Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

2021.04.23.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 23. 10:37

Egyre nagyobb terhet jelentenek a korábbi hitelek törlesztései? Hiába igyekszünk visszafizetni havonta a hitelkártya-tartozásunkat, valahogy mégsem akar csökkenni az összeg megfelelő ütemben? Lehet, hogy itt a megoldás! A Babaváró hitel ugyanis hitelkiváltásra is felhasználható.

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

Hitelkiváltásra is felvehető a Babaváró hitel

2019 júliusa óta igényelhető a házaspárok esetében a Babaváró hitel legfeljebb tízmillió forintig. Néhány feltételnek még meg kell felelni, de kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsönt kaphatunk, ahol a törlesztőrészlet legfeljebb havonta ötvenezer forint lehet. Ahogy a neve is mutatja, a családalapítást próbálja az állam a hitel létrehozásával fellendíteni, így gyermekek születése után további kedvezményeket kínál, sőt a harmadik gyermek megérkezés után a teljes fennmaradó tartozás jóváírható. Számtalan felhasználási módja lehetséges, ingatlanvásárláskor például háromnegyed részéig önerőként bemutatható, de a legújabb szabályozásoknak köszönhetően akár a hitelkiváltásban is segítségünkre lehet. Az MNB szerint a jelenleg érvényben lévő szabályok nem korlátozzák az állami támogatások igénybevételét. Az úgynevezett adósságfék szabály pedig könnyen „áthidalható”, ha hitelkiváltásra kívánjuk felhasználni a Babaváró hitelt.

Mi az oka, hogy hitelkiváltásra is felhasználható a Babaváró hitel?

A törlesztőrészletet befolyásoló Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) szabályrendszere alapján csak az alábbi feltételekkel juthatunk hitelhez. Jelzáloghitelek esetén a maximális törlesztőrészlet az igazolt nettó jövedelem huszonöt százalékát nem haladhatja meg abban az esetben, ha az havonta ötszázezer forint alatt van. Havi félmillió felett sem lépheti át a harmincszázalékos küszöböt. Ha nincs fedezet, mint például egy személyi kölcsön esetén, akkor hasonlóképpen az előzőhöz az ötszázezres, igazolt nettó jövedelmet vizsgálják a bankok. Ebben az esetben viszont a havi fizetendő részlet elérheti a kereset ötven százalékát is (félmillió fölött a hatvan százalékot). Ezeket az adósságfék szabályokat hagyhatjuk figyelmen kívül, ugyanis a hitelkiváltásra felvett Babaváró hitellel ezeket a számokat jelentős tudjuk mérsékelni. A havi ötvenezres maximális törlesztőrészlet, amit a harmadik gyermek születéséig esedékes fizetnie a hiteligénylőnek, a jelenlegi minimálbér ötven százalékát nem haladja meg, így feltételezhetően nem okoz gondot a teljesítés sem, és az adósságfék szabályrendszerbe is beleillik.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

Több otthonteremtési támogatás véget érhet idén

2022.03.14.

Az elmúlt időszakban tekintélyesre duzzadt magyar otthonteremtési támogatás módjainak sorából több is az utolsó évét élheti 2022-ben. Lássuk, melyek azok a konstrukciók, amelyeket ez év végéig lehet igényelni!

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönnél nem születik gyermekem. Mi történik?

Babaváró kölcsönnél nem születik gyermekem. Mi történik?

2019.11.18.

A babaváró kölcsön számos kérdést felvet, és ezek közül sok el is jut hozzánk, és ezeket többnyire személyesen meg is válaszoljuk, ám vannak olyanok is, amik rendszeresen felbukkannak; az ilyenekből (is) születnek cikkeink. Ilyen például az is, hogy mi történik, ha babaváró kölcsönnél nem születik gyermek.

Tovább olvasom
Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

2024.01.24.

A folyósítás a hiteligénylés utolsó lépése. Ahhoz, hogy tervezni tudjunk az igényelt Babaváró hitellel, fontos, hogy tudjuk, mikor érkezik meg a számlánkra a hitelösszeg. Utánajártunk, hogy a dokumentumok beadása után hány nappal számíthatunk a pénzre. Mert fontos tudni, hogy mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelünket.

Tovább olvasom
Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával