Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

2021.07.21.
Szerző: expresszkolcson.hu

Jövedelmet munkanélküliség esetén biztosítani magunknak nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból megtudhatod, mi a teendő ebben a helyzetben!

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

A jövedelem munkanélküliség alatt is lehetséges, méghozzá kétféle módon is; az egyik nyilvánvaló, a másik azonban kevésbé közismert, ám a kettő együtt már elegendő lehet ahhoz, hogy anyagi gondok nélkül vészeld át ezt a csöppet sem könnyű időszakot. A statisztikák szerint egy átlagos munkavállaló több, mint fél évig keresi az új munkahelyét, ezt az időszakot pedig jövedelem nélkül gyakorlatilag lehetetlen átvészelni – ebben nyújtunk segítséget alábbi cikkünkkel.

Az első lépések

Ahhoz, hogy valahogy szerezz némi jövedelmet munkanélküliség alatt, első körben fel kell mérned a helyzetedet. Először is tudnod kell, hogy ha huzamosabb ideig dolgoztál egy adott munkahelyen, akkor végkielégítéssel is számolhatsz, három év munkaviszony esetén egyhavi, legalább öt év esetén kéthavi, legalább tíz év esetén háromhavi, legalább tizenöt év esetén négyhavi, legalább húsz év esetén öthavi és legalább huszonöt év munkaviszony esetén hathavi távolléti díj összegével, ami alapesetben megegyezik a munkabérrel. Ez után bejelentkezhetsz a járási munkaügyi központban az álláskeresési járadékra, ami maximum a minimálbér összege lehet, és legfeljebb 90 napig jár, ám nem biztos, hogy meg is kapod, hiszen feltételei is vannak, így például, ha vállalkozásod is van, azt teljes mértékben meg kell szüntetned, illetve a munkaügyi központ által ajánlott munkát el kell fogadnod, ami viszont nem biztos, hogy megfelel majd az elképzeléseidnek.

Jövedelempótló biztosítást is köthetsz

A jövedelempótló biztosítás nevében a szerepe: biztosítja a jövedelmet munkanélküliség esetén. A befizetett összeg függvényében akár havi 200.000 forintot fizet keresőképtelenség, vagy munkanélküliség esetén, és jellemzően 6-12 hónap időtartamig vehető igénybe, viszont a biztosító nem azonnal, hanem csak néhány hónap elteltével kezdi meg a kifizetéseket, addig a tartalékaidból, illetve a végkielégítésedből kell megélned. Fontos még, hogy a biztosítás után néhány hónapig tart a türelmi idő, ami alatt, ha munkanélkülivé válsz, a biztosító nem fizet; ebben a jövedelempótló biztosítás hasonlít az életbiztosításokhoz. Érdemes alaposan átolvasni a biztosítási szerződést annak megkötése előtt, hiszen számtalan a buktató, és minden biztosítónál más lehet az, ami miatt tovább kell nézelődnöd.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A “minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom
Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

2020.10.18.

Az idei nyaralás sokak számára volt más, mint a korábbiak, hiszen a külföldi utazás nem volt biztonságos, ami miatt felpörgött a belföldi turizmus. Utasbiztosítás belföldre is szükséges, nem csak abban az esetben ha távoli tájakat fedezünk fel, hiszen a határon innen is érhet bennünket baleset, azonban van különbség a két típus között.

Tovább olvasom
A teljes casco biztosítás miért jó választás?

A teljes casco biztosítás miért jó választás?

2020.10.22.

A teljes casco biztosítást új és használt gépjárművekre egyaránt lehetséges megkötni, és meg is éri annak ellenére, hogy nem kötelező, mivel egy esetleges káresemény jóval nagyobb anyagi megterhelést jelent, mint egy teljes casco biztosítás havi díja. 

Tovább olvasom
Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

2020.11.04.

Életbiztosítást érdemes kötni, hiszen biztonságban tudhatod magadat és a szeretteidet, ráadásul befektetésnek sem utolsó. Azonban mielőtt megtennéd, érdemes néhány dolgot tudnod róla, hiszen nem lényegtelen kérdés az, hogy az életbiztosítás mire fizet és mikor, valamint az sem, hogy mennyibe kerül.

Tovább olvasom