Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

2021.07.20.

A prémium lakossági bankszámlák segítségével különféle előnyökhöz juthatsz – mutatjuk, mit kell tudnod róluk!

Mivel nyújt többet egy prémium lakossági bankszámla?

A prémium lakossági bankszámlákról talán már mindenki hallott, de hogy az esetükben mit is jelent a “prémium” megjelölés, azt már jóval kevesebben tudják. Annak érdekében, hogy eloszlassunk néhány tévhitet, illetve összegezzük, mit kell tudni erről a banki termékről, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat alábbi cikkünkben.

Ki igényelhet prémium lakossági bankszámlát?

Prémium lakossági bankszámlát csak “prémium ügyfél igényelhet”, ami nagy vonalakban a jövedelemre, vagyis a számlára érkező jóváírásokra értendő. A jövedelemre vonatkozó feltételek minden banknál mások, de egy közös azért akad bennük: minden esetben viszonylag magasak. A magas jövedelem szinte mindenhol kiváltható a banknál elhelyezett megtakarításokkal, ám ezek esetében is a mérték a lényeg. Fontos viszont tudni, hogy abban az esetben is kérhető a prémium számlacsomag, ha nem egyedül, hanem a házastársaddal együtt, közösen használtok egy számlát, hiszen ebben az esetben már valószínűleg eléritek a bank által meghatározott jövedelmi minimumot, és, ha a szolgáltatások egy részére nem is tartotok igényt, a többivel még így is nagyon jól jártok.

Mit ad cserébe a prémium lakossági bankszámla?

Szintén elmondható, hogy a szolgáltatások kínálata minden banknál más, ám vannak általános, szinte mindenhol előforduló prémium szolgáltatások is. Ilyen lehet például a gyors ügyintézés, a személyes, azonnal rendelkezésre álló ügyintéző, illetve bróker, az ingyenes számlavezetés, tranzakciók és készpénzfelvétel, a kedvezményes kamatozású hitelek, széf-szolgáltatás, valamint a prémium kiszolgálás és kedvező díjak a bank partnereinél, például szobafoglalás, vagy autókölcsönzés esetén.

Mi történik, ha egy idő után nem tudod teljesíteni a követelményeket?

Előfordulhat, hogy prémium lakossági bankszámlához jutsz, ám egy bizonyos idő eltelte után megváltoznak a körülményeid, és már nem tudod teljesíteni a bank elvárásait. Ebben az esetben értesítést kapsz, amiben szerepel, hogy a státuszod megváltozott, illetve ennek következményeit is ismertetik veled, ám nem kell semmi súlyosra gondolnod: a legtöbbször csak a havidíj és a szolgáltatások díjai kerülnek felszámolásra, és, ha ismét visszaáll a korábbi állapotod, azt a prémium státusz újraaktiválódása követi majd. A bankok rendszeresen, többnyire évente ellenőrzik a helyzetet, de külön kérésre is megteszik, tehát egy átmeneti időszak után újra prémium lakossági bankszámlával rendelkezhetsz.

Ha prémium lakossági bankszámlát keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Bankszámlatulajdonosok és jogaik

Bankszámlatulajdonosok és jogaik

2021.07.13.

Előfordul, hogy többen nyitnak meg egy bankszámlát, például a házastársak vagy a szülők a gyermekükkel. Ebben az esetben van egy fő kártyatulajdonos, valamint egy társtulajdonos. Vajon milyen jogokkal rendelkeznek a bankszámlatulajdonosok?

Tovább olvasom
Revolut kártya igénylési menete és információ

Revolut kártya igénylési menete és információ

2019.11.28.

Ha még nem hallottál a Revolut kártyáról, akkor itt az ideje megismerkedned vele, mert számos előnnyel rendelkezik, és könnyen meglehet, hogy pont ezekre lenne szükséged. Lássuk, mi is ez pontosan, mik az előnyei és hogyan tudod igényelni!

Tovább olvasom
Miért válaszd az Erste George Díjcsomagot?

Miért válaszd az Erste George Díjcsomagot?

2021.04.01.

Az Erste George Díjcsomag a bank újdonsága, amely a Te figyelmedre is érdemes lehet!

Tovább olvasom
Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

Miért érdemes bankszámlát nyitnod a gyermekednek?

2021.07.16.

Bankszámlát nyitnál a gyermekednek? Az alábbiakból mindent megtudhatsz erről a témáról!

Tovább olvasom