Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.
Szerző: Expresszkolcson

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Legutóbb a babaváró hitel indulásakor lehetett olyan referenciaértékről beszámolni, mint június folyamán: a korábbi 1,7%-os érték 1,83%-ra nőtt. Mivel a kölcsön mindenkinek kamatmentes a futamidő első öt évében, majd ezt követően azoknak, akiknek sikerült betartania a szerződésben foglaltakat, így a törlesztést a referenciamutató nem befolyásolja. Akinek viszont nem születik gyermeke, vagy más okból vált a babaváró hitele piaci kamatozásúra, annak már oda kell figyelnie erre a mutatószámra.

Miért fontos ez most?

Aki júniusban igényelte a babaváró hitelt, arra még az 1,7%-os referenciakamat vonatkozik, azaz szerződésszegés esetén ennek alapján számítják ki a visszafizetendő kamat összegét. Aki viszont erről lekésett, annak már az 1,83%-os referenciakamat lesz a mérvadó, azaz valamivel magasabb összeggel kell kalkulálnia. Számokban ez azt jelenti, hogy előbbieknek az ügyleti kamat 4,21%, utóbbiaknak pedig 4,38%, ami nem tűnhet soknak, de öt évre visszamenőleg, egy összegben kell kifizetni, ha az igénylő elveszti a kamattámogatást, és így már egész másként hangzik, hiszen több tízezer forintot is jelent: amennyiben a maximális hitelösszeggel számolunk, az előbbiek esetében 1.894.500 forint, az utóbbiak esetében pedig 1.970.550 forint lesz a visszafizetendő.

Ez sem állította meg a babaváró hitel diadalmenetét

Nem valószínű, hogy ezzel a körülménnyel minden igénylő tisztában van, és szerencsére a legtöbbjükre nem is lesz majd semmilyen hatással. Talán épp ennek köszönhető az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank által közzétett adatok alapján a babaváró hitel népszerűsége azóta is töretlenül emelkedik, amire hatással lehet a vírusveszély elmúlta, de legalábbis csökkenése is.
A babaváró hitelt a kereskedelmi bankoknál tudod igényelni, és, ha már úton van a baba, talán nem is lényeges ezek összehasonlítása. Ha azonban még csak tervben van, de már most szeretnétek igényelni a babaváró hitelt, a biztonság kedvéért tekintsétek meg ajánlatainkat, majd indítsátok el az igénylési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Babaváró kölcsönnél nem születik gyermekem. Mi történik?

Babaváró kölcsönnél nem születik gyermekem. Mi történik?

2019.11.18.

A babaváró kölcsön számos kérdést felvet, és ezek közül sok el is jut hozzánk, és ezeket többnyire személyesen meg is válaszoljuk, ám vannak olyanok is, amik rendszeresen felbukkannak; az ilyenekből (is) születnek cikkeink. Ilyen például az is, hogy mi történik, ha babaváró kölcsönnél nem születik gyermek.

Tovább olvasom
Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

2019.08.05.

Rengeteg információ jelent már meg a babaváró hitelről, és mi is közzéteszünk szinte mindent, amit tudni lehet róla, ám egyvalami eddig kimaradt: az, hogy a babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek. Ezzel a cikkel pótoljuk ezt a mulasztást; lássuk a dokumentumok listáját!

Tovább olvasom
A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

2020.03.10.

A babaváró hitelnél 2020-ban emelkedik a referenciakamat – ezzel van tele az online sajtó, de csak a valóban pénzügyekkel foglalkozó híroldalak teszik hozzá: tovább. A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat ugyanis november óta emelkedik, ám akkor ennek még nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.

Tovább olvasom
Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

2019.06.30.

Mint már bizonyára tudod, a július 1.-től igényelhető a kormány legújabb családtámogatási kedvezménye. De talán vannak még homályos foltok az igényléssel, illetve a támogatás mikéntjével kapcsolatban. Ezért cikkünkben összefoglalunk mindent a babaváró hitelről.

Tovább olvasom