Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

2021.07.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 14. 14:43

Idén júliustól debütál a kríziskonstrukciókat váltó Széchenyi Kártya Újraindítási Hitel Program, amelynek banki produktumai kifejezetten a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor újraindítási folyamatait támogatják a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhető kedvező kamatszinttel, valamint egyéb üzleti paraméterekkel rendelkező likviditási segítséget nyújtó csomagokkal.

A Széchenyi Kártya Program és az újraindítási hitel

Vajon mik ezek a termékek, és mit lehet róluk tudni az eddigi információk alapján? Nézzük!

Júliustól indul a vállalkozásokat segítő Széchenyi Kártya Újraindítási Hitel Program

A kormány célja, hogy a pandémiás időszakból való kilábalás és a gazdaság újraindításának fázisában az elkövetkező 1,5 éves periódusban annyi vállalkozást érjenek el, amennyit az elmúlt 30 évben 15 évenként. Ehhez mérten rendkívül bő szortimentben hirdetnek pályázatokat, és az önrész előteremtése, valamint a fejlesztések megvalósulása érdekében megújul a Széchenyi Kártya Program államilag támogatott, rendkívül kedvező kamatozású újraindítási hitel portfóliója is. Az elmondottak alapján a projektben gyakorlatilag felső korlát nélkül áll rendelkezésre forrás. Az állam a Széchenyi Kártya újraindítási program berkeiben a vállalkozások jelenlegi finanszírozási igényeit a Széchenyi Folyószámlahitel Go!, a Széchenyi Turisztikai Kártya Go!, a Széchenyi Likviditási Hitel Go!, a Széchenyi Beruházási Hitel Go!, és ennek részeként az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Go!, illetve szeptembertől pedig további két új belépővel, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel, valamint a Széchenyi Újraindítási Lízingkonstrukció felhozatalával kívánja kielégíteni.

Mik az újraindítási hitel konstrukciók már ismert, főbb paraméterei?

  • Széchenyi Folyószámlahitel Go! – A júliustól elérhető, 100 millió forint összegben limitált folyószámlahitel, 0,1 százalék/év fix nettó ügyleti kamat mellett a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható.
  • Széchenyi Turisztikai Kártya Go! – A leginkább sújtott, turisztikai szektorban működő vállalkozások részére kínál kiemelt állami kamat-, kezességi díj- és költségtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel alternatívát, fix nettó ügyleti kamata 0,0 százalék/év. Akár 250 millió forint keretösszegig, maximum 3 éves futamidőre igényelhető. Szintén a nyári csomag eleme.
  • Széchenyi Likviditási Hitel Go!Szabad felhasználású forgóeszközhitel, maximum 250 millió forint hitelösszegig, akár 3 éves futamidőre, fix nettó ügyleti kamat: 0,2 százalék/év. Júliustól hozzáférhető.
  • Széchenyi Beruházási Hitel Go! – Akár 1 milliárd forint hitelösszegű, legfeljebb 10 éves futamidejű beruházási hitel, széles körben felhasználható invesztálási hitelcél opciókkal, illetve befektetésekhez kapcsolódó forgóeszköz beszerzés finanszírozására, fix nettó ügyleti kamat 0,5 százalék /év. Ennek kifejezetten mezőgazdasági irányultságú változata az
  • Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Go! hasonló sajátosságokkal. Mindkét banki termék júliustól hívható le.
  • Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel – Ahogy a neve is mutatja, a konstrukció egyértelmű célja, hogy a 2021–2027-es uniós programokhoz, pályázatokhoz szükséges önrész a vállalkozások rendelkezésére álljon. Szeptembertől a repertoárban.
  • Széchenyi Újraindítási Lízingkonstrukció – Szintén a kiemelt állami támogatású csapat tagja, ezért a termék fix nettó 0,5 százalékos kamattal lesz elérhető szeptembertől.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Szeptember végétől elérhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.09.08.

Az induló mikro vállalkozások alapesetben nehezen jutnak kölcsönhöz. Bár a bankok hitelezési gyakorlata eltérő, szinte mindenhol elvárás az egy lezárt üzleti év. Mit tehet egy mikro vállalkozás, ha pénzre van szüksége, de nem kap hitelt? Van-e alternatívája az induló vállalkozásokat sújtó magasabb kockázatú, és így magasabban árazott hiteleknek? Megnéztük a Széchenyi Mikrohitel GO!-t.

Tovább olvasom
Széchenyi Hitel: mit kell tudni a hiteltípusokról?

Széchenyi Hitel: mit kell tudni a hiteltípusokról?

2022.11.04.

A Széchenyi Hitel 2022-ben meghirdetett új termékei számos választási lehetőséget kínálnak a kölcsön iránt érdeklődő vállalkozások számára. Mielőtt választunk és igénylünk, érdemes tisztában lenni az alapokkal. Mit jelent a folyószámlahitel és mit az eseti (törlesztéses) hitel, azaz mit kell tudni a legfőbb hiteltípusokról?

Tovább olvasom
Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

Meddig lesz elérhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Program?

2021.08.10.

A 2020-ban Magyarországon is megjelent Covid19, majd az ezt követő világjárvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A bizonytalanság, hogy meg tudják-e tartani a dolgozóikat, vagy a lezárások miatt szüneteltetni kell a vállalkozást, esetleg be is kell zárni azt, álmatlan éjszakákat okozott sok embernek. Szerencsére jött segítség, többek között a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében.

Tovább olvasom
Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

Megújul a Széchenyi Kártya Program – Jön a Széchenyi Energia Kártya

2022.06.27.

Új feltételekkel és átszabott konstrukciókkal folytatódik a Széchenyi Kártya Program ez év júliusától. A kis-, és középvállalkozások által igényelhető kedvezményes hitelek új formájukban egyelőre az év végéig lesznek elérhetőek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával