Hirdetés

Miért éri meg bankszámlát is nyitnod hitelfelvétel esetén?

2021.07.28.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. július 28. 11:03

Bankszámlát nyitni egy kölcsönszerződés mellé nem kötelező minden esetben – mutatjuk, miért érdemes mégis így tenned.

Miért éri meg bankszámlát is nyitnod hitelfelvétel esetén?

Ha bankszámlát nyitsz a kölcsönszerződésed megkötésekor, arra az esetek egy részében a bank maga kötelez, mivel beteszi a hitel feltételei közé. Sokszor viszont kiemelik, hogy ez nem kötelező, ezzel próbálva eladhatóbbá tenni a hitelkonstrukciót, ám ez nem igazán előny, hiszen egyrészt sokkal több kedvezményhez juthatsz, ha bankszámlát nyitsz a hitelhez, másrészt ezt többnyire azért teszik hozzá, mert a hiteltermékük valamely kondíciójában rosszabb, mint a konkurenciáé.

Miért érdemes bankszámlát is nyitni a hitelszerződés mellé?

A bankszámla nyitása, illetve a jövedelmed a hitelező bankhoz utaltatása azt is jelenti, hogy hosszabb távon elköteleződsz az adott pénzintézet mellett. Ez a pénzintézet számára tartós partneri viszonyt, azaz pénzt jelent, és ezt többféle módon is honorálja. Egyrészt jellemző, hogy amikor hitelszerződést kötsz, különféle kamatkedvezményekre lehetsz jogosult, ami a hitel teljes futamidejére vetítve tetemes összegre is rúghat, és ez a Te zsebedben marad, ha bankszámlát is nyitsz. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de egyes bankoknál, bizonyos hiteltermékek esetén, és persze akkor, ha magas jövedelem érkezik a számládra, a kamatkedvezmény több, mint 8% is lehet!

Mielőtt bankszámlát nyitnál

A bankszámla nyitásával megszerezhető kamatkedvezmény jó dolog, ám, ha az így megtakarított összeget a magas számlavezetési és egyéb díjak miatt el is veszted, már kevésbé. Éppen ezért ne csak a hitel kondícióit, de a számla különféle díjait is ellenőrizd, mielőtt aláírod a szerződést, bár többnyire nincsenek nagy buktatók; épp ellenkezőleg. Akad olyan pénzintézet, ahol a hitel mellé nyitott bankszámla automatikusan magasabb minősítésű díjcsomagba kerül, de akár díjmentes számlához is hozzájuthatsz így, ha elég magas a beérkező jövedelem. Ugyanígy az is előnyösebb helyzetbe juttat, ha megtakarítást is szeretnél tartani a banknál, akár a folyószámlán, akár egy megtakarítási számlán. Továbbá előnyt jelenthet a digitális bankolás, vagy egy rendszeres havi folyószámla-forgalom vállalása is.

Hitelre lenne szükséged? Tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

K&H személyi kölcsön

THM

10,7% - 16,5%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

26,1%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

A rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál

2021.08.25.

Ki lehet a rendelkező és a meghatalmazott egy bankszámlánál? Alábbi cikkünkben erre a kérdésre adunk egy minden részletre kiterjedő választ!

Tovább olvasom
Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

2021.07.16.

Bankszámlát nyitnál a gyermekednek? Az alábbiakból mindent megtudhatsz erről a témáról!

Tovább olvasom
Milyen költségekkel kell számolnunk, ha bankszámlát nyitunk?

Milyen költségekkel kell számolnunk, ha bankszámlát nyitunk?

2020.12.17.

Bankszámlát nyitnál, és nem tudod, milyen költségei lesznek, illetve lehetnek? Az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Bankszámlaigénylés legfontosabb lépései

Bankszámlaigénylés legfontosabb lépései

2020.11.16.

Napjainkban már szinte mindenkinek van bankszámlája, mégis folyamatosak az új bankszámlaigénylések. Ennek oka igen egyszerű: mindig lehet találni olyan bankot, amely jobb feltételekkel kecsegtet, alacsonyabb díjakat számol fel, és még sorolhatnánk. Ha Te is épp most készülsz bankot váltani, olvasd el alábbi cikkünket, amelyből megtudhatod a bankszámlaigénylés legfontosabb lépéseit!

Tovább olvasom