Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

5+1 tipp autóvásárláshoz

2021.04.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 6. 13:07

Tippjeinket autóvásárláshoz, de tulajdonképpen bármilyen nagyobb összeg elköltéséhez érdemes figyelembe venned.

5+1 tipp autóvásárláshoz

Tippjeink autóvásárlás esetén nyújthatnak segítséget abban, hogy nehogy megbánd a történteket. Sajnos napjainkban könnyű jó vételnek beállított, ám masszív ráfizetést okozó használt autókat találni a különféle hirdetési oldalakon és kereskedésekben, ezért azt javasoljuk, ne csak tippjeinket tartsd észben, amikor vásárolsz, de alaposan nézz utána mindennek!

1. Hagyd ki az ügyletből az érzelmeket!

Sokan döntenek az érzéseikre hagyatkozva, amikor autót vásárolnak, holott ez gyakorlatilag a legnagyobb hiba, amit ez esetben el lehet követni. Az autó használati tárgy, és így is kell kezelni, ráadásul könnyű alternatívát is találni, tehát ne hagyd magad az érzelmek útján befolyásolni!

2. Ne higgy el semmit, amit mondanak!

Az orvos, hölgy és idős házaspár, mint előző tulaj, akik csak havonta egyszer mentek boltba, mindent szervizeltettek, és persze légkondicionált garázsban tartották az autót, pontosan olyan mese, mint amit a hétfejű sárkányról hallottál gyerekkorodban. Az állapot dönt, minden más csak egy-egy színes történet!

3. A számok is hazudhatnak!

Az óratekerés hazánkban lassan olyan, mint a levegővétel: mindenki csinálja. Különféle nyilvántartásokból azonban lekérheted a valós adatokat is, így könnyen megtudhatod, mennyit is ment az autó valójában. Fontos azonban, hogy nem futásteljesítmény, hanem állapot szerint kell autót vásárolni, hiszen egy félmilliót futott taxi lényegesen jobb állapotú és karbantartottabb lehet, mint egy százezret futott autó, amit csak hajtottak, amíg meg nem állt.

4. Mindig vigyél magaddal szakembert!

Egy szakember olyasmit is észrevesz az autón, ami felett te simán átsiklanál. Költsége ugyan van, hiszen ingyen csak barátok segítenek, de ha a baráti körödben nincs autószerelő, jobb, ha kifizeted azt a pár ezer forintot a vizsgálatért, minthogy utólag szembesülj a rozsdás alvázzal és a cserére érett motorral.

5. Számolj nagyobb összeggel, mint az autó vételára!

Ha csak kifizeted az autót, majd egy filléred se marad, komoly bajba kerülhetsz. Egyrészt az átírás, a biztosítás(ok) és az egyéb ügyintézés is pénzbe kerül, másrészt alapvető, hogy az olyan alkatrészeket és folyadékokat, amelyeket ilyenkor le szokás cserélni, Te is lecseréltesd. Egy ilyen szerviz költsége nem nagy összeg, ám, ha rejtett hibára bukkan a szerelő, mélyen is a zsebedbe nyúlhatsz.

+1. Hitel

Ha hitelre lenne szükséged az autóvásárláshoz, tekintsd meg személyi kölcsön ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autóvásárlás finanszírozása: személyi kölcsön vagy autólízing?

Autóvásárlás finanszírozása: személyi kölcsön vagy autólízing?

2024.03.08.

Amikor egy autó megvásárlásához pénzre van szükségünk, két lehetőségünk van: személyi kölcsönt vehetünk fel vagy autólízinggel vásárolhatjuk meg a gépkocsit. De mi a különbség a személyi kölcsön és az autólízing között? Melyik mikor jó választás? Mutatjuk, hogy melyiket mikor érdemes választani.

Tovább olvasom
Mire figyeljünk, ha hitelre veszünk használt  autót?

Mire figyeljünk, ha hitelre veszünk használt autót?

2020.12.10.

Hitelre vennél használt autót, és szeretnéd elkerülni a buktatókat? Ezt a cikket Neked írtuk! Amikor hitelre veszel használt autót, igencsak megfontoltnak kell lenned, méghozzá két szempontból is: a hitelt is gondosan kell megválasztanod, illetve az autóra is nagy figyelmet kell fordítanod, hiszen se szeri, se száma azoknak a cikkeknek az interneten, amik a használt autók vásárlása […]

Tovább olvasom
Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
Minden, amit a nagycsaládos autóvásárlási támogatásról tudni kell

Minden, amit a nagycsaládos autóvásárlási támogatásról tudni kell

2021.08.30.

Az autóvásárlási támogatás a nagycsaládosok számára nyújt segítséget abban, hogy a család összes tagját kényelmesen és biztonságosan szállítani képes autóhoz juthassanak.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával