Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért éri meg bankszámlát is nyitnod hitelfelvétel esetén?

2021.07.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 8. 14:57

Bankszámlát nyitni egy kölcsönszerződés mellé nem kötelező minden esetben – mutatjuk, miért érdemes mégis így tenned.

Miért éri meg bankszámlát is nyitnod hitelfelvétel esetén?

Ha bankszámlát nyitsz a kölcsönszerződésed megkötésekor, arra az esetek egy részében a bank maga kötelez, mivel beteszi a hitel feltételei közé. Sokszor viszont kiemelik, hogy ez nem kötelező, ezzel próbálva eladhatóbbá tenni a hitelkonstrukciót, ám ez nem igazán előny, hiszen egyrészt sokkal több kedvezményhez juthatsz, ha bankszámlát nyitsz a hitelhez, másrészt ezt többnyire azért teszik hozzá, mert a hiteltermékük valamely kondíciójában rosszabb, mint a konkurenciáé.

Miért érdemes bankszámlát is nyitni a hitelszerződés mellé?

A bankszámla nyitása, illetve a jövedelmed a hitelező bankhoz utaltatása azt is jelenti, hogy hosszabb távon elköteleződsz az adott pénzintézet mellett. Ez a pénzintézet számára tartós partneri viszonyt, azaz pénzt jelent, és ezt többféle módon is honorálja. Egyrészt jellemző, hogy amikor hitelszerződést kötsz, különféle kamatkedvezményekre lehetsz jogosult, ami a hitel teljes futamidejére vetítve tetemes összegre is rúghat, és ez a Te zsebedben marad, ha bankszámlát is nyitsz. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de egyes bankoknál, bizonyos hiteltermékek esetén, és persze akkor, ha magas jövedelem érkezik a számládra, a kamatkedvezmény több, mint 8% is lehet!

Mielőtt bankszámlát nyitnál

A bankszámla nyitásával megszerezhető kamatkedvezmény jó dolog, ám, ha az így megtakarított összeget a magas számlavezetési és egyéb díjak miatt el is veszted, már kevésbé. Éppen ezért ne csak a hitel kondícióit, de a számla különféle díjait is ellenőrizd, mielőtt aláírod a szerződést, bár többnyire nincsenek nagy buktatók; épp ellenkezőleg. Akad olyan pénzintézet, ahol a hitel mellé nyitott bankszámla automatikusan magasabb minősítésű díjcsomagba kerül, de akár díjmentes számlához is hozzájuthatsz így, ha elég magas a beérkező jövedelem. Ugyanígy az is előnyösebb helyzetbe juttat, ha megtakarítást is szeretnél tartani a banknál, akár a folyószámlán, akár egy megtakarítási számlán. Továbbá előnyt jelenthet a digitális bankolás, vagy egy rendszeres havi folyószámla-forgalom vállalása is.

Hitelre lenne szükséged? Tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

2021.07.16.

Bankszámlát nyitnál a gyermekednek? Az alábbiakból mindent megtudhatsz erről a témáról!

Tovább olvasom
Hogyan fizethetünk Google Pay-el 2023-ban?

Hogyan fizethetünk Google Pay-el 2023-ban?

2023.08.31.

A Google Pay igazán kényelmes. A Google Pay igazán modern. A Google Pay igazán biztonságos. De mi az a Google Pay? Mindent a Google Pay-ről, röviden.

Tovább olvasom
Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Tovább olvasom
Számlanyitás az UniCredit-nél: Fedezd fel a legjobb ajánlatokat!

Számlanyitás az UniCredit-nél: Fedezd fel a legjobb ajánlatokat!

2023.08.18.

Kell egy jó bankszámla? Irány az UniCredit! Fedezd fel a legjobb ajánlatokat! Digitális bankolás vagy alapszámla? Itt van minden. A számlanyitás az UniCredit-nél igazán egyszerű. És több számla közül is lehet választani. Mutatjuk a lehetőségeket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával