Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért éri meg bankszámlát is nyitnod hitelfelvétel esetén?

2021.07.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 14:57

Bankszámlát nyitni egy kölcsönszerződés mellé nem kötelező minden esetben – mutatjuk, miért érdemes mégis így tenned.

Miért éri meg bankszámlát is nyitnod hitelfelvétel esetén?

Ha bankszámlát nyitsz a kölcsönszerződésed megkötésekor, arra az esetek egy részében a bank maga kötelez, mivel beteszi a hitel feltételei közé. Sokszor viszont kiemelik, hogy ez nem kötelező, ezzel próbálva eladhatóbbá tenni a hitelkonstrukciót, ám ez nem igazán előny, hiszen egyrészt sokkal több kedvezményhez juthatsz, ha bankszámlát nyitsz a hitelhez, másrészt ezt többnyire azért teszik hozzá, mert a hiteltermékük valamely kondíciójában rosszabb, mint a konkurenciáé.

Miért érdemes bankszámlát is nyitni a hitelszerződés mellé?

A bankszámla nyitása, illetve a jövedelmed a hitelező bankhoz utaltatása azt is jelenti, hogy hosszabb távon elköteleződsz az adott pénzintézet mellett. Ez a pénzintézet számára tartós partneri viszonyt, azaz pénzt jelent, és ezt többféle módon is honorálja. Egyrészt jellemző, hogy amikor hitelszerződést kötsz, különféle kamatkedvezményekre lehetsz jogosult, ami a hitel teljes futamidejére vetítve tetemes összegre is rúghat, és ez a Te zsebedben marad, ha bankszámlát is nyitsz. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de egyes bankoknál, bizonyos hiteltermékek esetén, és persze akkor, ha magas jövedelem érkezik a számládra, a kamatkedvezmény több, mint 8% is lehet!

Mielőtt bankszámlát nyitnál

A bankszámla nyitásával megszerezhető kamatkedvezmény jó dolog, ám, ha az így megtakarított összeget a magas számlavezetési és egyéb díjak miatt el is veszted, már kevésbé. Éppen ezért ne csak a hitel kondícióit, de a számla különféle díjait is ellenőrizd, mielőtt aláírod a szerződést, bár többnyire nincsenek nagy buktatók; épp ellenkezőleg. Akad olyan pénzintézet, ahol a hitel mellé nyitott bankszámla automatikusan magasabb minősítésű díjcsomagba kerül, de akár díjmentes számlához is hozzájuthatsz így, ha elég magas a beérkező jövedelem. Ugyanígy az is előnyösebb helyzetbe juttat, ha megtakarítást is szeretnél tartani a banknál, akár a folyószámlán, akár egy megtakarítási számlán. Továbbá előnyt jelenthet a digitális bankolás, vagy egy rendszeres havi folyószámla-forgalom vállalása is.

Hitelre lenne szükséged? Tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

Mire számíthatsz, ha megszüntetnéd a bankszámládat?

2021.09.01.

Megszüntetnéd a bankszámládat? Akkor alábbi cikkünk neked szól, hiszen mindent megtudhatsz belőle a folyamatról!

Tovább olvasom
Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

2021.07.16.

Bankszámlát nyitnál a gyermekednek? Az alábbiakból mindent megtudhatsz erről a témáról!

Tovább olvasom
A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

2021.08.25.

Ki lehet a rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál? Alábbi cikkünkben erre a kérdésre adunk egy minden részletre kiterjedő választ!

Tovább olvasom
Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

2023.12.13.

Ingyenes készpénzfelvételre mindenkinek egy jogszabály biztosít lehetőséget. És ez fontos. Ismernünk kell ezt a szabályt. Ezért utánajártunk, hogyan lehet ingyenesen készpénzt felvenni, és annak is, hogy mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani. Közérthetően és röviden írunk az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéről.

Tovább olvasom