Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen dokumentumokra van szükség vállalkozói hitel igényléséhez?

2021.05.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. május 14. 12:50

A vállalkozói hitel igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged; az alábbiakban összefoglaljuk, mivel készülj, ha belevágnál.

Milyen dokumentumokra van szükség vállalkozói hitel igényléséhez?

vállalkozói hitel igényléséhez szükséges dokumentumok sok esetben egyedi szempontok szerint kerülnek összeállításra, hiszen minden vállalkozás más és más, és persze mind a hiteltermék, mind a bank egyedi elvárásai is változtathatnak az alapokon. Ennek ellenére össze lehet foglalni, hogy mire is számíthat az, aki vállalkozói hitelt igényelne, de a pénzintézetek ezt még kiegészíthetik további dokumentumok bekérésével. Fontos, hogy a dokumentáció eltér az egyéni vállalkozók és a társas vállalkozások esetében, mivel az egyéni vállalkozások bejegyzése a helyi önkormányzatokon keresztül történik, a gazdasági társaságok pedig cégbírósági regisztráció útján alakulnak meg.

A vállalkozói hitel igényléséhez szükséges dokumentumok

Cégjogi dokumentumok

Egyéni vállalkozások esetében szükséges az egyéni vállalkozás működéséről szóló, eredeti igazolás, amit az önkormányzat állít ki, a hatósági-, illetve a működési engedélyek, ha a vállalkozás engedélyköteles, vagy regisztrációhoz kötött tevékenységet folytat, illetve a kamarai nyilvántartásba vételi határozat, ha a tevékenység végzéséhez kamarai tagság szükséges.

Társas vállalkozások esetében 30 napnál nem régebbi cégkivonat, aláírási címpéldány, aktuális társasági szerződés, illetve, ha a hitelfelvételnél kezest is megjelöltünk, vagy egy másik cég adja a fedezetet, akkor az adott személy, vagy cég dokumentumait is be kell kérni.

Pénzügyi és gazdálkodási dokumentumok

Egyéni vállalkozóknál szükséges az SZJA-, vagy EVA-bevallás az utolsó 2 gazdasági évre, a bevételi nyilvántartás benyújtása szintén két évre visszamenőleg, illetve az utolsó három hónap bankszámlakivonatát is be kell nyújtani.

Társas vállalkozások esetén a 2019-es pénzügyi beszámoló, a bankszámlaszerződés, az utolsó három hónap bankszámlakivonatai, valamint az éves beszámolót alátámasztó főkönyvi kivonat szükséges.

Adóügyi dokumentumok

Mind az egyéni és társas vállalkozások esetében szükséges a NAV együttes nemleges adóigazolás, a NAV folyószámla-kivonat, valamint az önkormányzati adóigazolás.

Magánszemélyek okmányai

Ezek az ügyfelek azonosítására szolgálnak, és mivel egy ügyletnek több résztvevője is lehet, minden, az ügyletben részt vevő személy dokumentumait be fogják kérni; a személyi igazolványra, a lakcímkártyára és az adókártyára lesz szükség.

Ingatlanfedezettel kapcsolatos dokumentumok

Ha a vállalkozói hitel igénylését egy fedezetes hitelre adják be, akkor egy 30 napnál nem régebbi földhivatali tulajdonlap, földhivatali térképmásolat (ha az ingatlan nem társasházi), valamint az ingatlan alaprajza szükséges. Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodásra is szükség van.

Hitelkérelmi nyomtatvány és a nyilatkozatok

A nyomtatvány tartalmazza a vállalkozás jelenlegi működését, a kölcsönfelvétel célját és egyéb adatokat, valamint az üzleti tervet és más, a hitelkérelemhez kapcsolódó nyilatkozatokat.

Projektcélhoz kapcsolódó dokumentumok

Ha támogatott vállalkozói hitel igénylése a cél, akkor a hitelcélt is igazolni kell. Ingatlanvásárláshoz szándéknyilatkozat, vagy az előszerződés eredeti példánya, építési beruházáshoz, vagy felújításhoz részletes költségvetési terv és építési engedély, eszközvásárláshoz pedig árajánlatok benyújtása szükséges.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Újra elérhető a nulla százalékos KKV forgóeszköz hitelprogram

Újra elérhető a nulla százalékos KKV forgóeszköz hitelprogram

2023.01.10.

A KKV forgóeszköz hitelprogram újraindul 2023-ban, méghozzá nulla százalékos formában, tehát érdemes élni a lehetőséggel!

Tovább olvasom
Elindult az NHP Hajrá, mutatjuk a részleteket!

Elindult az NHP Hajrá, mutatjuk a részleteket!

2020.05.21.

Elindult az NHP Hajrá 2020. április 20-án, ami a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja kibővült igénybevételi lehetőséggel és meghosszabbított futamidővel, és ráadásul 4%-os kamattámogatással, aminek következménye az eddigi fix 2,5%-os kamatszint helyetti, még kedvezőbb árazás.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel?

2021.09.16.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működik, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig. De hogy juthatunk Széchenyi Kártyához?

Tovább olvasom
Mire használható fel az NHP Hajrá?

Mire használható fel az NHP Hajrá?

2020.06.19.

Most önért versenyeznek a bankok! – ezzel a szlogennel hirdeti a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram (NHP) Hajrá konstrukcióját. Lássuk, miről szól és mire használható fel az NHP Hajrá!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával