Személyi kölcsönre van szükséged? Ezek a költségek várhatóak!

2021.07.05.
Szerző: expresszkolcson.hu

Ha személyi kölcsönre van szükséged, jobb, ha mindennel tisztában vagy – mutatjuk, milyen költségekkel kell számolnod!

Személyi kölcsönre van szükséged? Ezek a költségek várhatóak!

A személyi kölcsön olyan hitelkonstrukció, amely szabadon felhasználható, vagyis bármire elkölthető, és nem szükséges hozzá fedezet, azaz biztosítéknak a rendszeres jövedelem, vagy az adóstárs, kezes bevonása számít, de létezik ingatlanfedezet mellett nyújtott személyi kölcsön is. A futamideje maximum 96 hónap, az igényelhető hitelösszeg pedig maximum 10 millió forint lehet, emellett gyors elbírálású, és viszonylag egyszerűbb feltételeket kell hozzá teljesíteni, és típustól függően akár a kérelem leadásának napján is folyósíthatják. Nem véletlen tehát, hogy a személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltípus, ám jó tudni, hogy akadnak költségei is, amelyeket a folyósítás előtt, illetve utána kell rendezni.

Milyen költségekkel kell számolnod, ha személyi kölcsönre van szükséged?

Amennyiben a havi, illetve egyes esetekben heti törlesztési kötelezettséget nem számítjuk ide, még mindig akadnak a személyi kölcsönnek költségei, amelyek a következők:
kezdeti költségek: folyósítási, hitelbírálati és utalási díj
egyéb havi költségek: számlavezetési, törlesztőrészlet-beszedési és biztosítási díj

Ezek nem magas díjak, és egy részük ráadásul a különféle akciók keretein belül elengedésre is kerülhet; ennek kapcsán érdemes figyelni a banki hirdetményeket.

Milyen kedvezményeket lehet kapni?

Számtalan kedvezmény létezik, mivel minden bank más és más módszerekkel teszi kelendővé a személyi kölcsöneit, így például lehetséges a kezdeti költségek teljes elengedése, de a kamatkedvezmény is megszokottnak számít, ám ennek többnyire az a feltétele, hogy az adott banknál folyószámlát kell nyitni, és a jövedelmet arra kell utaltatni. Ugyanígy lehetséges online kedvezményt is igénybe venni, amit az interneten elindított kölcsönigénylési folyamathoz kötnek, és többnyire a kamat csökkenésében jelentkezik.

Az akciók tehát számosak, így a személyi kölcsön induló költségeit pontosan meghatározni szinte lehetetlen, ám akad egy lehetőség: oldalunkon összehasonlíthatod a pénzintézetek legjobb ajánlatait, értesülhetsz az akciókról, és persze a költségeket is kiszámolhatod, illetve összevetheted. Ha megtaláltad a legmegfelelőbb konstrukciót, indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Fix törlesztőrészletű, vagy változó kamatozású piaci hitelt érdemes felvenni?

Fix törlesztőrészletű, vagy változó kamatozású piaci hitelt érdemes felvenni?

2019.04.28.

Amikor jelzáloghitelt akarunk felvenni, akkor két lehetőségünk van: a fix törlesztőrészletű és a változó kamatozású kölcsönök.

Tovább olvasom
Kamat és THM – Mire figyeljünk az ajánlatok összehasonlításakor?

Kamat és THM – Mire figyeljünk az ajánlatok összehasonlításakor?

2017.06.05.

Személyi kölcsön kamat és THM: mit is takarnak ezek a fogalmak pontosan?

Tovább olvasom
Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

2020.09.02.

A Fogyasztóbarát személyi kölcsönök csak nemrég jelentek meg, de mind a hitelezők, mind a hitelt felvevők felkapták rá a fejüket. Ez érthető is, hiszen a Fogyasztóbarát lakáshitelekkel a Magyar Nemzeti Bank megmutatta, milyennek is kellene lennie egy, az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó hitelkonstrukciónak, és ha ezt egy személyi kölcsönnel is meg lehetne oldani, az nagyot szólhatna a magyar pénzpiacon.

Tovább olvasom
Tranzakciós illeték jelentése

Tranzakciós illeték jelentése

2019.06.08.

Mostanában sokszor esik szó a médiában a tranzakciós illetékről. A kormány szeretne változtatni rajta, de sokan nem is tudják igazán, hogy mi is ez. Jelen cikkünkben szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, illetve felfedni, hogy tulajdonképpen mit is jelent maga a kifejezés.

Tovább olvasom