Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ki lehet adóstárs lakáshitel felvételénél?

2021.05.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. május 10. 11:15

Hogy ki lehet adóstárs egy lakáshitel igénylése során, azt szigorú szabályok határozzák meg. Az alábbiakból mindent megtudhatsz a témáról.

Ki lehet adóstárs lakáshitel felvételénél?

A „ki lehet adóstárs” kérdésre egyértelmű válaszok léteznek, és ezek minden bank szabályzatában ugyanúgy jelennek meg, hiszen központilag, a Magyar Nemzeti Bank által lefektetett szabályokról van szó. Ha lakáshitel felvétele előtt állsz, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, de jó, ha tudod, hogy más hitelek igénylésénél is szükséged lehet adóstársra.

Milyen adóstárs-kategóriák léteznek?

Az adóstársak két típusba sorolhatóak: a kötelezően bevonandó és a hitelképességet javító adóstárs létezik a banki fogalomtárban. Az előbbi kizárólag a hiteligénylő házastársa, illetve élettársa lehet, de csak abban az esetben, ha a hitelfelvétel előtt nem kötnek vagyonközösségi megállapodást; ez esetben ugyanis ki lehet hagyni a házas-, illetve élettársat a hitelből. Lényeges, hogy a kötelezően bevonandó adóstársnak nem feltétlenül kell megfelelnie a hitelügylet feltételeinek, kivéve, ha a jövedelmével is részt vesz az ügyletben.

A második kategória, azaz hitelképességet javító adóstárs akkor válik szükségessé, amikor a hiteligénylő jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé a hiteligénylést. Ez többnyire a jövedelmi helyzet miatt fordul elő, de az életkori megkötéseknek való nem megfelelés is adóstárs bevonását teszi szükségessé. Neki viszont mindenben meg kell felelnie a bank által támasztott követelményeknek, hiszen a jövedelmével vesz részt az ügyletben.

Ki lehet adóstárs?

Bármilyen hitelügyletről is van szó, illetve bármelyik adóstárs-kategóriáról, az adóstárs maga csakis természetes személy lehet, vagyis céget nem vonhatsz be a hitelügyletbe. Mint fentebb is írtuk, a kötelezően bevonandó adóstárs kizárólag házastárs, vagy élettárs lehet, a hitelképességet javító adóstárs azonban bárki, aki megfelel a bankok által támasztott követelményeknek, azaz mind az életkora, mind a jövedelmi helyzete elfogadható, és persze a KHR negatív adóslistán sem szerepel.

Amennyiben hitelt készülsz felvenni – akár adóstárssal, akár nélküle –, tekintsd meg oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait, hasonlítsd össze őket, és ha megvan, amit kerestél, indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

Online vagy személyes hitelfelvétel: melyiket válasszuk?

2022.11.25.

Az online vagy személyes hitelfelvétel választásának kérdése egyszerű, hiszen az internetet használva kényelmesen juthatunk kölcsönhöz, ám az éremnek két oldala van.

Tovább olvasom
Mennyit számítanak most az otthonteremtési támogatások ingatlanvásárláskor?

Mennyit számítanak most az otthonteremtési támogatások ingatlanvásárláskor?

2022.07.14.

Az otthonteremtési támogatások ingatlanvásárláskor nagy segítséget jelentenek – vagy legalábbis jelentettek, mostanra azonban megváltozott a helyzet.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön a K&H Banktól – Mutatjuk a feltételeket!

Személyi kölcsön a K&H Banktól – Mutatjuk a feltételeket!

2021.12.20.

Személyi kölcsön a K&H Banktól? Nem nehéz jó ajánlatot találni, a pénzintézet gyors és egyszerű igénylési folyamatot ígér, a K&H Bank ügyfelei száz százalékban online is igényelhetik a hitelt, amelynek a díjmentes előtörlesztési lehetősége is adott.

Tovább olvasom
Dokumentumok, amikre szükséged lesz hitelfelvétel során

Dokumentumok, amikre szükséged lesz hitelfelvétel során

2022.12.01.

Szükséged lesz a hitelfelvételhez különféle dokumentumokra, nem elég csupán a szándék – az alábbiakból megtudhatod, melyekre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával