Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

2021.06.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 11. 14:16

Kiknek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni? Mit kell figyelembe venni a választás során? Kinek éri meg e-számlát nyitni? Milyen költségekkel jár egy vállalkozói bankszámla? Megválaszoljuk a vállalkozói bankszámlákkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Hogyan válassz vállalkozói bankszámlát?

Kiknek kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni?

Kötelező vállalkozói bankszámlát nyitnia a közkereseti társaságnak, a betéti társaságnak, a korlátolt felelősségű társaságnak és a részvénytársaságnak. Továbbá vállalkozói számlával kell rendelkeznie mindenkinek, aki áfa-fizetésre kötelezett. Amennyiben az egyéni vállalkozó tevékenységi köre nem tartozik áfa-köteles kategóriába, a lakossági bankszámláját is használhatja a vállalkozásához. A vállalkozói bankszámla kiválasztásakor meghatározó a vállalkozás mérete, a várható pénzforgalom és a felmerülő igények. Egész más igényei vannak egy induló, egy kis, egy közepes és egy nagy cégnek. Nyilvánvalóan, ami az egyik vállalkozásnak tökéletes ajánlat, az a másiknak kellemetlenséget okozhat. A cégméret mellett fontos a tevékenységi kör is, hiszen más szempont fontos egy szoftverfejlesztő cégnek és egy ruhaboltnak.

Milyen költségekkel jár egy vállalkozói bankszámla?

A cégméret mellett a bankszámla kiválasztása során figyelembe kell venni a várható pénzfogalmat és azt, hogy várható-e devizában történő számlázás. Az induló vállalkozások esetében célszerű a legkedvezőbb konstrukciót választani, amely alacsony számlavezetési díjat és tranzakciós költségeket kínál. Később, komolyabb forgalom esetén pedig ajánlott új számlacsomagra váltani. Amennyiben külföldi partnerekkel dolgozik a cég, devizaszámlát kell választani, amely számos kedvezményt kínál. Amennyiben forintban és devizában is komoly forgalma van a vállalkozásnak, célszerű fenntartania két számlát, egyet a hazai és egyet a külföldi ügyletek számára. Ennek nincs akadálya, hiszen egy vállalkozásnak akár több pénzforgalmi számlája is lehet. A vállalkozói bankszámla megnyitása előtt alaposan át kell nézni a bankok ajánlatait, hiszen a megfelelő bankszámla kiválasztásával akár százezrek is spórolhatóak. Elsősorban a számlavezetési díjat és az átutalási díjakat kell átnézni a választás során. Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy az alszámlák nyitása, valamint a pénztári befizetések tovább növelhetik a költségeket. Ráadásul már a számlázás is történhet elektronikusan. Jó néhány bank lehetőséget kínál erre, ennek köszönhetően környezetbaráttá tehető a vállalkozás. Sőt, kedvezményekkel és gyorsabb ügyintézéssel is jár az e-számla.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

Minden, amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni érdemes

2023.12.13.

Ingyenes készpénzfelvételre mindenkinek egy jogszabály biztosít lehetőséget. És ez fontos. Ismernünk kell ezt a szabályt. Ezért utánajártunk, hogyan lehet ingyenesen készpénzt felvenni, és annak is, hogy mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani. Közérthetően és röviden írunk az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéről.

Tovább olvasom
Számlanyitás az UniCredit-nél: Fedezd fel a legjobb ajánlatokat!

Számlanyitás az UniCredit-nél: Fedezd fel a legjobb ajánlatokat!

2023.08.18.

Kell egy jó bankszámla? Irány az UniCredit! Fedezd fel a legjobb ajánlatokat! Digitális bankolás vagy alapszámla? Itt van minden. A számlanyitás az UniCredit-nél igazán egyszerű. És több számla közül is lehet választani. Mutatjuk a lehetőségeket.

Tovább olvasom
Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

2023.02.03.

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Tovább olvasom
Hol lehet online bankszámlát nyitni?

Hol lehet online bankszámlát nyitni?

2020.09.29.

Az utóbbi években már nem is kérdés, hogy hol lehet online intézni az ügyeinket, hiszen egyre elterjedtebb az interneten keresztül történő banki, illetve hivatalos ügyintézés. Ebből következik, hogy mára már több banknál is elérhető az online számlanyitás lehetősége, bár azt is hozzá kell tenni, hogy csak részben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával