Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Segítség a Babaváró hitel igénylésével kapcsolatban

2021.07.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 9. 12:25

A Babaváró hitel, vagy más néven babaváró támogatás 2019. július 1. óta van jelen a hazai bankok szortimentjében. A produktum a támogatott hitelek kategóriájába sorolható, és azzal a célzattal realizálódott, hogy megkönnyítse a gyerekvállalás, illetve a családalapítás előtt álló házaspárok kezdő lépéseit.

Segítség a Babaváró hitel igénylésével kapcsolatban

A konstrukció fontos ismérve, hogy minél több gyerek születik, az igénylők annál nagyobb kedvezményeket tudnak igénybe venni hozzá. Vajon mik a Babaváró hitel igénylésével kapcsolatos főbb paraméterek? Nézzünk utána!

Általános ismérvek a Babaváró hitel igénylésével összefüggésben

A kérdéses hiteltermék vonatkozásában maximum 10 millió forintnyi támogatott kölcsön igényelhető, méghozzá a személyi kölcsönökre jellemző szabad felhasználású potenciállal, ingatlanfedezet nélkül, 20 éves futamidőben limitált intervallummal. Fontos kritérium továbbá, hogy a Babaváró hitel kezdő törlesztőrészletei nem haladhatják meg a havi 50 ezer forintot, aminek már természetesen az állami kezességvállalás díját is magában kell foglalnia. Legfőbb előnye a teljes kamatmentesség mellett az, hogy optimális esetben három gyermek után az állam teljes mértékben átvállalja tőlünk az addigra érvényben maradt tartozásunkat, de már a második csemete után is 30 százalék kedvezményben részesülünk a fennálló összeg tekintetében. A bírálati idő bár jóval kedvezőbb, mint egy lakáshitel esetében, de közel sem kalkulálhatunk azért a személyi kölcsönökre jellemző 3-5 munkanapos átfutási ciklussal.

A Babaváró hitel igényléséhez szükséges dokumentumok

Mint a legtöbb kölcsöntípust, úgy a Babaváró hitelt is a hazai bankok kínálatából tudjuk igényelni, és fontos, hogy csupán ideiglenes alternatívaként 2022. december 31-ig. Mivel állami támogatású termék, ezért az egyes pénzintézeteknél megegyeznek az igénylési feltételek, csupán a belső szabályzatok tekintetében lehet eltérés azzal kapcsolatban, hogy kinek adják meg, és kitől utasítják el a támogatást, így érdemes alaposan körülnézni a felhozatal terén. Fontos, hogy a bank csak hiánytalan dokumentálás esetén fogadja be a kérelmet, és okvetlenül kalkuláljuk bele az ügyintézésbe, hogy a hiteligényléshez szükséges okmányok és igazolások beszerzése is időt vesz igénybe. Lássuk, mire lesz szükség a babaváró hitel igénylésével kapcsolatban!

  • Személyazonosságunk és lakhelyünk igazolását célzó iratok, így személyi igazolvány vagy jogosítvány, esetleg útlevél, továbbá lakcímkártya és adókártya.
  • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás.
  • NAV jövedelemigazolás, amennyiben vállalkozóként folyamodunk a felvételhez.
  • Bankszámlakivonat, ha nem a saját bankunktól igényeljük a kölcsönt. Legalább három hónap kivonatát szükséges bemutatnunk, hogy igazolhassuk jövedelmünket.
  • TB jogviszony igazolása 3 év munkaviszony ürügyén.
  • Terhes kiskönyv, ha a Babaváró hitel igénylésével párhuzamosan azt is jeleztük, hogy már úton van az első bébink. Ez azért fontos, mert ezzel el sem kell kezdenünk a törlesztést, hanem rögtön 3 év moratóriumot kérhetünk. A kiskönyvből a bankok számára látható, hogy a magzat betöltötte-e már a 12. hetet, ami azért lényeges, mert a jogszabály értelmében innentől kezdve támogatható a leendő kisbaba. Ügyeljünk a megfelelő kitöltésre, és a bemutatáskor az okirat mindenképpen tartalmazza a gyermek várható születési időpontját, illetve a szülészorvos aláírását és pecsétjét is.
  • Nyilatkozat a büntetlen előélet hatályáról.
  • Házasság anyakönyvi kivonat.
  • Nullás NAV igazolás.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

Milliókat is bukhatunk a lakástámogatásokon, ha nem születik gyermek

2021.11.22.

Ha nem születik gyermek, nem tartjuk be az adott támogatás fő feltételét, ennek pedig következményei is vannak. Pénztárcánk bánhatja a hiányosságot, sőt akár komoly anyagi gondba is kerülhetünk. Vajon a jövőben nagyobb válságot is okozhat ez a helyzet?

Tovább olvasom
A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

2020.03.10.

A babaváró hitelnél 2020-ban emelkedik a referenciakamat – ezzel van tele az online sajtó, de csak a valóban pénzügyekkel foglalkozó híroldalak teszik hozzá: tovább. A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat ugyanis november óta emelkedik, ám akkor ennek még nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.

Tovább olvasom
Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

2020.03.30.

Többször is feltették nekünk már azt a kérdést, hogy ha lakásvásárlás a cél, és 10.000.000 forintra van hozzá szükség, akkor babaváró hitel vagy lakáshitel terméket érdemesebb-e felvenni. Mivel elgondolkodtató a téma, úgy gondoltuk, hogy megéri részletesebben is foglalkozni vele; az eredményt alább olvashatod.

Tovább olvasom
Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

2023.04.26.

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás egyes szabályai. A módosítás sok embernek lehet jó hír. Olyanok is lesznek, akik a változtatás miatt nem esnek el támogatások lehetőségétől.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával