fbpx
Hirdetés

5+1 tipp autóvásárláshoz

2021.04.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 6. 13:07

Tippjeinket autóvásárláshoz, de tulajdonképpen bármilyen nagyobb összeg elköltéséhez érdemes figyelembe venned.

5+1 tipp autóvásárláshoz

Tippjeink autóvásárlás esetén nyújthatnak segítséget abban, hogy nehogy megbánd a történteket. Sajnos napjainkban könnyű jó vételnek beállított, ám masszív ráfizetést okozó használt autókat találni a különféle hirdetési oldalakon és kereskedésekben, ezért azt javasoljuk, ne csak tippjeinket tartsd észben, amikor vásárolsz, de alaposan nézz utána mindennek!

1. Hagyd ki az ügyletből az érzelmeket!

Sokan döntenek az érzéseikre hagyatkozva, amikor autót vásárolnak, holott ez gyakorlatilag a legnagyobb hiba, amit ez esetben el lehet követni. Az autó használati tárgy, és így is kell kezelni, ráadásul könnyű alternatívát is találni, tehát ne hagyd magad az érzelmek útján befolyásolni!

2. Ne higgy el semmit, amit mondanak!

Az orvos, hölgy és idős házaspár, mint előző tulaj, akik csak havonta egyszer mentek boltba, mindent szervizeltettek, és persze légkondicionált garázsban tartották az autót, pontosan olyan mese, mint amit a hétfejű sárkányról hallottál gyerekkorodban. Az állapot dönt, minden más csak egy-egy színes történet!

3. A számok is hazudhatnak!

Az óratekerés hazánkban lassan olyan, mint a levegővétel: mindenki csinálja. Különféle nyilvántartásokból azonban lekérheted a valós adatokat is, így könnyen megtudhatod, mennyit is ment az autó valójában. Fontos azonban, hogy nem futásteljesítmény, hanem állapot szerint kell autót vásárolni, hiszen egy félmilliót futott taxi lényegesen jobb állapotú és karbantartottabb lehet, mint egy százezret futott autó, amit csak hajtottak, amíg meg nem állt.

4. Mindig vigyél magaddal szakembert!

Egy szakember olyasmit is észrevesz az autón, ami felett te simán átsiklanál. Költsége ugyan van, hiszen ingyen csak barátok segítenek, de ha a baráti körödben nincs autószerelő, jobb, ha kifizeted azt a pár ezer forintot a vizsgálatért, minthogy utólag szembesülj a rozsdás alvázzal és a cserére érett motorral.

5. Számolj nagyobb összeggel, mint az autó vételára!

Ha csak kifizeted az autót, majd egy filléred se marad, komoly bajba kerülhetsz. Egyrészt az átírás, a biztosítás(ok) és az egyéb ügyintézés is pénzbe kerül, másrészt alapvető, hogy az olyan alkatrészeket és folyadékokat, amelyeket ilyenkor le szokás cserélni, Te is lecseréltesd. Egy ilyen szerviz költsége nem nagy összeg, ám, ha rejtett hibára bukkan a szerelő, mélyen is a zsebedbe nyúlhatsz.

+1. Hitel

Ha hitelre lenne szükséged az autóvásárláshoz, tekintsd meg személyi kölcsön ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Minden, amit a nagycsaládos autóvásárlási támogatásról tudni kell

Minden, amit a nagycsaládos autóvásárlási támogatásról tudni kell

2021.08.30.

Az autóvásárlási támogatás a nagycsaládosok számára nyújt segítséget abban, hogy a család összes tagját kényelmesen és biztonságosan szállítani képes autóhoz juthassanak.

Tovább olvasom
Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
Autóhitel feltételei – részletezzük!

Autóhitel feltételei – részletezzük!

2019.03.09.

Ha autóvásárlás a célod, de nem áll a rendelkezésedre elegendő összeg, akkor az egyetlen lehetőséged a hitelfelvétel. Az autóhitelek viszonylag könnyen hozzáférhetőek, és mivel fedezethez kötöttek, a kamatozásuk is viszonylag alacsony. Az autóhitel feltételei sokban hasonlít az ingatlanfedezetű hitelek kondícióihoz, de természetesen akadnak különbségek. Lássuk ezeket!

Tovább olvasom
Személyi kölcsön autóvásárlásra, jó ötlet e?

Személyi kölcsön autóvásárlásra, jó ötlet e?

2017.10.16.

Most készülsz életed első autójának megvásárlására, netalán lecserélnéd a régit? Ha nem teheted meg, hogy a teljes vételárat készpénzben fizesd ki, és a bankszámládon sincsen tartalék, jó ötlet lehet a személyi kölcsön. 

Tovább olvasom