Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5+1 tipp autóvásárláshoz

2021.04.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 6. 13:07

Tippjeinket autóvásárláshoz, de tulajdonképpen bármilyen nagyobb összeg elköltéséhez érdemes figyelembe venned.

5+1 tipp autóvásárláshoz

Tippjeink autóvásárlás esetén nyújthatnak segítséget abban, hogy nehogy megbánd a történteket. Sajnos napjainkban könnyű jó vételnek beállított, ám masszív ráfizetést okozó használt autókat találni a különféle hirdetési oldalakon és kereskedésekben, ezért azt javasoljuk, ne csak tippjeinket tartsd észben, amikor vásárolsz, de alaposan nézz utána mindennek!

1. Hagyd ki az ügyletből az érzelmeket!

Sokan döntenek az érzéseikre hagyatkozva, amikor autót vásárolnak, holott ez gyakorlatilag a legnagyobb hiba, amit ez esetben el lehet követni. Az autó használati tárgy, és így is kell kezelni, ráadásul könnyű alternatívát is találni, tehát ne hagyd magad az érzelmek útján befolyásolni!

2. Ne higgy el semmit, amit mondanak!

Az orvos, hölgy és idős házaspár, mint előző tulaj, akik csak havonta egyszer mentek boltba, mindent szervizeltettek, és persze légkondicionált garázsban tartották az autót, pontosan olyan mese, mint amit a hétfejű sárkányról hallottál gyerekkorodban. Az állapot dönt, minden más csak egy-egy színes történet!

3. A számok is hazudhatnak!

Az óratekerés hazánkban lassan olyan, mint a levegővétel: mindenki csinálja. Különféle nyilvántartásokból azonban lekérheted a valós adatokat is, így könnyen megtudhatod, mennyit is ment az autó valójában. Fontos azonban, hogy nem futásteljesítmény, hanem állapot szerint kell autót vásárolni, hiszen egy félmilliót futott taxi lényegesen jobb állapotú és karbantartottabb lehet, mint egy százezret futott autó, amit csak hajtottak, amíg meg nem állt.

4. Mindig vigyél magaddal szakembert!

Egy szakember olyasmit is észrevesz az autón, ami felett te simán átsiklanál. Költsége ugyan van, hiszen ingyen csak barátok segítenek, de ha a baráti körödben nincs autószerelő, jobb, ha kifizeted azt a pár ezer forintot a vizsgálatért, minthogy utólag szembesülj a rozsdás alvázzal és a cserére érett motorral.

5. Számolj nagyobb összeggel, mint az autó vételára!

Ha csak kifizeted az autót, majd egy filléred se marad, komoly bajba kerülhetsz. Egyrészt az átírás, a biztosítás(ok) és az egyéb ügyintézés is pénzbe kerül, másrészt alapvető, hogy az olyan alkatrészeket és folyadékokat, amelyeket ilyenkor le szokás cserélni, Te is lecseréltesd. Egy ilyen szerviz költsége nem nagy összeg, ám, ha rejtett hibára bukkan a szerelő, mélyen is a zsebedbe nyúlhatsz.

+1. Hitel

Ha hitelre lenne szükséged az autóvásárláshoz, tekintsd meg személyi kölcsön ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön autóvásárlásra, jó ötlet e?

Személyi kölcsön autóvásárlásra, jó ötlet e?

2017.10.16.

Most készülsz életed első autójának megvásárlására, netalán lecserélnéd a régit? Ha nem teheted meg, hogy a teljes vételárat készpénzben fizesd ki, és a bankszámládon sincsen tartalék, jó ötlet lehet a személyi kölcsön. 

Tovább olvasom
Mire figyeljünk, ha hitelre veszünk használt  autót?

Mire figyeljünk, ha hitelre veszünk használt autót?

2020.12.10.

Hitelre vennél használt autót, és szeretnéd elkerülni a buktatókat? Ezt a cikket Neked írtuk! Amikor hitelre veszel használt autót, igencsak megfontoltnak kell lenned, méghozzá két szempontból is: a hitelt is gondosan kell megválasztanod, illetve az autóra is nagy figyelmet kell fordítanod, hiszen se szeri, se száma azoknak a cikkeknek az interneten, amik a használt autók vásárlása […]

Tovább olvasom
Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
Vagyonszerzési illeték 2023: mikor és mennyit kell fizetni?

Vagyonszerzési illeték 2023: mikor és mennyit kell fizetni?

2023.08.29.

Vagyont szerezni jó. Az állam azonban tartja a markát minden alkalommal, amikor valamilyen vagyontárgy kerül a birtokunkba. Az autó és az ingatlan vagyonszerzési illetékéről mindenkinek kell ismerettel rendelkeznie. Ebben segít ez az írás.

Tovább olvasom