Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5 készpénzhasználati szabály, amit érdemes betartani

2021.05.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. május 27. 11:24

A készpénzhasználat nem akar kikopni a mindennapjainkból, bár egyre inkább afelé tendálunk. Alábbi szabályainknak tehát még egy darabig hasznát fogod venni.

5 készpénzhasználati szabály, amit érdemes betartani

A készpénzhasználat annak ellenére is tartja magát, hogy egyre többen használják a bankkártyájukat, sőt, a mobiltelefonjukat is fizetésre, de az online bankolás is egyre elterjedtebb, ráadásul biztonságosabb is, nem beszélve a higiéniáról, ami napjainkban kiemelt fontosságú. Mivel Magyarországon az emberek nagy többsége még mindig tart magánál készpénzt, érdemes betartani néhány szabályt, amik biztonságosabbá teszik a használatát.

Ne legyen nálad feleslegesen nagyobb összeg!

Szerencsére ma már szinte mindenhol lehet kártyával fizetni, ám akadnak helyek, ahol ez még mindig nem megoldott, vagy épp egyáltalán nem oldható meg. Ilyen lehet például a piac, vagy épp a távolsági közlekedés egyes szegmensei, illetve a parkolás is sok helyen csakis készpénzhasználattal oldható meg. Érdemes előre kalkulálni, és csak kis ráhagyással számolni biztonsági tartalékként, ennél több készpénzt viszont inkább ne vigyünk magunkkal sehová.

Külföldre se vigyél magaddal sok készpénzt!

Külföldön csak akkor érdemes készpénzzel tömött pénztárcával mászkálni, ha bőven van belőle. A zsebtolvajok itthon is elég aktívak, a turistalátványosságok környékén pedig főleg, és nincs ez másként az idegen országokban sem. A bankkártyát gyorsan le lehet tiltatni, ám a készpénznek többé nem leljük nyomát, ha egyszer elveszett. Érdemes azonban a szállodában, biztonságos helyen hagyni egy nagyobb összeget vész esetére, hiszen, ha a tárcánkat és benne a bankkártyánkat ellopják, nem lesz mivel fizetnünk az utazás hátralévő részében.

Ne felejts el kezet mosni!

A készpénzhasználat velejárója a fertőzésveszély, és ez nem csak mostanság van így, csupán mostanában tudatosult bennünk, mekkora is a veszélye, ha nem mossuk meg a kezünket a készpénzes fizetés után.
Bár kiveszőben van, tanítsd meg a gyermeked is a készpénzhasználatra!

Fontos, hogy a gyerekek is tisztában legyenek a pénz fogalmával, és erre a készpénzhasználat megtanítása a legjobb módszer. Persze ne igazi pénzzel oktasd, hiszen nem higiénikus – használjatok játékpénzt!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Felvehet-e személyi kölcsönt, aki készpénzben kapja a jövedelmét?

Felvehet-e személyi kölcsönt, aki készpénzben kapja a jövedelmét?

2021.07.15.

Készpénzben kapod a jövedelmed, és személyi kölcsönt szeretnél igényelni? Nehezebb lesz a dolgod, de nem lehetetlen a küldetés!

Tovább olvasom
Készpénzben kapom a fizetésem, kaphatok kölcsönt?

Készpénzben kapom a fizetésem, kaphatok kölcsönt?

2018.10.07.

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor teljesítened kell bizonyos feltételeket ahhoz, hogy a hitelbírálat pozitív legyen. Ha csak az egyiknek nem felelsz meg, akkor el fogják utasítani a hitelkérelmedet.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával