Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Érdemes előzetes hitelbírálatot kérni?

2021.04.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 20. 12:39

Az előzetes hitelbírálat meglehetősen hasznos, és vannak esetek, amikor gyakorlatilag kötelező is igényelni.

Érdemes előzetes hitelbírálatot kérni?

Amikor hitelt szeretnénk felvenni, a legelső dolog, hogy megtudjuk, jogosultak vagyunk-e rá, és ha igen, mekkora hitelösszeggel számolhatunk – erre szolgál az előzetes hitelbírálat. Ezen túl azonban akadnak egyéb előnyei is, amelyekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt hitelkérelmet adunk be.

Mikor előnyös az előzetes hitelbírálat?

Ha nagyobb összegű kölcsönt veszünk fel, mindenképpen érdemes a banktól előzetes hitelbírálatot kérni. A bank igazolást állít ki arról, hogy hitelképesek vagyunk-e, és ez tartalmazza, hogy milyen hitelösszegig hajlandó nekünk folyósítani is, ráadásul mindezt ingyenesen. Ingatlanhitel igénylése esetén ez abból a szempontból mindenképp előnyös, hogy így az eladó számára igazolni tudjuk a hitelképességünket, ami a készpénzes vásárlókkal szembeni előnyt növelheti. Ráadás, hogy a hitelfelvétel folyamata így gördülékenyebb lesz, hiszen a banknak már nem kell újból vizsgálni a hitelképességet, és a KHR negatív adóslista lekérdezése is megtörténik. Ezzel ráadásul anyagi veszteségtől is megkímélhetjük magunkat, hiszen a foglalót el is veszíthetjük egy elutasított hitelkérelem miatt.

Mikor felesleges az előzetes hitelbírálat?

A jelzáloghitelek esetében nem csak előnyös, de egyenesen ajánlott előzetes hitelbírálatot kérni, ám a személyi kölcsönök esetében ez nem lényeges. Ennek oka, hogy a bankok weboldalain (és más oldalakon is) megtalálható hitelkalkulátorok segítségével mi magunk is megtudhatjuk néhány kattintással, hogy hitelképesek vagyunk-e, és ha a tudomásunk szerint a KHR negatív adóslistán sem szerepelünk, akkor nyugodtan beadhatjuk a hitelkérelmünket. Fontos viszont, hogy a hitelkalkulátorok nem vizsgálnak minden, a hitelfelvétel szempontjából fontos paramétert, illetve nem adnak igazolást sem a hitelképességről.
Akár lakáshitelt, akár személyi kölcsönt szeretnél igényelni, oldalunk a rendelkezésedre áll! Előzetes hitelbírálatot ugyan csak a bankok tudnak adni, ám a legjobb ajánlataikat nálunk is megtekintheted, sőt, össze is hasonlíthatod, így könnyedén megtalálhatod azt a hitelkonstrukciót, amely a leginkább megfelel az igényeidnek. Ha megtaláltad, akkor már csak egyetlen dolgod van: indítsd is el az igénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5 dolog, amit vizsgálnak a bankok az előzetes hitelbírálat során

5 dolog, amit vizsgálnak a bankok az előzetes hitelbírálat során

2023.05.23.

Az előzetes hitelbírálat vagy előminősítés gyorsan választ ad a legfontosabb kérdésre, ami felmerül hiteligényléskor: kaphatunk hitelt? Az előminősítésnél valóban gyorsan kapunk választ, és így abban a tudatban tervezhetjük a vásárlást, hogy tudjuk, rendelkezésünkre fog állni a szükséges összeg. De mi az az 5 dolog, amit vizsgálnak a bankok az előzetes hitelbírálat során? Utánajártunk, és mutatjuk, hogy mit találtunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával