Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Segítség a Babaváró hitel igénylésével kapcsolatban

2021.07.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 9. 12:25

A Babaváró hitel, vagy más néven babaváró támogatás 2019. július 1. óta van jelen a hazai bankok szortimentjében. A produktum a támogatott hitelek kategóriájába sorolható, és azzal a célzattal realizálódott, hogy megkönnyítse a gyerekvállalás, illetve a családalapítás előtt álló házaspárok kezdő lépéseit.

Segítség a Babaváró hitel igénylésével kapcsolatban

A konstrukció fontos ismérve, hogy minél több gyerek születik, az igénylők annál nagyobb kedvezményeket tudnak igénybe venni hozzá. Vajon mik a Babaváró hitel igénylésével kapcsolatos főbb paraméterek? Nézzünk utána!

Általános ismérvek a Babaváró hitel igénylésével összefüggésben

A kérdéses hiteltermék vonatkozásában maximum 10 millió forintnyi támogatott kölcsön igényelhető, méghozzá a személyi kölcsönökre jellemző szabad felhasználású potenciállal, ingatlanfedezet nélkül, 20 éves futamidőben limitált intervallummal. Fontos kritérium továbbá, hogy a Babaváró hitel kezdő törlesztőrészletei nem haladhatják meg a havi 50 ezer forintot, aminek már természetesen az állami kezességvállalás díját is magában kell foglalnia. Legfőbb előnye a teljes kamatmentesség mellett az, hogy optimális esetben három gyermek után az állam teljes mértékben átvállalja tőlünk az addigra érvényben maradt tartozásunkat, de már a második csemete után is 30 százalék kedvezményben részesülünk a fennálló összeg tekintetében. A bírálati idő bár jóval kedvezőbb, mint egy lakáshitel esetében, de közel sem kalkulálhatunk azért a személyi kölcsönökre jellemző 3-5 munkanapos átfutási ciklussal.

A Babaváró hitel igényléséhez szükséges dokumentumok

Mint a legtöbb kölcsöntípust, úgy a Babaváró hitelt is a hazai bankok kínálatából tudjuk igényelni, és fontos, hogy csupán ideiglenes alternatívaként 2022. december 31-ig. Mivel állami támogatású termék, ezért az egyes pénzintézeteknél megegyeznek az igénylési feltételek, csupán a belső szabályzatok tekintetében lehet eltérés azzal kapcsolatban, hogy kinek adják meg, és kitől utasítják el a támogatást, így érdemes alaposan körülnézni a felhozatal terén. Fontos, hogy a bank csak hiánytalan dokumentálás esetén fogadja be a kérelmet, és okvetlenül kalkuláljuk bele az ügyintézésbe, hogy a hiteligényléshez szükséges okmányok és igazolások beszerzése is időt vesz igénybe. Lássuk, mire lesz szükség a babaváró hitel igénylésével kapcsolatban!

  • Személyazonosságunk és lakhelyünk igazolását célzó iratok, így személyi igazolvány vagy jogosítvány, esetleg útlevél, továbbá lakcímkártya és adókártya.
  • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás.
  • NAV jövedelemigazolás, amennyiben vállalkozóként folyamodunk a felvételhez.
  • Bankszámlakivonat, ha nem a saját bankunktól igényeljük a kölcsönt. Legalább három hónap kivonatát szükséges bemutatnunk, hogy igazolhassuk jövedelmünket.
  • TB jogviszony igazolása 3 év munkaviszony ürügyén.
  • Terhes kiskönyv, ha a Babaváró hitel igénylésével párhuzamosan azt is jeleztük, hogy már úton van az első bébink. Ez azért fontos, mert ezzel el sem kell kezdenünk a törlesztést, hanem rögtön 3 év moratóriumot kérhetünk. A kiskönyvből a bankok számára látható, hogy a magzat betöltötte-e már a 12. hetet, ami azért lényeges, mert a jogszabály értelmében innentől kezdve támogatható a leendő kisbaba. Ügyeljünk a megfelelő kitöltésre, és a bemutatáskor az okirat mindenképpen tartalmazza a gyermek várható születési időpontját, illetve a szülészorvos aláírását és pecsétjét is.
  • Nyilatkozat a büntetlen előélet hatályáról.
  • Házasság anyakönyvi kivonat.
  • Nullás NAV igazolás.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitel elutasításra kerül? Akkor is van megoldás!

Babaváró hitel elutasításra kerül? Akkor is van megoldás!

2019.10.22.

A babaváró hitel az utóbbi néhány hónapban a középpontba került, és alaposan felforgatta a magyar hitelpiacot, hiszen aki csak teheti, megpróbálja felvenni. Nem is csoda, hiszen fantasztikus konstrukció már hitelként is. De ha még azt is hozzátesszük, hogy bizonyos feltételek teljesítése mellett támogatássá is alakulhat, akkor gyakorlatilag kihagyhatatlan. Sajnos csak egy bizonyos csoport igényelheti, és a feltételek is meglehetősen nehezek. Így előfordul, hogy a babaváró hitel elutasításra kerül. Mit lehet ilyenkor tenni? A megoldás a személyi kölcsön!

Tovább olvasom
5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

2020.03.30.

Többször is feltették nekünk már azt a kérdést, hogy ha lakásvásárlás a cél, és 10.000.000 forintra van hozzá szükség, akkor babaváró hitel vagy lakáshitel terméket érdemesebb-e felvenni. Mivel elgondolkodtató a téma, úgy gondoltuk, hogy megéri részletesebben is foglalkozni vele; az eredményt alább olvashatod.

Tovább olvasom
Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

Jövőre is marad a CSOK és a Babaváró hitel

2022.10.11.

Marad a CSOK és a Babaváró hitel az igényelhető támogatások között a 2023-as évben is – közölték a remek hírt a Facebookon.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával