Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

2021.06.24.
Szerző: expresszkolcson.hu

Vajon újépítésű házat, panel- vagy téglalakást érdemes leginkább befektetési céllal vásárolni jelenleg? Eláruljuk, milyen ingatlanba érdemes fektetni, továbbá arra is kitérünk, milyen egyéb szempontokat ajánlott figyelembe venni a vásárlás során.

Milyen ingatlanba érdemes fektetni jelenleg?

Milyen típusú ingatlanba érdemes fektetni?

Nem véletlen, hogy Magyarországon az egyik legkedveltebb befektetési forma az ingatlan. Ugyanúgy, ahogy 10-20 évvel ezelőtt, most is igaz az állítás, hogy ingatlanba érdemes fektetni. Két tényezőért jó ötlet ingatlanba fektetni: egyrészt az értéknövekedés, másrészt a bérleti díjból származó hozam miatt. Azonban már nem elég arra figyelni, hogy jó helyen legyen az ingatlan, hiszen egyéb szempontok is fontossá váltak. Szóval az elhelyezkedés és az infrastrukturális ellátottság mellett lényeges a lakás és a társasház állapota. Emellett érdemes arra is figyelni, mennyire bővíthető, illetve átalakítható az ingatlan. A befektetők körében a legnépszerűbb ingatlanok az 50 és 60 négyzetméter közötti, másfél- vagy kétszobás lakások. Ha még csendes is az ingatlan, valamint jó áron sikerül kifogni, akkor igazi főnyeremény. Azonban az ingatlanbefektetés kockázatos és illikvid, vagyis a lakásba vagy házba fektetett pénzhez nem lehet gyorsan hozzáférni. Szóval nem érdemes ingatlanba fektetniük azoknak az átlagembereknek, akiknek bármikor szükségük lehet a befektetett összegre, hiszen az ingatlanok értékesítése hónapokat is igénybe vehet. Csak azoknak éri meg ingatlanba fektetni, akik tudnak hosszabb távon gondolkodni.

Milyen az ideális ingatlan befektetési szempontból?

Az újépítésű ingatlanok esetében értéknövekedés várható az építési költségek emelkedése miatt. Amennyiben jó helyen található, jó közlekedési adottságokkal rendelkezik és megbízható beruházó áll mögötte, jó befektetésnek számít az újépítésű ingatlan. Nemcsak a bérbeadás miatt tekinthető jó befektetésnek, hanem a rövidtávú értéknövekedés miatt is. Szóval újépítésű ingatlanba érdemes fektetni. Mi a helyzet a panellakásokkal? A panelek árai megemelkedtek az elmúlt években, azonban azt figyelembe kell venni, hogy bármilyen válság esetén a panelek ára csökken elsőként. Emiatt nem igazán tekinthetőek a panellakások a legértékállóbb befektetésnek. A legjobb beruházás még mindig a 10-30 éves használt téglalakások körében keresendő. Ezeknek a kialakítása korszerűnek tekinthető és kedvező a rezsiköltségük. Szóval a használt téglalakások értékálló befektetésnek számítanak, ezt érdemes megjegyezni.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ingatlanba fektetnél? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

Ingatlanba fektetnél? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

2021.02.19.

Ha ingatlanba fektetnél, érdemes tisztában lenned azokkal a tényezőkkel, amelyek által nagyobb a valószínűsége annak, hogy nyereséget könyvelhetsz el!

Tovább olvasom
5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

2021.08.31.

Anyagi gondokkal küzdesz, avagy tartasz tőle, hogy bekövetkezhetnek? Olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
5 tanács, mielőtt befektetnél

5 tanács, mielőtt befektetnél

2021.01.27.

Mielőtt befektetnél, érdemes elolvasnod ezzel kapcsolatos tanácsainkat, hogy elkerülhesd a problémákat! A pénz gyakorlatilag az életünk mozgatórugója, bármit is állítsanak a filozófusok! Ezért takarékoskodunk, és ezért helyezzük el a megtakarításainkat különféle befektetési alapokban és más, a pénzt fialtató megoldásokban.

Tovább olvasom