Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen hatásai lehetnek a dollár erősödésének?

2021.07.22.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 22. 12:27

Erősödött a dollár júniusban, és bár hullámzó a teljesítménye, bizakodásra ad okot a jelenlegi állapota is – mutatjuk a részleteket!

Milyen hatásai lehetnek a dollár erősödésének?

Az erősödött dollár több dologra is utal, illetve többféle hatása is van, amelyekről érdemes szót ejteni. Az egyik legfőbb ok, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve korábban kezdheti el kivezetni a koronavírus-járvány miatt bevezetett, rendkívüli gazdaságösztönző intézkedéseit. A kamatemelésnek már csak a lehetősége is képes volt erősíteni a dollárt, azonban az euró és a jen gyengült ennek hatására.

Mire hat a dollár erősödése?

Mint fentebb is írtuk, a rivális devizák gyengültek a dollár erősödésének hatására, és mivel sajnos az Európai Központi Bank monetáris politikája jól láthatóan fáziskésésben van a Federal Reserve-hez képest, várható a további gyengülés is, mivel így a befektetőknek magasabb lesz a hajlandóságuk a dollár vásárlására, ami által az euró további gyengülést szenvedhet el.

Mi a helyzet most?

Mint a cikk elején is említettük, júniusban erősödött a dollár, azonban azóta zuhant is egyet, bár nem drasztikusan. A forint-dollár árfolyama viszonylag stabil, de így is volt olyan pillanat, amikor több, mint 5 forinttal volt gyengébb, mint a csúcs idején. Azóta azonban ismét pozitív fordulat állt be a dollár árfolyamában, ugyanis még a korábbi csúcsot is sikerült megdöntenie, és 300 forint feletti, forintra vetített árfolyamot produkált.

Milyen hatások érvényesülnek még a dollár erősödése mellett?

A pénzpiac rendkívül bonyolult működése okán elég nehéz megmondani, hogy mikor mi fog történni, ahogy azt is szinte lehetetlen, hogy mi miért történt. Az azonban szinte biztos, hogy a dollár erősödése nem volt hatással a Bitcoin árfolyamának drasztikus zuhanására; azt más okokra vezethetjük vissza. A Federal Reserve viszont bejelentette, hogy a dollár erősödésének bizonyosan köze van ahhoz, hogy javult a gazdasági növekedési és az inflációs előrejelzés is. A Federal Reserve most arra számít, hogy az eddig gondoltnál korábban, 2023-ban kezdhet emelkedni az irányadó kamat.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mitől függ a forint gyengülése az euróval szemben?

Mitől függ a forint gyengülése az euróval szemben?

2020.07.15.

Biztosan Te is hallottad az utóbbi időben többször is, hogy a forint árfolyama csökkent, a forint gyengült, illetve rekordokat döntöget az euró a forinthoz képest. Sokan tették fel nekünk a kérdést, hogy mitől függ a forint gyengülése, ezért úgy gondoltuk, érdemes erre egy cikket áldozni, hiszen így mindenki tisztában lehet azzal, mi is történik a pénzügyi világban, ami miatt hazánk pénzneme ennyire alacsonyan repül az utóbbi időben.

Tovább olvasom