal az adósságspirálból

Hitelkiváltó hitel a menekülési útvonal az adósságspirálból

2017.03.19.

Hallott már a hitelkiváltó hitelről? Mi a hitelkiváltó hitel lényege? Miért lehet Önnek is megoldás? Ön is fizeti még mindig a régi, kedvezőtlen feltételekkel felvett deviza alapú hitelt? Lassan összecsapnak a feje felett a hullámok? A megélhetésre már alig marad pénz? Több hitele is van és már nem látja át, melyiket mikor is kell fizetni?

Tovább olvasom
Gyorskölcsön egy nap alatt? Lehetséges!

Gyorskölcsön egy nap alatt? Lehetséges!

2017.12.15.

Gyorskölcsön egy nap alatt, ez lehetséges csak online igénylésre lesz szükség és máris elindul a hitelbírálati szakasz. A cofidisnél már videó azonosítással is lehet kölcsönt igényelni, így a folyamat még egyszerűbb és gyorsabb.

Tovább olvasom
Adósságrendező személyi kölcsön – Törlesszen könnyebben, kedvezőbb feltételekkel!

Adósságrendező személyi kölcsön – Törlesszen könnyebben, kedvezőbb feltételekkel!

2017.07.24.

Adósságrendező személyi kölcsön igénylésében pl. akkor érdemes gondolkodnia, ha több, kisebb összegű, rövid lejáratú kölcsönt fizet párhuzamosan. A rövid lejáratú személyi kölcsönök, áruhitelek magasabb banki költséggel járnak ugyanis. Ha az ilyen típusú hitelből többet is igénybe vett, megterhelő lehet ugyanabban az időszakban törleszteni őket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával