Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönre van szükséged? Ezek a költségek várhatóak!

2021.07.05.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. július 5. 13:45

Ha személyi kölcsönre van szükséged, jobb, ha mindennel tisztában vagy – mutatjuk, milyen költségekkel kell számolnod!

Személyi kölcsönre van szükséged? Ezek a költségek várhatóak!

A személyi kölcsön olyan hitelkonstrukció, amely szabadon felhasználható, vagyis bármire elkölthető, és nem szükséges hozzá fedezet, azaz biztosítéknak a rendszeres jövedelem, vagy az adóstárs, kezes bevonása számít, de létezik ingatlanfedezet mellett nyújtott személyi kölcsön is. A futamideje maximum 96 hónap, az igényelhető hitelösszeg pedig maximum 10 millió forint lehet, emellett gyors elbírálású, és viszonylag egyszerűbb feltételeket kell hozzá teljesíteni, és típustól függően akár a kérelem leadásának napján is folyósíthatják. Nem véletlen tehát, hogy a személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltípus, ám jó tudni, hogy akadnak költségei is, amelyeket a folyósítás előtt, illetve utána kell rendezni.

Milyen költségekkel kell számolnod, ha személyi kölcsönre van szükséged?

Amennyiben a havi, illetve egyes esetekben heti törlesztési kötelezettséget nem számítjuk ide, még mindig akadnak a személyi kölcsönnek költségei, amelyek a következők:
kezdeti költségek: folyósítási, hitelbírálati és utalási díj
egyéb havi költségek: számlavezetési, törlesztőrészlet-beszedési és biztosítási díj

Ezek nem magas díjak, és egy részük ráadásul a különféle akciók keretein belül elengedésre is kerülhet; ennek kapcsán érdemes figyelni a banki hirdetményeket.

Milyen kedvezményeket lehet kapni?

Számtalan kedvezmény létezik, mivel minden bank más és más módszerekkel teszi kelendővé a személyi kölcsöneit, így például lehetséges a kezdeti költségek teljes elengedése, de a kamatkedvezmény is megszokottnak számít, ám ennek többnyire az a feltétele, hogy az adott banknál folyószámlát kell nyitni, és a jövedelmet arra kell utaltatni. Ugyanígy lehetséges online kedvezményt is igénybe venni, amit az interneten elindított kölcsönigénylési folyamathoz kötnek, és többnyire a kamat csökkenésében jelentkezik.

Az akciók tehát számosak, így a személyi kölcsön induló költségeit pontosan meghatározni szinte lehetetlen, ám akad egy lehetőség: oldalunkon összehasonlíthatod a pénzintézetek legjobb ajánlatait, értesülhetsz az akciókról, és persze a költségeket is kiszámolhatod, illetve összevetheted. Ha megtaláltad a legmegfelelőbb konstrukciót, indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön feltételei, megfontolandó tippek!

Személyi kölcsön feltételei, megfontolandó tippek!

2017.01.08.

Személyi kölcsön feltételei, mit érdemes tenni döntés előtt? Személyi kölcsön feltételei sokfélék lehetnek, bankonként más és más az elvárás. Érdemes a döntést megelőzően összehasonlítani a banki ajánlatokat. Meglepő eredményre juthatunk, ugyanis időnként jelentős mértékben eltérő feltételekkel találkozunk! A bankok többféle konstrukcióban is kínálnak személyi kölcsönt, hogy mindenki eldönthesse, neki melyik lesz a legmegfelelőbb. Ugyanakkora igényelt összegnél eltérő […]

Tovább olvasom
Személyi kölcsön lakáshitel helyett: mikor lehet jó választás?

Személyi kölcsön lakáshitel helyett: mikor lehet jó választás?

2023.08.04.

Személyi kölcsön vagy lakáshitel? Ingatlan vásárlásakor merülhet fel ez a kérdés, és válasz is egyszerű. Néhány dolgot kell csak mérlegelni a döntés előtt. Mekkora összegre van szükség? Jelzáloghitel vagy szabad felhasználású hitel felel meg jobban a céljainknak? Gyorsan kell a pénz? Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, akkor azt is tudjuk, hogy személyi kölcsönt vagy lakáshitelt igényeljünk.

Tovább olvasom
A személyi kölcsön alapfeltételei

A személyi kölcsön alapfeltételei

2017.12.07.

A személyi kölcsön mindig egy adott célra irányul a felvétele. Nem mindegy, hogy mekkora átfutási idővel (a benyújtásától a folyósításig terjedő időszak) számolhatunk. Ennek ideje bankonként változó. 

Tovább olvasom
4 szempont, amit mérlegelned kell hitelfelvétel előtt!

4 szempont, amit mérlegelned kell hitelfelvétel előtt!

2017.10.11.

Amikor az embernek hitelre van szüksége, hajlamos ösztönszerűen és gyorsan cselekedni, hogy mielőbb megkaphassa azt. Pedig bőven van mit átgondolni, már csak azért is, hogy ne kövesd el az amatőrök hibáit. 4 szempont, amit vegyél fontolóra:

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával