fbpx
Hirdetés

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 26. 10:22

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Legutóbb a babaváró hitel indulásakor lehetett olyan referenciaértékről beszámolni, mint június folyamán: a korábbi 1,7%-os érték 1,83%-ra nőtt. Mivel a kölcsön mindenkinek kamatmentes a futamidő első öt évében, majd ezt követően azoknak, akiknek sikerült betartania a szerződésben foglaltakat, így a törlesztést a referenciamutató nem befolyásolja. Akinek viszont nem születik gyermeke, vagy más okból vált a babaváró hitele piaci kamatozásúra, annak már oda kell figyelnie erre a mutatószámra.

Miért fontos ez most?

Aki júniusban igényelte a babaváró hitelt, arra még az 1,7%-os referenciakamat vonatkozik, azaz szerződésszegés esetén ennek alapján számítják ki a visszafizetendő kamat összegét. Aki viszont erről lekésett, annak már az 1,83%-os referenciakamat lesz a mérvadó, azaz valamivel magasabb összeggel kell kalkulálnia. Számokban ez azt jelenti, hogy előbbieknek az ügyleti kamat 4,21%, utóbbiaknak pedig 4,38%, ami nem tűnhet soknak, de öt évre visszamenőleg, egy összegben kell kifizetni, ha az igénylő elveszti a kamattámogatást, és így már egész másként hangzik, hiszen több tízezer forintot is jelent: amennyiben a maximális hitelösszeggel számolunk, az előbbiek esetében 1.894.500 forint, az utóbbiak esetében pedig 1.970.550 forint lesz a visszafizetendő.

Ez sem állította meg a babaváró hitel diadalmenetét

Nem valószínű, hogy ezzel a körülménnyel minden igénylő tisztában van, és szerencsére a legtöbbjükre nem is lesz majd semmilyen hatással. Talán épp ennek köszönhető az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank által közzétett adatok alapján a babaváró hitel népszerűsége azóta is töretlenül emelkedik, amire hatással lehet a vírusveszély elmúlta, de legalábbis csökkenése is.
A babaváró hitelt a kereskedelmi bankoknál tudod igényelni, és, ha már úton van a baba, talán nem is lényeges ezek összehasonlítása. Ha azonban még csak tervben van, de már most szeretnétek igényelni a babaváró hitelt, a biztonság kedvéért tekintsétek meg ajánlatainkat, majd indítsátok el az igénylési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom
Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

2019.07.16.

Lakásvásárlásra készülsz, de nem áll a rendelkezésedre sem önerő, sem fedezetként felajánlható ingatlan? Családot alapítasz a pároddal, és szeretnétek közös otthonba költözni? Esetleg már úton is van a gyermeketek? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél, akkor a babaváró hitel megoldás lesz a számotokra. Mert egy szabadon felhasználható személyi kölcsönről van szó, amit bármire elkölthetsz. Ebből Te is levonhatod a következtetést, hogy a babaváró hitelt önerőként is felhasználhatod a leendő lakáshiteled igényléséhez!

Tovább olvasom
Jogosultságellenőrző kalkulátor a Babaváró hitelhez!

Jogosultságellenőrző kalkulátor a Babaváró hitelhez!

2019.08.09.

Nálad is elérkezett a családalapítás ideje, és ebben a babaváró hitelnek is nagy szerepe van? Nem csodáljuk; ez a Családvédelmi Akcióterv egyik legizgalmasabb és legnagyobb nyereséggel kecsegtető ajánlata, amit nem szabad kihagyni! Ha nem szeretnél amiatt aggódni, hogy vajon jogosult lehetsz-e rá, vagy nem szeretnél feleslegesen dokumentumokat gyűjtögetni az igényléshez. Akkor vedd igénybe a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, és olvasd el a babaváró hitellel kapcsolatos cikkeinket, így minden információhoz hozzájuthatsz!

Tovább olvasom